Jakie przyprawy prócz soli i pieprzu:D używacie na co dzień?
Papryka, czasem vegeta i suszony czosnek. Reszta przypraw psuje smak i już.
Ciekawe, jaka do tych cholernych zrazików?
Czy maggi jest przyprawą? Bo ja do wszystkiego najlepiej bym maggi lał … I piwem popijał.
Też mnie ostatnio na przyprawy wzięło. Koleżanka @ihtiel już poinformowała, że będzie powtórka z rozrywki
Też nad tym myślałem godzinami … Nie myśl sobie, że roztrzaskałem w mig. Tak łatwo nie było
Zapomniałem o maggi. Musi do zupek być. Nawet do tatarka.
A ja poradziłem sobie z tem Cytrynem. A obśmiałem się z niego. Pomodliłem się w bazylice i natchnienie Bozia zesłał.
Dziś piwo potraktowalam nie jak napoj tylko przyprawe. Do pieczeni. Wyszło mniam.
Ja tam też optowałem z początku za Cytrynem … Ale jak się znalazłem w bazylice, to mi przeszło
Nie wiedziałem, że Ty taka z filmów dobra … Teraz już będę wiedział, gdzie się zgłosić gdyby co
Miałeś widzenie św. Musztarda, czy Oliwa?
Obu miałem … Moim szlakiem podążałeś. Ciekaw jestem niezmiernie, co też smacznego nam teraz koleżanka wymyśli
Ona tak wymyśliła, że domyśleć się niełatwo.
Zalezy do czego. Do miąs: Sol pieprz czosnek rozmarym majeranek ziola prowansalskie. Czasem kurkuma lub galka muszkatalowa. Ale to ostanie najchętniej do sosu besamelowego. Do slodkich lub kawy cardamom i cynamom. A jeszcze listki laurowego czasem. I obie papryki.
Na ogol tak “co sie nawinie”
A do zrazików, co dajesz?
Dobre na trawienie!
Żeby foszka nie było?
Nie pieprze tyle:D
bo zostaniesz w tyle…
No to łapię dąsa
i już tu nie pląsam…
W maggi jest lubczyk. U mnie też obowiązkowo stoi taka buteleczka.
I do buraczkow ( na zimno) fez kropelka byc moze