Idź do Żabki, prowadzą akcję sprzedaży maseczek jednorazowych, dziesięciopak za 17 zł.
Chyba lubisz gotowanie i pichcenie w kuchni, ale do tego stopnia?
Ja z mlekiem matki nie wyssałam jej zdolnosci kulinarnych, i zamiłowania do gotowania, za to uwielbiam coś pomalować, przemeblować, stuknąć, puknąć i takie tam
Tygielek do kawy i czajnik to jedyne co mi wolno w kuchni dotykać
Takie buty. Dużo strat rodzina poniosła przez Twoje kucharzenie?
Po co ja pytam, jeśli nawet żony w kuchni nie możesz dotknąć, to znaczy, że już straż interweniowała u Was kilka razy
Dobranoc wszystkim
I to jest męska odpowiedź. A ja się spodziewałem odpowiedzi od naszych kuchnię mających w małym paluszku pań.
Kardamonu w ziarenkach nigdy nie spotkałem, ale też nie szukałem; muszę się rozejrzeć. Ja kawy w tygielku nie parzę tylko w zwykłym kubku. Pijam zwykłą sypaną z fusami czyli nie mam warunków do trzykrotnego zagotowywania. Problemem jest te 5%. Jak mam to przetłumaczyć na 2 kopiaste łyżeczki?
Mam słoiczek na kawę. Mielę kawę z grubsza raz na tydzień. Zawsze można wsypać do takiego np 19 łyżeczek kawy i łyżeczkę kardamonu i dobrze wymieszać
Chociaż tak naprawdę, to mi zajęło przynajmniej z miesiąc, zanim dobrałem sobie proporcje do smaku. Może i dłużej.
Modest Amaro? z domu Basiura?
ja lubie dobrze zjesc i postac nie jest mi obca
nie bylam w Chinach
Chiny przyszly do mnie
ich tradycyjna kuchnia? kaczka po pekinsku? moze niekoniecznie?
jest obfita. jedza jak wroble od rana do wieczora a tu pierozek, a tam drobna przekaska, lyk wina i godzina przerwy przed snem o ile przy tym zastawionym stole nie zaszniesz - wtedy otula cie kocem i sprawdza czy sie nie udusisz w pelnym talerzu
jedzenie paleczkami? musisz zapomniec co to jest widelec
Za rzeczową informację dziękuję. Spróbuję ją wykorzystać.
O!
Stylowe i wymyka sie wszelkiej modzie.Nikt nie powie ze podąża za trendami.Taki,nonkonformizm Ech…
jajko niespodzianka / nie wiesz co w srodku
ale wirusem nie zarazi
Ranking moich przypraw to:
- Bazylia (kuchnia włoska, sałatki, sosy)
- Rozmaryn (mięso, ryba)
- Majeranek (drób pieczony)
- Oregano (pizzza)
- Curry (drób)
"O mój rozmarynie, rozwijaj się… "
a gdzie listek laurowy?
tymianek?
Wino
No właśnie taka odrobinka
Masakra 12 zeta w aptece… mogłam sobie gacie, majtki XXXXXXL kupić u chińczyka i z kroka maseczki dwie zrobić
Odgadłeś już czy mam Cię birbant sprawdzić ? póki co to tylko ja i Bingola tacy zdolni