Jakie przyprawy najbardziej lubicie i w jakich potrawach?

Idź do Żabki, prowadzą akcję sprzedaży maseczek jednorazowych, dziesięciopak za 17 zł.

1 polubienie

1 polubienie

Chyba lubisz gotowanie i pichcenie w kuchni, ale do tego stopnia?
Ja z mlekiem matki nie wyssałam jej zdolnosci kulinarnych, i zamiłowania do gotowania, za to uwielbiam coś pomalować, przemeblować, stuknąć, puknąć i takie tam :stuck_out_tongue:

Tygielek do kawy i czajnik to jedyne co mi wolno w kuchni dotykać :stuck_out_tongue_winking_eye: :rofl: :rofl:

1 polubienie

Takie buty. Dużo strat rodzina poniosła przez Twoje kucharzenie?
Po co ja pytam, jeśli nawet żony w kuchni nie możesz dotknąć, to znaczy, że już straż interweniowała u Was kilka razy :stuck_out_tongue_winking_eye:

Dobranoc wszystkim :relaxed:

1 polubienie

I to jest męska odpowiedź. A ja się spodziewałem odpowiedzi od naszych kuchnię mających w małym paluszku pań.
Kardamonu w ziarenkach nigdy nie spotkałem, ale też nie szukałem; muszę się rozejrzeć. Ja kawy w tygielku nie parzę tylko w zwykłym kubku. Pijam zwykłą sypaną z fusami czyli nie mam warunków do trzykrotnego zagotowywania. Problemem jest te 5%. Jak mam to przetłumaczyć na 2 kopiaste łyżeczki?

1 polubienie

Mam słoiczek na kawę. Mielę kawę z grubsza raz na tydzień. Zawsze można wsypać do takiego np 19 łyżeczek kawy i łyżeczkę kardamonu i dobrze wymieszać :wink:

1 polubienie

Chociaż tak naprawdę, to mi zajęło przynajmniej z miesiąc, zanim dobrałem sobie proporcje do smaku. Może i dłużej.

1 polubienie

Modest Amaro? z domu Basiura?
ja lubie dobrze zjesc i postac nie jest mi obca
nie bylam w Chinach
Chiny przyszly do mnie
ich tradycyjna kuchnia? kaczka po pekinsku? moze niekoniecznie?
jest obfita. jedza jak wroble od rana do wieczora :wink: a tu pierozek, a tam drobna przekaska, lyk wina i godzina przerwy przed snem o ile przy tym zastawionym stole nie zaszniesz - wtedy otula cie kocem i sprawdza czy sie nie udusisz w pelnym talerzu
jedzenie paleczkami? musisz zapomniec co to jest widelec

1 polubienie

Za rzeczową informację dziękuję. Spróbuję ją wykorzystać.

proponuje takie ubranko

2 polubienia

O!
Stylowe i wymyka sie wszelkiej modzie.Nikt nie powie ze podąża za trendami.Taki,nonkonformizm :innocent:Ech… :tired_face:

2 polubienia

jajko niespodzianka / nie wiesz co w srodku
ale wirusem nie zarazi

2 polubienia

Ranking moich przypraw to:

1. Bazylia (kuchnia włoska, sałatki, sosy)
  2. Rozmaryn (mięso, ryba)
  3. Majeranek (drób pieczony)
  4. Oregano (pizzza)
  5. Curry (drób)
1 polubienie

"O mój rozmarynie, rozwijaj się… " :grin:

2 polubienia

a gdzie listek laurowy?
tymianek?

Wino

No właśnie taka odrobinka

2 polubienia

Masakra 12 zeta w aptece… mogłam sobie gacie, majtki XXXXXXL kupić u chińczyka i z kroka maseczki dwie zrobić :rofl:

Odgadłeś już czy mam Cię birbant sprawdzić ? póki co to tylko ja :crazy_face: i Bingola tacy zdolni :smiley: :stuck_out_tongue: :crazy_face:

1 polubienie