Mnie np. kompletnie nie obchodzą wszelkie informacje dotyczące życia rodzin królewskich, począwszy od tej najpopularniejszej, czyli angielskiej po inne - hiszpańskie, duńskie czy z innych “dworów namaszczonych”. Nie rozumiem co ludzi kręci aby komentować kolejne rewelacje, skandale, wpadki, śluby, pogrzeby jakiegoś Williama, Harry’ego, Kate czy jak ich tam zwał (tak a propos - nikogo z pseudodziennikarzy dziś nie obchodzi to, że od dawien dawna zasadą jest tłumaczenie imion członków tych rodzin na rodzime języki - to obowiązuje w każdym kraju, tylko jakoś dziwnie nie u nas).
Oprócz tego tematu mniej ciekawa jest już tylko piłka nożna w wydaniu krajowym. ![]()
1.Rodzina królewska/kie.
2.Celebryci
3.Prywatne życie celebrytów i nawet znanych artystów(można się zrazić do kogoś poznając jego niecne czyny)<-więc lepiej nie wiedzieć i podziwiać tylko ich twórczość.
Lokalny na poziomie narodowym? Czy ponad moja wioske?.
-
Zadnych celebrytów, królujacych z tradycji czy własnego nadania.
No chyba, ze jakis " krolewicz czy inne cuś życia" zaczyna zagrazac otoczeniu za szybkim samochodem lub niebezpiecznym narzędziem. W tym słowem. -
Wszystkie “socjalmedia” z ich odkrywaniem przyslowiowej Ameryki w konserwach.
-
Konkursy typu wielki brat, w drugiej kolejnosci gotowanie na wyscigi, czyli masterszefy i piekielne kuchnie. Zwlaszcza w kudłatym wydaniu
-
Wypociny domoroslych specjalistow od geopolityki (bez wzgledu na kraj pochodzenia)
-
Duża część seriali. Nawet jak twierdzą, ze bez ich znajomosci jestem autystycznie asocjalna.
Dokładnie na odwrót.
Do szału doprowadza mnie otwarcie komputera i widok doniesien z hiszpanskiej ligi.Nie mam nic przeciwko ale to coorva jest POLSKI portal a nie hiszpański.Jak będe chciał to sobie tam powędruję!Tymczasem,od 6-7 lat,nie mogę znalezc doniesien z lokalnej okregówki [5-6 liga] nie mowiąc juz o siatce czy lokalnym koszu…
Owszem,nie interesuje mnie rozkład jazdy księżnej ktorejś tam…Ale wolę JĄ niż widok rodzimych parweniuszy,którzy stali sie parlamentarzystami i teraz robią na tym kasę…
Mam w doopie ich wizerunek bo oni mają być dla mnie a nie ja dla nich.Tym bardziej że w 90% to socjaliści lub gorzej jak w ue…
O płaceniu juz nie wspominam bo to zostawiam dla tłumu który uważa że za wszystko płaci swymi podatkami ![]()
Innymi słowy,los parweniuszy mam w doopie.Nie przez zazdrość,bynajmniej…
O swoje dochody potrafie zadbać osobiście i to bez pomocy “państwa”.Oczywiście pod warunkiem że ono na mnie nie poluje…
Nie interesuje mnie nic co jest zwane na w sieci jako e- coś tam.Czyli e-sport na przyklad.W ogóle nie wiem co to znaczy i dlaczego ma osobny rozdział w sieci…
Dobrze że zaznaczyłeś"ponadlokalnym"bo nie przestałbym pisać do wieczora…
Moge jedynie dodać że dokładne opisy broni która trafia w sowieckie hordy,także mnie nie interesują.Nie interesuje mnie zabijanie ani tego technika.
Interesuje mnie przeciwieństwo czyli eliminacja zbrodniczych tendencji z naszej rzeczywistości.Jak zbrodniczy islam
Zapomnialem o jednym…Jakieś kopiące się co tydzień po ryjach,humanoidy w klatkach które za wszelką cenę,chcą być jak małpy a nie ludzie…
No comments.Tak krócej.
ad.3 żony Warszawy, damy życia, chłopaki do zięcia.
Poza tym trzeba coś zaplanować z karpiami a ja nie mam akwarium do humanitarnego transportu. Może pojemnik ze sklepu na I może być…
Wszystko co jest związane z wygłupami celebrytów i pustaków z YouTube.
A może to rezultat poziomu obu systemów rozgrywek? Pisze się o lidze hiszpańskiej, bo jest na wysokim poziomie, a polska piłka? No cóż, to zainteresowanie dla lokalnych koneserów, matek, żon, ojców i narzeczonych piłkarzy tejże okręgówki.
W TopModel zwycięża człowiek, który mając 10lat nie umiał czytać. Nie mu Bóg błogosławi, ale być może braki w podstawach wykształcenia nie będą niczym odosbnionym patrząc na to, co się dzieje w oświacie. ![]()
Oczywiście.
Jesli interesuje mnie coś innego,powinienem mieć OKAZJE by wyrazić swoją opinię.
A tym samym pokazac palec,ten środkowy, komuś kto jak za komuny,wie lepiej.
Kwestia poziomu pozostaje nienaruszona.Nie lubisz Lecha czy Legii,zawsze polubisz arabski Arsenal czy sowiecką Chelsea…Przynajmniej tak było jeszcze miesiące temu…
A mnie WSZYSTKO!!! interesuje ,ale i tak 95% z tego zapomnę po chwili ![]()
Co mnie interesuje? Od rozpoczęcia wojny w Ukrainie śledzę co się tam dzieje. Interesuję się też jak ukraińskie kobiety radzą sobie w Polsce, jaką pomoc i skąd otrzymują (nie rozliczam nikogo, nie o to chodzi) , jak radzą sobie dzieci. Szukam też informacji o “sankcjach” i ich skutkach.
Jak trafię, to oglądam teleturnieje, ale raczej nie pilnuję terminów i godzin.
Nie interesuję mnie ani rodziny królewskie, ani rodzimi, czy obcy celebryci, ani skomercjalizowany sport (wyjątkiem siatkówka i Iga), ani reklamy czegokolwiek. Nie przekona mnie nikt do żadnych reality show czy programów o gotowaniu, sprzątaniu. Ostatnio pochłania mnie wyzwanie-konkurs, w którym muszę wykonać kilkanaście prac, więc czasu na głupoty TV mało ![]()
A ja wlasnie jestem na etapie, ze nie chce mi nawet nie chciec.
Wlaczylam TV a tam konkurs wyjczykow przyszlosci. Czyli eurowizja junior. (swiadomie małą litera)
I wlasnie rozgladam sie za bateriami do pilota co by to wylaczyc. Psiakrew zlosliwosc przedmiotow martwych, żeby padly w niedzielę?
No to raz jeszcze.
Polska piłka kuleje nie od dzisiaj.Natomiast informacja o niej jest tego pokłosiem a nie przyczyną…
Polski kosz a siatka przede wszystkim,są na fali wznoszącej.Szczypiorniak także.Mimo ostatnich lat zapaści.
Popularność sportów zespołowych jest bezdyskusyjna.Może poza rugby czy piłką wodną,gdzie sprawa ogranicza sie praktycznie do Szczecina.A i tu mogę być na bakier z aktualnościami…[Arkonia?]
Uczono mnie,jeszcze w czasie ludzi wyrosłych na bazie dopiero co,odzyskanej niepodległości,wśród autorytetów powołujących sie na pana Mazowieckiego czy tego z fajką,że każdy obywatel MA PRAWO do informacji.
W Polsce to sie sprowadza do parapolitycznego magla ale dla mnie,jest to także informacja sportowa!
Informacja a nie bełkot odbębniany jak za karę.Nie mówiąc juz o braku elementarnej wiedzy.
Tyle ile [poza wynikami] moge sie dowiedzieć z wp na ten temat,wiedziałem juz jako nastolatek
No właśnie dochodzę do wniosku, że bez sensu jest czytać lub oglądać zbyt dużo na raz, skoro i tak niewiele będę z tego pamiętał.
Popieram każdy z Twoich wątków [prócz tego o sporcie,oczywiście] ale w każdym przypadku,moje myśli i zainteresowania,brną zupełnie w inna stronę.
Nawet wyzwanie-konkurs…
Sporo drobiazgów odnalazłem po przeprowadzce…Min. zaproszenie do “1 z 10”,sprzed 22 lat…Wciąż nie mogę sobie darować jednego pytania i chętnie wziąłbym rewanż ![]()
Ale to coorna,w człowieku siedzi… ![]()
Szeroko rozumiany szołbiznes, piłka nożna, prognozy pogody. Nie rozumiem też fenomenu TikToka, Instagrama i Twittera (X), za to jestem fanem YouTube.
Ha!Mam Cię…
Tzn. mogę się nie zgodzić…
Piłka nożna interesuje mnie tak jak inne dyscypliny sportu choć bardzo często irytuje i doprowadza do dyskusji na mało piłkarskie tematy…
Natomiast w pełni zgadzam się ze stosunkiem do tik toka i tej calej reszty…Ty jesteś fanem YT,ja zaś fejsa gdzie niemal kazdego tygodnia,kogos odnajduję.
Miniony,uplynął mi na wspomnieniach z pewną dziewczyną.Grabaż z grupy Strachy Na Lachy być może nawet nie byłby z tego powodu,zbyt szczęśliwy ![]()
Ja tam wolę swoje małe własne osiągnięcia sportowe
Fejs to straszna rzecz, staram się unikać jak mogę, bo strasznie wciąga :). Zresztą w ogóle jesteśmy wszyscy przebodźcowani. Nie potrzebujemy tych wszystkich informacji, może dlatego nauczyliśmy się wpuszczać je jednym uchem, a wypuszczać drugim. Potem trudniej nam się skupić na tym, co powinno być ważne. Zresztą często to w ogóle nie są informacje, tylko komunikaty mające w nas wywołać jakieś emocje, najczęściej strach. Zawsze powtarzam, że rzeczywistość jest o wiele bardziej atrakcyjna, niż świat widziany na ekranie.
Chinczycy juz nad tym pracuja. Chca wykorzystac programy rozpoznawania twarzy i zastosowac je jako wbudowana fabrycznie aplikacje do ograniczenia czasu korzystania z telefonu. Ciekawe czy bedzie to dotyczyło rowniez tego do czego telefon wymyslono, czyli rozmów? Na razie ofiarą tego “nieludzkiego eksperymentu” maja pasc dzieci i niepelnoletnia mlodziez.
Wzrosnie liczba samobójstw? ![]()
![]()