Witam. Ponoć:
- Każdy chce kochać i być kochanym.
- Miłość nie wyklucza.
- Życie pisze różne scenariusze.
Jeśli powyższe powiedzonka są choć trochę prawdą, to jakie Wy znacie związki, które nie były spodziewane ani teoretycznie możliwe? Jakie były ku nim przeszkody? Jak długo one trwały i czym się skończyły?
1 polubienie
Tak. Poznałem kiedyś 2 pary w jednej wiosce bo sam kiedyś się tam spotykałem z dziewczyną. 1 para on karakan z 150 cm wzrostu ona miała z 180 i to ona miała w związku jaja. Taki babochłop. Druga para to były dwa światy. Ona miastowa och ech on wieś i zero jakichkolwiek potrzeb i ambicji. Spotkanie to była jedna dyskoteka , po 2 tygodniach już na zapowiedzi dali. Do dziś są szczęśliwą parą.
3 polubienia
Związkiem, który zaistniał, a nie powinien był Związek Radziecki… 
11 polubień
Ale powstał. I mimo rozbicia nadal istnieje i łapy wyciąga po swoje
4 polubienia
Są prawdziwe i to bardzo.Nie ma zresztą w nich nic kontrowersyjnego.
Miłość jest bardzo często,zupełnie niespodziewana i zaskakująca…
Nie wiem tylko czy chodzi Ci o wielki świat czy o osobiste doznania…
3 polubienia
W zasadzie wiele zwiazkow wydaje sie niemozliwych. Do niektorych to nawet milosc niepotrzebna?
A rozwodow nie ma lub sa niemile widziane? Choćby ze względów finansowych?
W wielu krajach małżeństwo bywa umowa społeczną.
2 polubienia
Nie wszystkie zwiazki wytrzymują.
Niektorym sie wydaje, ze to milosc, a jest to ktotkotrwale zauroczenie i potem dlugie sprawy rozwodowe.
I dzieci jak sie pojawiaja szkoda …
2 polubienia
Ale kolega chyba o co innego pyta 
Pytanie jest dosc ogólne.
Jako odpowiedz nozna podciagnac tez zwiazek Maorysa z Chinczykiem. Gejów 

1 polubienie
A tak w ogóle…Skoro zaistniały to były możliwe!
Pierwszy z brzegu przykład:Pocahontas…
1 polubienie
To akurat specjalnie wyjatek nie jest, przeciez w czasie hszpanskich podbojow papiez nie bronil małżeństw mieszanych, pod warunkiem, że oboje ochrzczeni?
Choc z reguly byly to kobiety z tzw. arytstokacji. Ale Pocahontas tez corka wodza byla?
1 polubienie
I przeszła do historii.I pochowana jest w Anglii.
To jednak jest różnica.
2 polubienia
Ameryka Polnocna i latynoska to dwa rozne czasy. Ale masz racje, w strefie anglosaskiej malzenswa mieszane bly znacznie rzadsze.
A juz, zeby się na stronach historii zapisać?
No może ta pani?
Choc od jeji mienia powstalo slowo, ktore w Meksyku jest tozsame ze zdrajcą, kolaborantem.
2 polubienia
Tej niewiasty nie znam…Mam dosyć ciekawy film na temat podbojów Cortesa ale tam,ani słowa na jej temat 
1 polubienie
Postac kontrowersyjna.
Ale co w Meksyku jest normalne?
1 polubienie
Ja bym najchętniej zobaczył przykłady z realu i przykłady ludzi, którzy rzekomo mieli się nie nadawać nie tylko do tego związku, ale ogólnie do jakiegokolwiek związku.
1 polubienie