Jak powyżej. Musiałem coś dopisać
Bergamuty.
Aż musiałem poszukać w necie o co chodzi. Od razu poczułem, że takowe nie istnieją
Początkowo myślałem, że stworzyłeś tą nazwę od miasta Bergamo, gdzie kosiło konkretnie podczas pandemii ludzi
A tak poważnie ? Byłeś na jakiejś ciekawszej ?
Nie byłem.
Ja też raczej nie zbyt
No to najbardziej jestem ciekaw co powiedzą @benasek @okonek i @collins02 ale także oczywiście inni
Bywało się na różnych wyspach. Nigdzie raju nie zauważyłem.
A w ogole widziales raj na ziemi?
Bo może raj to wcale na wyspach nie był? Może to coś, co można mieć w sercu, albo i nie? A utożsamianie go z ziemią, zwierzętami itp jest zwyczajną przenośnią? Może to tylko o beztroskę i szczęście chodzi?
Na wyspach zaczynam cierpiec na klaustrofibie
Chodzi o wyspy, na których czuliście się wspaniale z najróżniejszych powodów
Nie na temat, ale dosyć ważne.
Obadali, że pojedyńcza Johnson na wariant Delta jest za mało skuteczna i doradzają doszczepienie Moderną lub pfizerem, (mRNA).
@okonek
Jedyny raj na Ziemi, jaki sobie kojarzę, to ten od rajstop.
@joko
Mi ziemski padół ni jak się z rajem nie kojarzy. Ziemie sama w sobie z rajem może i ma coś wspólnego, ale ludzie już tyle napsuli, że coraz ciężej o takie skojarzenia. Ale przy dużej dozie szczęścia i niemałej zapobiegliwości mamy możemy sami sobie takie rajskie chwile zapewnić.
Jezcze takiej nie widzialam.
Wyspy Cies piekne, ale tez nie za dlugo, bo to troche glupio byloby zjadac ich mieszkancow, maja status czesciowo rezerwatu.
No właśnie o tym myślałam, że nie konkretne miejsce, tylko całokształt. Chwilami oczywiście, bo cały czas się nie da. Ale skoro szczęście polega właśnie na “łapaniu” tych cudownych chwil, to raj też!
Ty akurat na Hiszpanii mieszkasz to wysp w kraju macie sporo i w sąsiedniej Portugalii to myślałem, że coś ciekawego tutaj napiszesz
No to jedyna nadzieja w @benasek i ewentualnie @collins02
O raju …
Raju w sensie gdzie Ci się naprawdę bardzo podobało (np z powodu pięknej roślinności, pięknych plaż, czystego morza czy np kurortów wypoczynkowych ?
Kalambur.
Egipskie bóstwo, pierwsza Janusza,
chciałaby do niego każda ludzka dusza.
O kurde! Nawet nie wiem jak miałbym się wziąć za rozwiązywanie tego, ale tak się szczęśliwie składa, że chciałem się iść położyć haha
Ale możesz pisać co i jak ? To jest w ogóle do rozwiązania XD ?