Jaruzelski a XXI wiek

To straszne co powiem… ale ja bym chyba wybrał Jaruzelskiego, bo on koniec końców… umiał oddać władzę i odejść.

3 polubienia

Jaki by ten Jaruzelski, taki był, ale, przynajmniej wiedział co to jest honor, który to honor dla Kaczyńskiego nie istnieje.

4 polubienia

Kaczyński ma honor. Gdyby go nie miał to mógłby wejść w koalicję z PO naprzyklad xd
Jaruzelski go nie miał bo ustąpił.

Przypominam ci, że Kaczyński pierwszy raz doszedł do władzy… obiecując koalicję z PO :smiley:

3 polubienia

Tak, ale w takim razie o żadnym polityku aktualnie nie można mówić że ma honor… A jeżeli już to właśnie o Kaczyńskim najprędzej.

niewatpliwie Kaczynski honor ma… w miejscu, ktore ludzie kulturalni nazywaja podogoniem

1 polubienie

Ja bym jednak tego slowa nie uzywal w odniesieniu do żołdaka z 1970.
Moze faktycznie wole wizerunek"pinocheta"niz bambra z tytulem ale kosmetyka nie jest moja specjalością. :unamused:

1 polubienie

Wiesz, on miał za wparcie bagnety armii czerwonej, które przy niewłaściwym kroku miałby w plecach. Kaczyński takich warunków nie ma. Nic mu nie grozi.
Jaruzel umiał się wycofać, a Kaczyńskiego granatem trudno oderwać. .

2 polubienia

Czyli pojęcie honoru też zależy od punktu siedzenia xd

Nie.

1 polubienie

Według ciebie Jaruzelski miał honor bo się wycofał a według kogoś właśnie dlatego nie miał…

No tak…W sumie wychodzi na to co dopiero mialem napisać.Nie powinno sie oceniać w oderwaniu od sytuacji…

1 polubienie

Obyś się nie musiał przekonać jaki honor ma Kaczyński, jak coś nie pójdzie po jego myśli… Myślę, że on na miejscu Jaruzelskiego rozgniótłby opozycję na bagnetach.

3 polubienia

wystarczyloby, zeby poprosil bratnie armie o interwencje - tak jak zrobili to wczesniej przywodcy Wegier czy Czech.

1 polubienie

Bo on nie jest niczyja marionetka pewnie xd
Ale nie musisz przyznawać że zgadzasz się z moimi wypowiedziami xd

On marionetką nie jest. Ale ma swój teatrzyk marionetek. Jedna się zbuntowała, bo cwańsza od pozostałych i wie, że teatrzyk niedługo zbankrutuje.
Ogólnie, to w polityce honoru nie było, nie ma i nie będzie. Ale niektórzy politycy czasem okażą przyzwoitość. I to się zdarzyło Jaruzelskiemu. Kaczyńskiemu jeszcze nie.

2 polubienia

Akurat głosowanie to nie obowiązek (na razie, bo PIS już miał pomysł wsadzania do więzienia za wywalenie pakietu wyborczego do kosza)

4 polubienia

Co innego nie zagłosowanie w tych wyborach(trzeba odesłać te kartę?) a co innego celowe z premedytacją zniszenia karty wyrzucenie jej do kosza i propagowanie tego procederu w internecie i będąc jeszcze z tego dumnym xd

Kolega o protestach obywatelskich nie słyszał? To młode pokolenie jakieś strachliwe :wink:

4 polubienia

Sądząc po jego wypowiedziach, jeszcze o wielu rzeczach nie wie. Ale ja w jego wielu też nie widziałem.

4 polubienia