To straszne co powiem… ale ja bym chyba wybrał Jaruzelskiego, bo on koniec końców… umiał oddać władzę i odejść.
Jaki by ten Jaruzelski, taki był, ale, przynajmniej wiedział co to jest honor, który to honor dla Kaczyńskiego nie istnieje.
Kaczyński ma honor. Gdyby go nie miał to mógłby wejść w koalicję z PO naprzyklad xd
Jaruzelski go nie miał bo ustąpił.
Przypominam ci, że Kaczyński pierwszy raz doszedł do władzy… obiecując koalicję z PO
Tak, ale w takim razie o żadnym polityku aktualnie nie można mówić że ma honor… A jeżeli już to właśnie o Kaczyńskim najprędzej.
niewatpliwie Kaczynski honor ma… w miejscu, ktore ludzie kulturalni nazywaja podogoniem
Ja bym jednak tego slowa nie uzywal w odniesieniu do żołdaka z 1970.
Moze faktycznie wole wizerunek"pinocheta"niz bambra z tytulem ale kosmetyka nie jest moja specjalością.
Wiesz, on miał za wparcie bagnety armii czerwonej, które przy niewłaściwym kroku miałby w plecach. Kaczyński takich warunków nie ma. Nic mu nie grozi.
Jaruzel umiał się wycofać, a Kaczyńskiego granatem trudno oderwać. .
Czyli pojęcie honoru też zależy od punktu siedzenia xd
Nie.
Według ciebie Jaruzelski miał honor bo się wycofał a według kogoś właśnie dlatego nie miał…
No tak…W sumie wychodzi na to co dopiero mialem napisać.Nie powinno sie oceniać w oderwaniu od sytuacji…
Obyś się nie musiał przekonać jaki honor ma Kaczyński, jak coś nie pójdzie po jego myśli… Myślę, że on na miejscu Jaruzelskiego rozgniótłby opozycję na bagnetach.
wystarczyloby, zeby poprosil bratnie armie o interwencje - tak jak zrobili to wczesniej przywodcy Wegier czy Czech.
Bo on nie jest niczyja marionetka pewnie xd
Ale nie musisz przyznawać że zgadzasz się z moimi wypowiedziami xd
On marionetką nie jest. Ale ma swój teatrzyk marionetek. Jedna się zbuntowała, bo cwańsza od pozostałych i wie, że teatrzyk niedługo zbankrutuje.
Ogólnie, to w polityce honoru nie było, nie ma i nie będzie. Ale niektórzy politycy czasem okażą przyzwoitość. I to się zdarzyło Jaruzelskiemu. Kaczyńskiemu jeszcze nie.
Akurat głosowanie to nie obowiązek (na razie, bo PIS już miał pomysł wsadzania do więzienia za wywalenie pakietu wyborczego do kosza)
Co innego nie zagłosowanie w tych wyborach(trzeba odesłać te kartę?) a co innego celowe z premedytacją zniszenia karty wyrzucenie jej do kosza i propagowanie tego procederu w internecie i będąc jeszcze z tego dumnym xd
Kolega o protestach obywatelskich nie słyszał? To młode pokolenie jakieś strachliwe
Sądząc po jego wypowiedziach, jeszcze o wielu rzeczach nie wie. Ale ja w jego wielu też nie widziałem.