Ale dziś miło na pytamy
najwyraźniej jestem po drugiej stronie barykady
No i mnie o to wlasnie chodzilo.Sa slowa ktore do polityki nie pasują.Polityka jestr sztuką kompromisu,ogladania sie na innych i,przynajmniej teoretycznie,wyciagania wnioskow korzystnych dla tych ktorych sie reprezentuje.
Polityka ma być przede wszystkim skuteczna. Ale dla dobra ludzi, a nie polityków, co jest u nas nagminne.
Wasze pokolenie ma po prostu za dobrze. Nie musicie o nic walczyć, wszystko macie podane na tacy, Wasze problemy to np. zacinający się Internet, albo zepsuty pilot od telewizora. Za to myślicie, że wszystkie rozumy pozjadaliście
I tu dalbym koledze kolor brązowy!
Może masz rację ale ja o życie w 21 wieku się nie prosiłem… Zawsze chciałem być sredniowiecznulym rycerzem podróżującym na koniu i walczącym ze smokami… No mniejsza z kim. Jestem gotowy oglądałem mnóstwo filmów i seriali z taką tematyka
sie robi
Przy wiedzy uzyskanej z filmów i seriali, to ja by ci odradzał podróż w tamte czasy. Nie przeżyłbyś dnia.
A gdybym robił za błazna na zamku? Xd
To nie ma znaczenia, co by robił. W sumie dałeś mi pomysł na fajne pytanie. I nie o polityce.
Szanowny Panie Kolego, takie pomysły jak karanie za nieoddanie, tudzież zniszczenie pakietu, który ktoś bez trybu drukuje i wrzuca do skrzynki… są bardzo niebezpieczne. Tam były jakieś lata więzienia przecież? Załóżmy, że do władzy dojdzie krwiożercza Platforma Obywatelska… i pan kolega powie coś na nią… i ona się obrazi na pana… i wsadzi pana do więzienia, bo może powiedzieć że pan nie odesłał ważnego pisma… które ona wrzuciła do skrzynki bez pokwitowania… zwłaszcza że wystarczy nie wrzucić… i już ma sytuację, że pan kolega nie odesłał…
No i dobrze ze mnie wsadzi. Choć raz zrobi coś dobrze… xd