Jaruzelski a XXI wiek

Ale dziś miło na pytamy :rofl:

najwyraźniej jestem po drugiej stronie barykady :rofl:

No i mnie o to wlasnie chodzilo.Sa slowa ktore do polityki nie pasują.Polityka jestr sztuką kompromisu,ogladania sie na innych i,przynajmniej teoretycznie,wyciagania wnioskow korzystnych dla tych ktorych sie reprezentuje.

2 polubienia

Polityka ma być przede wszystkim skuteczna. Ale dla dobra ludzi, a nie polityków, co jest u nas nagminne.

4 polubienia

Wasze pokolenie ma po prostu za dobrze. Nie musicie o nic walczyć, wszystko macie podane na tacy, Wasze problemy to np. zacinający się Internet, albo zepsuty pilot od telewizora. Za to myślicie, że wszystkie rozumy pozjadaliście :wink:

7 polubień

I tu dalbym koledze kolor brązowy!

2 polubienia

Może masz rację ale ja o życie w 21 wieku się nie prosiłem… Zawsze chciałem być sredniowiecznulym rycerzem podróżującym na koniu i walczącym ze smokami… No mniejsza z kim. Jestem gotowy oglądałem mnóstwo filmów i seriali z taką tematyka

1 polubienie

sie robi :slight_smile:

Przy wiedzy uzyskanej z filmów i seriali, to ja by ci odradzał podróż w tamte czasy. Nie przeżyłbyś dnia. :grinning:

4 polubienia

A gdybym robił za błazna na zamku? Xd

1 polubienie

To nie ma znaczenia, co by robił. W sumie dałeś mi pomysł na fajne pytanie. I nie o polityce. :yum:

2 polubienia

Szanowny Panie Kolego, takie pomysły jak karanie za nieoddanie, tudzież zniszczenie pakietu, który ktoś bez trybu drukuje i wrzuca do skrzynki… są bardzo niebezpieczne. Tam były jakieś lata więzienia przecież? Załóżmy, że do władzy dojdzie krwiożercza Platforma Obywatelska… i pan kolega powie coś na nią… i ona się obrazi na pana… i wsadzi pana do więzienia, bo może powiedzieć że pan nie odesłał ważnego pisma… które ona wrzuciła do skrzynki bez pokwitowania… zwłaszcza że wystarczy nie wrzucić… i już ma sytuację, że pan kolega nie odesłał…

2 polubienia

No i dobrze ze mnie wsadzi. Choć raz zrobi coś dobrze… xd