Jednego na "b" wypadałoby ostrzec przed jedzeniem mięsa?

Niedawno taki sam problem byl w Hiszpanii 200 w szpitalu, 7 poronien, 3 przypadki smiertelne) - jak firma ma problemy z biezaca kontrola produkcji to wszedzie moze sie zdarzyc
**Skażenie żywności może dotyczyć:
surowych jarzyn i owoców,
niepasteryzowanych produktów mlecznych (mleko, sery, lody),
surowego, gotowanego i mrożonego drobiu i mięsa,
surowych i wędzonych ryb.

Współcześnie ryzyko zakażenia jest związane również z konsumpcją gotowych do spożycia wyrobów garmażeryjnych, półproduktów oraz produktów spożywczych typu fast food**

1 polubienie

Zemsta mięsa na naczelnych?

2 polubienia

Jak piasalam te bakterie to i na owocach sie dobrze czuja…

1 polubienie

Wątpię…

Na mnie sie dziś obiad zemścił ponieważ miałem harmonijne rozwolnienie. Zapewne zemsta pieczonych ćwiartek kurczaka.

3 polubienia

To nie są żarty, tak jak w przypadku tamtych zmarłych.

Ludzki gatunek nie taki znów mocarny skoro poddaje się prymitywnym bakteriom.

1 polubienie

A ja jakos nie watpie, podobnie jak w to, ze ok. 5% przebadanej populacji jest bezobjawowym nosicielem tej bakterii, a zdrowy czlowiek ze sprawnym ukladem odpornosciowym nawet moze nie zauwazyc, ze ja zjadl, ot lekkie przytrucie nie wiadomo czym.

2 polubienia

Dlatego należy stosować dezynfekcję wewnętrzną. :stuck_out_tongue::shushing_face:

5 polubień

A to prawda, wielokrotnie bywalo, ze niepijacy nastepnego dnia bywal w gorszym stanie niz zwolennicy dezynfekcji.

2 polubienia

Odpływasz stary

I to jest najwazniejsze,prawidlowo sie dezynfekowac.))

3 polubienia