Jedziemy na mundial! Hurra!

Polska pokonala Szwecje 2 0!
Piękny dzień.

5 polubień

Ja to mam dobrze. Kanada też się w niedzielę zakwalifikowała :stuck_out_tongue_winking_eye:

7 polubień

No wreszcie, ktoś zrobił pytanie, trochę nie w mojej domenie, ale…
HURRA!!! Polska jedzie na Mistrzostwa Świata w Katarze!

Gratulacje!

4 polubienia

Kanada na mundialu? Aż dziwnie xd

nie mowiac o Hiszpanii :slight_smile: bo grali towarzysko?

Niemcy zremisowali z Holandia XD No ale Holandia to nie Islandia :rofl:

kolego, na wycieczke na Islandie i wyspy zwane Azorami to ja mam zapisane Islandie ze wzgledu na hákar czyli jak fermentacja rekiniego miesa nie wytruc okolicy
Szwedzi maja swoje Surströmming sfermentacji, ktora sie czasem udaje
z
jednego i drugiego probowalam (nie liczczacoc serow plesniowych, mięs dojrzewajacych i grzybow)
@GumowaFoka swiat jest wyzwaniem do akcji
ale jest tez przykazanie piąte - nie zabijaj
zycie jest odwrotnością entropii jak trafi na dobre warunki

1 polubienie

i to jak na razie z pierwszego miejsca grupy…

1 polubienie

Towarzysko to Jutro Kanada z Panamą (to znaczy dla Kanady towarzysko, Panama jeszcze ma szansę chyba na baraże)

Dziwna drużyna.Potrafi wygrać z Meksykiem a przegrać z Kostaryką…

Nareszcie choć uważam ze powinniśmy tak jak Szwedzi,grać dwa mecze…Nie szukajmy jednak dziury w całym.W końcu i nam należy sie uśmiech losu…
Niezłe to było i wreszcie jest WYNIK.Zagrany,wybiegany,utrzymany…I żaden “Janas"nie zepsuł…
Polska zasluguje [składem a nie statystyką!] na mundial Bo co to za mistrzostwa bez najlepszego,Lewego?Mamy potencjalnie najlepszą kadrę od czasu Piechniczka i jest to dla tych zawodników,ostatni dzwonek.Jak dla niektórych skoczków co to na nartach skaczą w siną dal…
Budzić niepokój może jedynie rosnący"kult” cudotwórcy,Michniewicza.Niby nic dziwnego,w takich Włoszech byłby juz kanonizowany…
Kto jednak widzial jego ligowe bicia głową o mur,ten wie.To tylko człowiek,trener bardzo średniej klasy który nie pokaże niczego czego sami pilkarze nie są w stanie z siebie wycisnąć.Ale niech ten sen trwa!!!
W końcu zdarza sie to nam średnio raz na ćwierć wieku…

1 polubienie

Ale jak to? Przecież graliśmy w finale - tak wczoraj mówili!

1 polubienie

Włosi odpadli po meczu z Macedonią…I tutaj kończy sie “doświadczenie” i wszelka “wiedza” na temat piłki…

1 polubienie

Gra muzyka, choć momentami drżałem o wynik, cel w tej wyjątkowej sytuacji osiągnięty. Selekcjoner CM plan z chłopakami wykonał. Teraz będzie miał dłuższą perspektywę czasową, żeby się wykazać i pokazać co ulepi. Wakacyjne przetarcia w Lidze Narodów z dobrymi drużynami ( Belgia, Holandia, Walia ) jak i jesienne mecze towarzyskie powinny już nakreślić jaką wizję na tę drużynę ma selekcjoner. Taryfa ulgowa się skończy. W piątek mamy losowanie grup MŚ i mam nadzieję, że będzie to prawdziwie mundialowa grupa; Katar, Meksyk, Polska, Ghana. Kusi też Brazylia, bo w XXI wieku jeszcze z nimi nie graliśmy, nawet sparingu. Choć wcale nie zdziwię się, jeśli gospodarze wylosują do grupy Arabię Saudyjską.

5 polubień

:innocent:
Wolałbym nie trafić na Meksyk…Ghana też trzyma poziom-niemal wszyscy grają w Europie lub w Anglii
Czy na serio kusi Cie Brazylia?

1 polubienie

A dlaczego nie ? Teoretycznie łatwiejszą grupę już mieliśmy, jak się kończyło wiemy. Jak szaleć to szaleć! Liczę, że w końcu coś pokażemy, z kimś naprawdę mocnym, jak nie w grupie to kolejnej fazie, bo potencjał ludzki jest, oby tylko chłopakom zdrowie dopisywało. Nie mamy takiego komfortu selekcji jak np. Deschamps we Francji.

2 polubienia

Chcialbym zobaczyc mecz Polska Brazylia… w ogole to kiedy byl ostatnio taki mecz…
Jezeli dobrze patrze to ponad 22lata temu. W 1999

1 polubienie

Tak, w '99, Turniej Czterech Narodów w Bangkoku, ale Brazylię reprezentowała kadra młodzieżowa i jest to mecz uznawany za nieoficjalny. Normalny towarzyski był w '97, o stawkę na MŚ 1986, a jedyne zwycięstwo Polski w meczu o 3 miejsce na MŚ '74 .

3 polubienia

To ja bym chcial grupe:
Brazylia
Niemcy
Polska
Ghana
:rofl:

Chociaz trafić z pierwszego koszyka na jakis tam Katar to byloby szxzescie xd i duza szansa na wyjscie z grupy

2 polubienia

Moze masz racje…Kiedy jak nie teraz…

2 polubienia