Z każdą z tych drużyn (kiedyś) wygraliśmy
W rzeczy samej jestem zadowolony
Z Niemcami nawet nie tak dawno. A z Ghaną? Jeden mecz jedno zwyciestwo.
To jest wykluczone ale faktycznie,działoby sie.O niczym tak nie marzę jak o utarciu nosa tym zniwieściałym doopkom z Brazylii!!!
I to od dawna.Nie mamy armat jak Niemcy kilka lat temu ale zwyciestwo jest w zasięgu.Dzisiaj nie ma takich przepaści w piłce jak kiedyś…
Czemu wykluczone? Brazylia jest w 1 koszyku a Niemcy w 2
A Ghana w 4?
Poza tym,los…
Tak. Ghana w 4.
W drugim jest tez mocna Holandia
Sprawdziłem i…To sie w głowie nie mieści.Ghana jest silniejsza niz3/4 koszyka n.3! Ba!Wlasciwie tylko my i ewentualnie Serbia to teoretycznie ten sam poziom.
W czwartym koszyku może znaleźć się jeszcze Peru. W czerwcu zagrają baraż interkontynentalny ze zwycięzcą meczu ZEA - Australia. Z Peru mamy doskonały bilans spotkań Oprócz tego Kostaryka zagra baraż ze zwycięzcą meczu Wyspy Salomona - Nowa Zelandia ( ten mecz dzisiaj o 19 polskiego czasu ). Plus Walia vs Szkocja - Ukraina. Wszystkie drużyny z czerwcowych spotkań będą w koszyku 4 bez względu na rankingi. Dlatego losowanie mamy już teraz.
Dziwnie to działa…Czyli Ukraina-Szkocja,Niemcy,Anglia i np. Serbia to całkiem realne…I co za bałwan umieścił Katar w grupie"A"?
Czym w takim razie jest ten pożal sie Boże,ranking?
Katar jako gospodarz. Gospodarz chyba zawsze z 1 koszyka
Wiesz ze nawet nie pamiętam…
To ciągnięcie za uszy gospodarzy chyba jednak powinno miec swoje granice…Tylko patrzec jak Katar zagra w grupie z Szwajcarami,Iranem i Ekwadorem…
Jest opóźnienie w terminach grania spotkań przez epidemię i wojnę, więc chyba dlatego tak wyszło. Grupy losują już teraz, żeby większość drużyn znała rywali już wcześniej. Nie ma co czekać do czerwca na ostateczne wyniki spotkań. Normalnie ranking jest potrzebny, bo nie może być tak, że w jednej grupie są same mocne ekipy, a w drugiej same ogórkowe. Oby tylko nie zdarzyło się tak, że będziemy mieć same europejskie drużyny w grupie, ja zawsze chcę na MŚ każdej drużyny z innej części świata, a w kolejnych fazach niech się dzieje co chce
A jednak zaloże sie o sporą ilośc kolorowych banknotów ze Katar dobrze na tym wyjdzie.
Podejrzewam, że będzie jak w Rosji, gdzie w meczu otwarcia gospodarz zagra z najsłabszą drużyną. Wtedy od razu wiedziałem, że tak będzie, bo musieli dobrze zacząć turniej, żeby blamażu nie było.
A w składzie Kataru,zero katarczyków…
Przejrzałem na szybko ich skład z wczorajszego meczu ze Słowenią ( 0:0 ). Dwóch pochodzenia algierskiego, jeden sudańskiego, jeden irackiego i naturalizowany z Portugalii Pedro Miguel. To nie to samo co w piłce ręcznej kilka lat temu, w FIFA nie tak łatwo zmienić kadrę
Ciekawe.Zwracam im honor w takim razie…
Przepisy FIFA nie pozwalają zmieniać kadry jak w innych dyscyplinach. Jeszcze parę lat temu zawodnik, który zagrał choć minutę w meczu o punkty nie mógł zmienić reprezentacji w ogóle. Teraz poluzowano te przepisy, ale nadal są trudne warunki do spełnienia - kwalifikują się do tego ci co zagrali za małolata ( chyba do wieku 21 lat ) do 3 spotkań max. Tu nie będzie jak w ręcznej. Możemy spać spokojnie. Najlepszych nie pozyskają.