To czasem za mało. Do dentysty trzeba chodzic na kontrole. Bogu nie wyszły 2 rzeczy - starość i zęby.
Mnie odstraszają ceny u dentystów. Nie ma droższych specjalistów. Nawet rezonans magnetyczny jest tańszy prywatnie a to przecież najdokładniejsze badanie obrazowe i w ciul drogi sprzęt.
No sami sobie przeglądu dobrze nie zrobimy, jest zalecane raz do roku czy dwa na przegląd chodzić. Kontrola u nas ok 30 zł. Ja juz kiedyś pisałam na forum ż e trzeba chodzić jednocześnie na przegląd do dwóch punktów stomatologicznych ! i wybrać tego lepszego, bo mój ostatni idiota dentysta prawie doprowadził do usunięcia mojego zęba -wiedział że jestem maniaczką pod tym kątem to jeszcze przygłup zaczął się śmiać ze mnie ( nieprzy mnie) gdy doprowadził do tego że mi wyrwał zdrowego zęba - innego ( bez próchnicy) a obok mam trzonowce w opłakanym stanie - oni to robią umyślnie. Biznes ma się kręcić i basta…Po prostu zaczął mnie prześmiewać dentysta - mówił przy mnie że zaniedługo będzie miała pani do wyrwania i już tylkoo implant, bo jest w kiepskim stanie…pożegnałam go definitywnie.
A to tak robią wszyscy medycy. Zarabia sie na leczeniu a nie wyleczeniu.
Dopóki tego nie doświadczy człowiek sam na własnych zębach, to jeszcze ma jakiś dystans… ja już nie mam zaufania do nich.
Ja mam bardzo dobrego dentystę ale jest drogi. Jeszcze nie słyszałem by komuś cos spier#ł. Poprawia to co inni zjebali.
Możesz podać namiar na priv? Szukam takiego
Musiałbym matki zapytać. Ja numeru nie zapisałem. Po co wywoływać wilka z lasu
W Niemczech i Holandii na prywatne usługi stomatologiczne, mały kredyt trzeba brać. A dentystów stać na własne konie, które są droższe od samochodów.
Nie wszystko też obejmuje ubezpieczanie, ale można się dodatkowo ubezpieczyć, płacąc miesięczną składkę oprócz podstawowej.
O cenach fryzjerskich zamilczę, coby szoku nie było.
Skur#yny
@okonek Tak sporo kasy na implanty idzie. Jeden ząb od 5 do 6 tysi…
Jak to było? Łup bliźniego swego, aż skóra spadnie z niego?
Po drodze mogą się pojawić jakieś dodatkowe wydatki… pęknie kość??? brakuje kości - to ze 2 tysiące??? ( za odbudowanie kości… by implant wszczepić- nie zawsze wyjdzie.) a pacjent płaci. Za błędne decyzje lekarza też. Ja zawsze szukam negatywnych opinii najpierw, jest na necie szczegółowa opinia realnej pacjentki która zdecydowała się na implant…i jej rzeczywiste przykre doświadczenia - tragedia…
Skoro nawet znajomy gej niedwuznacznie mnie chciał poderwać, muszę być cholernie atrakcyjny.
@humoreska Moja Teściowa ma dwa implanty. Na szczęście z kośćmi w porządku. Przez miesiąc od zamontowania śrub jadła papki, uważała, bolało ją to… Teraz jest w porządku. Ma to już jakieś 5 lat.
To drozej niz w Hiszpanii.
U mnie jak rozmawialam z sasiadka zaplacila 800 euro ze wszystkim. I jeszcze gwarancja 5 lat.
Kogo na to stać qrwa? Potem się dziwią że 9 mln ludzi w Polsce ma ruchome protezy a nie implanty.
@waranzkomodo a jesteś w stanie zebrać dane o tym implancie od teściowej;-), jaka nazwa implanta? jaka korona zęba?
Widzisz, jak by mi zależało to zamiast kupowania elektroniki odkładałabym na implanta… w ten sposób wyznacza się priorytety. Dla mnie ząb jest ważniejszy niż wypasiony telefon.
Jestem krytyczna wobec własnego wyglądu. Nie czepiam się jedynie włosów.