Już myślałem, że da się wyłączyc z tej całej polityki, ale kuźwa nie da się!

Tak sobie wczoraj pomyślałem, e dosyć tego! Niech się dzieje co chce, będzie trochę spokojniej, bo Senat jest w rękach opozycji więc PiS trochę odpuści. A tu dzisiaj aż 5 wiadmości, które budzą grozę i jasno mówią czego chce ta władza:

1. PiS chce ponownie przeliczać głosy oddane w wyborach do Senatu w tych okręgach w których przegrał niewielka liczbą głosów. I co ciekawe - nie ma żadnych zastrzeżeń, uwag czy wątpliwości co do przebiegu głosowania. Nie po prostu PRZEGRALI i nie uznają tego wyniku, Kaczor ma bul doopy z tego powodu więc złożyli protest. A kto będzie go rozpatrywał? Ano, nowa komórka w Sądzie Najwyższym powołana niedawno przez PiS właśnie na taka ewentualność. Że nie wspomnę juz o tym, kto będzie jeszcze raz liczył głosy. Czyli pozamiatane, o większości w Senacie opozycja może zapomnieć.
  2. Prokuratura zależna od PiS odmówiła wszczęcia postępowania przeciw brudnym interesom Kaczyńskiego a zrobiła to w ostatnim dniu przed wyborami, natomiast dopiero dziś ujrzało to światło dzienne.
  3. Prezydent skierował do Trybunału Konstytucyjnego ustawę o jawności majątków polityków bo miała błędy. Tylko że te błędy były wykryte przez opozycje podczas głosowań w Sejmie! PiS wprowadził je celowo, żeby ustawa po przegłosowaniu znalazła się w koszu i odrzucił w głosowaniach wszystkie poprawki opozycji. Teraz długo nie poznamy prawdziwego majątku małżonków Morawieckich i ich ciemnych interesów.
  4. Juz cały PiS chce dymisji Banasia, ale ten mówi że nie ma takiej potrzeby i gra wszytskim na nosie.

EDIT: jescze nr 5. Komuch Piotrowicz jednak może wejść do Sejmu, gdyż PiS chce jakimś sowitym prezentem zmusić osobę, która miała więcej głosów od niego do rezygnacji z mandatu poselskiego. Wtedy, zgodnie z przepisami, wolne miejsce obsadza kandydat z kolejna największą liczbą głosów.

Czy ktoś jeszcze wierzy że to jest normalny kraj? Nie to jest włąśnie republika banasiowa!
WŁADZY RAZ ZDOBYTEJ NIE ODDAMY NIGDY - Józef Cyrankieiwcz/Jarosław Kaczyński.

12 polubień

W takim kontekscie,z przykroscia musze dac Ci plusa.
Poza tym,dosc tego!
Nikt nie musi sie tlumaczyc z podejmowanych tematow,jesli sa one przewidziane w pakiecie.Pakiet stanowi oferte dla uzytkownikow.A ze sa tacy a nie inni?Ze maja to na uwadze a nie cos innego?
A co komu do tego???
Starajmy sie sami tworzyc przeciwwage bo jak zauwazyla okonek,polityka nie jest jedynym tematem i nic nie stoi na przeszkodzie aby czerpac z reszty oferty.
Sto osob sie wypowiadalo jak potwierdzaja rankingi.Ok. 35 osob jest wciaz bardzo aktywnych.Nigdy nie uwierze ze ludzie zyja w jakms parapolitycznym matrixie ktory odbiera im mowe na inne tematy.

8 polubień

Waliiic Banasia! Tfu Banaś :rofl: to skaza na dobrej zmianie XD

Banaś to typowy Pisiacki działacz - póki jest lojalny i sypie kasę to go PiS nie ruszał.

4 polubienia

No ale, gdy sie mówi takie rzeczy to niektóre koleżanki stąd piszą że czują się zaszczute. :open_mouth:

2 polubienia

To wszystko do wyborców PiS nie przemawia, niestety. Sąd sądem, ale prawo i sprawiedliwość muszą być po ich stronie.

A ja uważam, że to, co opisałeś jest początkiem końca aktualnej władzy.

A jeżeli komuś nie odpowiadają tematy polityczne, może je omijać.

6 polubień

No włąśnie! Dlaczego taki Mickiewicz, Słowacki, Miłosz nie pisali tylko wierszy o ptaszkach, drzewach i kwiatkach? Komu by to przeszkadzało?

2 polubienia

Początkiem końca władzy albo opozycji ekhem :rofl:

Dobrze że mam rodzinę w Niemczech. I nowe walizki.

4 polubienia

@birbant ja uważam że to raczej jest początek totalnej dyktatury. Zobaczysz co będzie potem - cenzura internetu, likwidacja niezależnych mediów, w końcu wsadzanie opozycji do więzień. Kaczyński ma całkowita obsesje władzy i jeśli cokolwiek, ktokolwiek jest od niego niezależny - to zrobi wszystko by go zniszczyć.
Powiem bez owijania w bawełnę, gdybym tego konusa spotkał w ciemnej uliczce, to udusiłbym gołymi rękami bez wyrzutów sumienia.

1 polubienie

Znow moze sie posypia protesty, bo za duzo polityki
Niektorzy reaguja dosc infantylnie: stawiajcie tu pytania jakie ja lubie i zlikwidujcie polityke bo odejde!!!
image

3 polubienia

Tylko sie nie nastawiaj na to ze w Niemczech jest raj na ziemi

1 polubienie

Ale nie ma dyktatury jak w Polszy. A i islam można wyznawać. I gejem można być. Murzynem nawet.

3 polubienia

Podzielam twoje zdanie
Patrz moja odpowiedz ponizej

2 polubienia

birbant,watpie…To tylko poglebianie polaryzacji.1/3 ludzi nie chodzi na wybory,opozycja nie ma nawet bladego pojecia,jak ich zagospodarowac…
Nie wymyslono niczego co mogloby przeciwstawic sie rozdawnictwu i gomulkowskiej demoralizacji…
W sejmie samodzielna wiekszosc i senat jest jedynie drzazga w doopie z ktora pis-dzielcy sobie spokojnie poradza.
Doprawdy,gdzie Ty tu widzisz poczatek konca?
Ja widze gestniejace chmury.

2 polubienia

@collins02, niestety masz rację.

1 polubienie

Po 35 latach pobytu mysli sie jednak juz inaczej

1 polubienie

Nie chciałabyś wdepnąć w kupę o nazwie Polska uwierz mi. Na leki by ci nie starczyło. Umarłabyś w kolejce do lekarza z terminem na grudzień 2350 r.

2 polubienia

Opozycji w takiej formie też. Ona mi również nie odpowiada, ale widzę światełko w tunelu.
Stare gęby muszą odejść!

2 polubienia

Bywa tak, że za gęstymi chmurami jest słońce. Te chmury są, ale nie jest to zjawisko trwałe.
Nie chce mi się tego konkretnie analizować, ale już pierwiastki optymizmu zauważam.
Zanim upadła komuna, był stan wojenny.
Jeżeli chcemy prognozować politycznie, oglądajmy się wstecz, Pewne mechanizmy są niezmienne od kiedy powstała polityka.

3 polubienia