Już nie wiem smiać się czy płakać?

Pytanie retoryczne? To juz dno czy dopiero muł i wodorosty?

Trochę to fejkowate, co znalazłaś, ja mam lepszy link:

Jedno jest pewne, będą jeszcze niezle balety.
A co do kartotek? Pucybutom nie zakładają. A kto wie czy jakiejs ksywki jako informator patriota nie znajdą? Choc tym to się pewnie juz prezes zajął, żeby nie ujrzalo swiatla dziennego?

2 polubienia

To na pewno prezes nie chciał by takiej kompromitacji mieć do swojego imienia doczepionej. Dlatego też pewnie nigdy nam się nie uda nic oficjalnie dowiedzieć.
Proste.

2 polubienia

Zawsze pies moze sie z lancucha urwac, wiec raczej jakos metode na jego zlapanie hycel miec musi…

1 polubienie

I kogoś takiego popiera połowa kraju. Wstyd. Dla tej połowy.

3 polubienia

Polecam śmiać się do łez, zwłaszcza w kontekście, iż nasz obecny premier będąc onegdaj krewkim młodzieńcem, jako kibic tego samego klubu co Prezydent elekt, również brał udział w owej szlachetnej rywalizacji najzagorzalszych pasjonatów piłki nożnej … :joy: :joy:

2 polubienia

Ale moze nikogo nie zabil? :confused:

1 polubienie

Ten leser?

W czasach gdy obecny nasz premier był młodzieńcem, takich ustawek jeszcze nie było. Owszem bywały bójki między kibicami po meczach, które temperowała milicja, a później policja ale nie miało to nic wspólnego z “aktywnościami sportowymi” elekta.
Tusk jako młody chłopak brał w jednej takiej udział.
Żeby było dokładniej to i Kaczyński publicznie przyznał się, że on i brat też uczestniczyli za młodu w ustawkach czym rozbawił mnie do łez.

5 polubień

Ustawiali sie po rogale marcinskie pewnie… :blush:

3 polubienia

Bijatyki kibicow bywały i to wcale nie takie lekkie naparzanki. W 1981 kolega z takiego kotła ze szczęką do drutowania, połamanymi żebrami, nie liczac drobniejszych kontuzji wyszedl. Przypadkiem wsiadl do tramwaju opanowanego przez kibicow Widzewa w szaliku ŁKŚ, podarowanym mu przez owczesna sympatię. A różniły się wówczas kolorami pomponow, jeden i drugi w bialo czerwone paski. Ale o jakichs ustawkach, zorganizowanych mordobiciach raczej mowy nie było.
Fakt, ze jak byly łódzkie derby to raczej biletów w MPK nie sprawdzali. Kanar ceni sobie życie…

3 polubienia

To jak sie ustawiamy jutro? @Devil sie ustawia czy wstawia? :upside_down_face:

Zobaczymy o ktorej zac,bie marudzić, ze pytań mało?

1 polubienie

Wstyd i hańba i ogólna żenada, brak słów…

2 polubienia

Toż tu mi nowina, w jego przypadku, to powinno nie mieć żadnego znaczenia…

No właśnie.

W Poznaniu… ach jak mi ich brak.

1 polubienie

Ku podsumoowaniu, w PRLu żadnych ustawek nie mogło być, bo to przecież się działo w mitycznych niesamowitych czasach.

Przepis mam, oryginalny poznanski.
Tylko gdzie tu kupic bialy mak?
Zwyklego zresztą tez nie znają, trafia sie czasem w jakims sklepie zielarskim. W cenie zblizonej do szafranu.

1 polubienie