Kącik fanów rocka i metalu \m/

Teraz czytam że Ozzy coś wkrótce wyda. Stara gwardia forever.

2 polubienia

A to akurat,nie ulega watpliwosci :laughing:

1 polubienie
1 polubienie

Swietna a swego czasu,niedoceniana plyta.

1 polubienie

Kiedys grało sie taką muzę jakoś inaczej. Lepiej. Dziś wszystko jest jakoś tak wygładzone. Pewnie przez komputerową produkcję/edycję.

1 polubienie

Zgadza sie a najlepiej widac to na przykladzie perkusistow.Wtedy w Rainbow byl niezyjacy juz,Cozy Powell,jeden z najlepszych w hard rockowym peletonie.
Dzisiaj takie zespoly brzmia jak jakies heavy aluminium.Perkusisci stukaja lub odstawiaja jakis durny lomot.Bywa tez ze gra za nich automat :face_with_raised_eyebrow:
Ale produkcja faktycznie niszczy wszystko.Tych grup nie daje sie juz powoli odrozniac…

4 polubienia

Ale tez wielu próbuje naśladować to klasyczne brzmienie.
Taki Airbourne.
To dziś odkryłem. Nawet mi sie podoba jak kobitka wykonuje taką muzę:

Jestem w pracy.Nie moge teraz sluchac…

1 polubienie

Nie wiem co o tym powiedzieć… Słuchać ciężko… Zasnąć w połowie też się nie da,bo za dużo zgrzytow… 3 na 10.

Nowy Ozzy:

Brawo Polacy!!
https://www.terazmuzyka.pl/aktualnosci/czytaj/amerykanski-portal-wybral-najlepsze-metalowe-plyty-dekady-na-szczycie-polski-zespol.html?fbclid=IwAR2xuI-c2t7NitlevQK4tPT5Tl0V4po5aw2IZ_EIjaNQd25a3NeUBcAzC0k

To jacyś Słowacy.Ładnie brzmią.

1 polubienie

A nowy ozzy się podoba?

1 polubienie

Bedzie z tego pewnie przebój.Ale średnio.To takie mocniejsze Bon Jovi :wink:

2 polubienia

Mnie się podoba choć czuć komercję. To już nie Black Sabbath.

1 polubienie

Wlasnie.I dlatego jak juz to wole sobie posluchac"13",Black Sabbath…

2 polubienia

Mimo wszystko miło znów usłyszeć Ozziego. Wydaje się byc w formie.

Symphonic/Power metal. Projekt Anette Olzon (Nightwish) i gitarzysty z Sonata Arctica:

Anette Olzon jakos mi nie pasuje w Nightwish,natomiast kochalam ją w duecie z The Rasmus.Sonata Arctica- moj nr.1 w tym gatunku.

1 polubienie

Jeśli zaś solo Ozzy,to absolutnie "Dreammer":heart: i “Mama i’m coming home”

1 polubienie