wiadomonacyjne szczepienia, które jeśli nawet pogarszają wyniki naszych skoczków tylko o 5 %, to przekładają się one na co najmniej kilka metrów gorszych odległości, spychając naszych poza pierwszą dziesiątkę?
Inni skoczkowie też są szczepieni, a skaczą daleko.
Może jednak szczepią się w innym systemie, lub wcale…
Bez szczepień nie można występować w zawodach. I wszyscy są szczepieni tymi samymi szczepionkami.
Słabe wyniki są rezultatem wieku naszych skoczków. Mieli swój czas, byli najlepsi, ale ten czas minął. Tak, jak i innych świetnych skoczków, niezależnie, z którego kraju.
Mamy więcej skoczków w różnym wieku, i nie mogli się oni tak nagle zestarzeć, np Kot.
Można, nie można. Przeciętnie 1/3 jest anty-szczepionkowców, więc zawsze mogą się zdarzyć przeciwnicy szczepień w różnych krajach, którzy tylko pozorują zaszczepienie.
Pozostali, to światowa III liga. Ból jest w tym, że nie wychowano następców. cały zarząd z Tajnerem na czele wisiał na naszych mistrzach i jechał na ich plecach, zaniedbując szkolenie młodzieży. I mamy, to co mamy, czyli czarną dziurę. Nie tylko w skokach, ale w pozostałych dyscyplinach zimowych.
Z letnimi też zaczyna robić się podobnie. Poza paroma lekkoatletami i siatkarzami, też powstaje pustka.
Zawsze można zrobić badanie na przeciwciała.
Jak ktoś jest przeciwnikiem szczepień, to jest i przeciwnikiem innych badań i testów. Nie czujesz bluesa. Tajner był czołowym polskim skoczkiem, Małysz czołowym skoczkiem światowym, podobnie Kamil Stoch. Znają się oni na tej dyscyplinie, jak niewielu na świecie. Nie polemizuj ze mną w tym temacie, bo dla mnie jesteś ****** masą. i nie czujesz bluesa.
Tajner nigdy nie był czołowym polskim skoczkiem, raczej marnym, tak, jak jego synuś. Trafił na Małysza i zrobił karierę, jako trener, a teraz, jako pisowiec, przykleił się do naszych mistrzów i żyje z tego. A swego synka wpychał do kadry, żeby spadał za bulę za zawodach.
To, że ja dla ciebie jestem ciemną masą, wcale nie nie dziwi, bo każdy głupek tak ma, że jest chamski wobec mądrzejszych od siebie.
A co powiesz kolego @harmonik na skoczków z Finlandii? Ten kraj był kiedyś potęgą w skokach, dziś praktycznie nie istnieje, czasem jakiś skoczek dostanie się do konkursu PŚ, ale nie robi żadnych wyników.
I jaki jest tego powód? Szczepienia? Zorza polarna? Wiadomonacyjni, którzy rozpylili coś nad Finlandią?
Ciemna masa jesteś, nie znasz się…
Od kiedy nie czujesz bluesa? Zawsze czułeś!
Widocznie w Finlandii na Covid szczepiono wiele lat wcześniej, stąd ich zapaść w tej dyscyplinie. Innego wytłumaczenia nie ma.
Może nasi oglądają w TV za dużo wiadomości(a tam cały czas wszystkich wszystkim straszą)-a po takim czymś nikt już nie jest sobą i nie ma się im co dziwić…
Mogło im się znudzić skakanie. Taka dyscyplina sportowa wymaga jednak sporego samozaparcia, im źle się nie powodzi, więc mogli sobie odpuścić. Kraj północny, inaczej niż Austriacy i Niemcy., choć Norwegowie też północni, ale to Wikingowie.
Możliwe. Czekam kiedy Tobie znudzi sie zamęczanie nas swoimi chorymi ideami HMP.
Czemu miałyby mi się znudzić, kiedy są mądre? Podchodzę do nich konsekwentnie, nie porzucam ich bez mocnego uzasadnienia, choć mam nie tylko plan B, ale także A1?
A jaki jest twój plan B?
Bezmyślne Betonowe Miasta