Wielu Ukraińców i młodych i starych i nawet kobiecych deklaruje chęć obrony kraju. Robią kursy, zgłaszają się do jednostek, ćwiczą nierzadko po godzinach swojej pracy.
U nas też by tak było?
Wielu Ukraińców i młodych i starych i nawet kobiecych deklaruje chęć obrony kraju. Robią kursy, zgłaszają się do jednostek, ćwiczą nierzadko po godzinach swojej pracy.
U nas też by tak było?
Stary pisałem wczoraj. Płacimy za wojsko niech oni się tłuką.
My najwyzej do lasu…
Albo klawiatur, wojna jest hybrydowa
Akurat wymachiwanie kalszem z demobilu Ukraine obroni, z kilku hakerow wiekszy pozytek niz oddziału lesnych dziadkow…
Poza tym wezcie poprawke, ze to co w TV niekoniecznie w realu. Propaganda czuwa.
Ja bym obrał kierunek na Niemcy. Nie mamy szans
Bez przesady, nawet bys nie zdazyl jak Iskandery rusza.
Z ruskimi napić się można. Nie ma tego złego
Moze i mozna, ale wole nie ryzykowac. Im tez juz Putin mózgi przepral.
Nie zdziwię się, jeżeli za około 20 lat można będzie usłyszeć zdania typu “Nie o taką Ukrainę walczyłem”
Ale po co ? Przeciez jestes cywilem… wojna by sie skonczyla, a ty bys nawet mógł nie zauwazyć kto wygral xd
Ja nie Syryjczyk, nie uciekałabym zostawiając rodzinę na pastę agresora. Po za tym nigdy w życiu nie do Niemiec. To już wolę Australię
Jak wszyscy wyparujemy to nikt nie zauwazy…
A swoja drogą to czy Putin ma nadzieje, ze na Ukrainie da sie zrobic drugi Afganistan? Ze przypomne jak się skonczylo?
Zastanawiaja mnie w tym wszystkim Chiny.
A może po prostu nie wkurwiajmy Rosji? Po co się pakujemy w pomoc Ukraińcom którzy znani są z nienawiści do Polski? Po uj wpieprzaliśmy się w Białoruś?
Tez tego nie rozumiem?
Robic swoje, ale nie wyskakiwac przed szereg.
Niestety polityka zagraniczna Polski jest zagadkowa. Albo ktos sie za duzo Sienkiewicza i Kraszewskiego naczytal?
Choc mimo wszystko polecalabym tego drugiego, a nie nobliste.
Trochę zaleciało Orbanem
Zaleciało kimś normalnym. Jak wchodzisz między dresów nie krzycz że są hujami. To co myślisz twoje ale nikt ci nie wynagrodzi obitego ryja.
Bezpieczna Ukraina to bezpieczna polska.
Po kogo przyjdą kiedy już zdobędą Ukrainę? Po Niemcy?
Przestań pierdolić frazesy. Ukraina i gwarancja bezpieczeństwa? I wiece UPA
Ale czy to bezpieczenstwo zapewnisz pokrzykiwaniem i potrząsaniem szabelka?
Dyplomacja nie na tym polega. A robic mozna swoje.
Każdy coś ma za uszami. Niemcy holocaust, Ukraina UPA, USA niewolnictwo, Rosja wiadomo.
Nie ma sensu karać wnuki za grzechy dziadków.
Ale ja za ukrów umierać nie będę.