Kiedy przyjdą podpalić dom

Wielu Ukraińców i młodych i starych i nawet kobiecych deklaruje chęć obrony kraju. Robią kursy, zgłaszają się do jednostek, ćwiczą nierzadko po godzinach swojej pracy.

U nas też by tak było?

1 polubienie

Stary pisałem wczoraj. Płacimy za wojsko niech oni się tłuką.

My najwyzej do lasu…
Albo klawiatur, wojna jest hybrydowa
Akurat wymachiwanie kalszem z demobilu Ukraine obroni, z kilku hakerow wiekszy pozytek niz oddziału lesnych dziadkow…
Poza tym wezcie poprawke, ze to co w TV niekoniecznie w realu. Propaganda czuwa.

1 polubienie

Ja bym obrał kierunek na Niemcy. Nie mamy szans

1 polubienie

Bez przesady, nawet bys nie zdazyl jak Iskandery rusza.

Z ruskimi napić się można. Nie ma tego złego :wink:

Moze i mozna, ale wole nie ryzykowac. Im tez juz Putin mózgi przepral.

Nie zdziwię się, jeżeli za około 20 lat można będzie usłyszeć zdania typu “Nie o taką Ukrainę walczyłem” :grin:

1 polubienie

Ale po co ? Przeciez jestes cywilem… wojna by sie skonczyla, a ty bys nawet mógł nie zauwazyć kto wygral xd

1 polubienie

Ja nie Syryjczyk, nie uciekałabym zostawiając rodzinę na pastę agresora. Po za tym nigdy w życiu nie do Niemiec. To już wolę Australię

1 polubienie

Jak wszyscy wyparujemy to nikt nie zauwazy…
A swoja drogą to czy Putin ma nadzieje, ze na Ukrainie da sie zrobic drugi Afganistan? Ze przypomne jak się skonczylo?
Zastanawiaja mnie w tym wszystkim Chiny.

1 polubienie

A może po prostu nie wkurwiajmy Rosji? Po co się pakujemy w pomoc Ukraińcom którzy znani są z nienawiści do Polski? Po uj wpieprzaliśmy się w Białoruś?

1 polubienie

Tez tego nie rozumiem?
Robic swoje, ale nie wyskakiwac przed szereg.
Niestety polityka zagraniczna Polski jest zagadkowa. Albo ktos sie za duzo Sienkiewicza i Kraszewskiego naczytal?
Choc mimo wszystko polecalabym tego drugiego, a nie nobliste.

1 polubienie

Trochę zaleciało Orbanem

Zaleciało kimś normalnym. Jak wchodzisz między dresów nie krzycz że są hujami. To co myślisz twoje ale nikt ci nie wynagrodzi obitego ryja.

1 polubienie

Bezpieczna Ukraina to bezpieczna polska.
Po kogo przyjdą kiedy już zdobędą Ukrainę? Po Niemcy?
:wink:

2 polubienia

Przestań pierdolić frazesy. Ukraina i gwarancja bezpieczeństwa? I wiece UPA

1 polubienie

Ale czy to bezpieczenstwo zapewnisz pokrzykiwaniem i potrząsaniem szabelka?
Dyplomacja nie na tym polega. A robic mozna swoje.

1 polubienie

Każdy coś ma za uszami. Niemcy holocaust, Ukraina UPA, USA niewolnictwo, Rosja wiadomo.
Nie ma sensu karać wnuki za grzechy dziadków.

1 polubienie

Ale ja za ukrów umierać nie będę.