Czytałeś relacje z głośnego wypadku? Oglądałeś info w TV? Przeglądaleś filmiki z wypadku wrzucone do Sieci przez przypadkowych świadków? Zagladaleś na profil na FB kierowcy i ofiary? Brałeś udział w “dyskusji” o przyczynach zajścia i tym “kim są” sprawca i ofiara? Dostałeś przez komunikator lub na pocztę zdjęcie ofiary, które ktoś zrobił zza parawanu podczas czynności wyjaśniających? Jak się z tym czujesz?
Obu żal. Nikt tego nie chciał.
Ogromna, niewyobrażalna tragedia dla jednej i drugiej strony.
Tak jak napisał dewil - nikt tego nie chciał.
Co ja hiena cmentarna?
Tego czlowieka tam za kierownica byc nie powinno. Nieodpowiedzialny tchorz.
Inna sprawa, ze lat temu kilka podobny jemu osobnik, pilot Andeas Lubitz zabil 150 osob, bo w pore nie wychwycono, ze jedzie na psychotropach i ma depresje. A porownac dokladnosc badan w Lufthansa i miejskim przedsebiorswie komunikacyjnym?
Dziewczyny na jezdni tez nie powinno byc.
Podniecac sie zmasakrowanym cialem i wylewac wiadra g* na to, ze zamiast jak przystalo na matke dzieciom poszla z narzeczonym na impreze?
Niech pierwszy kamieniem rzuci kto z patriotyczna piesnia na ustach, bedac w tym wieku bladym switem z balangi nie wracal.
Symptomatyczne było to że rodzina nie miała dostępu do profilu FB ofiary a tam toczyły się w najlepsze dysputy i komentowano… Algorytmy i administracja mieli to wszystko gdzieś, a może nawet cieszyli się z wygenerowanego ruchu… Zablokowano w końcu…
Nawet nie wiem o co chodzi. Unikam takich informacji
Chowanie glowy w piasek nic nie daje.
Problem w tym, ze lidzkosc od zarania dziejow w zadnej innej dzialalnosci nie wykazywala takiej inwencji jak w tym jak sie wzajemnie wyrzynać i autodestrukcji w postaci urozmaicenia spozywania rozmaitych trucizn w celu oglupienia sie.
Rozrywka w postaci publicznych egzekucji? Czy walki gladiadorow? Do dzis usankcjonowana forma rozrywki. Na szczescie nie wszedzie.
A ogladanie zdjec poszarpanych trupow?
Trzeba miec cos z glowa, zeby robic to dla przyjemnosci. Za pedofilie sa kary, za udostepnienie takich fotek niepelnletnim, czy zabieranie dzieci na polowania nie?
Dzieci “chroni” sie przed wychowaniem seksualnym, ale nie przed bezmyslna przemoca?
Z tymi zbiorkami to jakis nowy sport narodowy?
Polacy lubią zbiorowe pomaganie.
Dasz grosika i czujesz sie lepszy?
Tak.
Dzisiaj będę w miejscu wypadku… Zdjęcia…tak, widziałam. Nawet te zza parawanu…Poryczalam sie.Tragedia ogromna,obu rodzin.
To znane w Katowicach miejsce. Dużo ludzi.
Jak studiowałem to latałem tam tędy na busa nr 820.
Dokładnie .
Tak, nie powinno go tam być, bo powinien leżeć w łóżku na zwolnieniu lekarskim a nie wstawać o 1ej w nocy i tyrać za 19,2zł. brutto za godzinę. Własne zdrowie należy szanować, bo nikt go nie uszanuje. I nie powinien był brać linii, na której od dawna były braki w obsadzie (26.07 był zdaje się o tym artykuł w mediach). Już wiadomo teraz dlaczego były braki, pewnie tam się często spotyka takie mordownie, obok których strach przejechać.
Ja nie wracałam, bo za ciężko pracowałam i uczyłam się, ale nie rzucam kamieniami.
Raz gliniarzom zwanym wtedy milicja odspiewalismy nad ranem Miedzynarodowke na glosy. Jako niepełnoletnie i “wesole” wrobelki.
Odstapili od czynnosci sluzbowych, bo co mieli napisac w raporcie?
Hymnu Polski nie profanowalismy.
Nie interesuje mnie kto umarl, jak zginął, a tym bardziej jak wygląda po tym wypadku. Nie czytuje i nie oglądam takich sensacji. Nic takie zainteresowanie nie daje.
Nie zazdroszcze sedziemu, do ktorego trafi ta sprawa.
@okonek Właśnie. Media będą to śledzić…