Kierowca i dziewczyna

Media jak media.
Bedzie to znakomita okazja dla hejterow i trolli.
Oby z tego nie zrobiono sprawy politycznej.
Kierowcy w tym mirjsvu i czasie byc nie powinno. A winnych jest dużo więcej niz ten jeden histeryk.
Wypdki komunikacyjne tego typu (autobusy, pociagi) to z reguly efekt domina - za nimi ciagnie sie łańcuch zaniedban jak stad do ksiezyca.

2 polubienia

A takich zdjęć z zasady nie oglądam, tak jak nie oglądam wypadków. Wydaje mi się też, że mało kto dzisiaj nie jest tak urobiony mając 2 dzieci, że jest w stanie iść na dyskotekę. To, że to była sobota nie ma znaczenia, bo ludzie i w weekendy pracują zwłaszcza, że inflacja się rozkręciła a będzie gorzej.
Co to za towarzystwo tam było, że zamiast udzielić pomocy pierwszej potrąconej osobie to oni chcieli się dostać do środka autobusu i w efekcie doszło do śmierci tej Barbary… Wątpię, czy się kiedy tak spracowali jak ten kierowca. Jeszcze ciekawe, czy on w ogóle spał harując w takich godzinach.

1 polubienie

Nic nowego nie powiem. Szkoda tak młodej dziewczyny, szkoda dzieci a i kierowcy mi szkoda bo poniosły go nerwy a spędzi resztę życia w więzieniu.

5 polubień

Nie szperam po FB ale czy jest ofiarą? Jest współwinna i to raczej z przewagą jej winy. Nie wszedł bym na ulicę by rozdzielać idiotów którzy się tłuką. Swoją drogą koleżanko krytykujesz adminów FB i osoby komentujące a sama wyciągnęłaś trupa z szafy.

2 polubienia

@anon18020312 Tak. Jestem współwinna.

1 polubienie

Ale czy mówię że ty?

Czego konkretnie jest winna?
Wbiegła na ulicę za swoim chłopakiem w awanturze ulicznej. Czy to ona nacisnęła pedał gazu? Jedyne w czym widzę jej winę, to fakt, że nie przewidziała, że autobus ruszy. Dlaczego ruszył, to już inna bajka, nikt nie ma oczu z tyłu głowy, nikt nie ogarnia całości zdarzeń w bójce ulicznej. Każdy patrzy z własnego punktu widzenia i to w tym wypadku miało fatalne skutki.

4 polubienia

Wypadek przy przystanku. Kierowca autobusu potrącił dziewczynę 19 l

@anon18020312 Tak. Piszę i rozmawiam o tej sprawie…

Wtargnięcie na ulicę. Udział w bijatyce. Niestety rozdzielanie nadal jest udziałem. A czy rozdzielała… nie wiemy. Nie wspomnę że nie był to czas i miejsce dla matki 2 dzieci.

@anon18020312 Jej partner/ narzeczony też jest ojcem dwójki dzieci. Co robił o 5 rano po alkoholu na środku ulicy? Czy to czas i miejsce dla odpowiedzialnego ojca dwójki dzieci?

3 polubienia

I masz rację . W normalnej sytuacji była by już opieka itd. Miejsce nieodpowiednie dla obojga.

Nie bardzo rozumiem. Dla matki z dwójką dzieci miejsce i czas jest tylko w domu przy dzieciach? Co to za średniowieczne, szowinistyczne poglądy? Miała 19 lat. Zostawiła dzieci pod opieką rodziców. Miała prawo wyjść z domu na imprezę, takie samo jak ty czy ja. Była człowiekiem, a nie kurą nioską.

3 polubienia

Wg mnie winna pijacka młodzież która wszczęła burdę na przystanku, dziewczyna chciała ich rozdzielić i stało się. Niepotrzebna tragedia

Tak, ale odpowiedzialność powinna jej mówić że wejście w środek bijatyki nie jest oki.

@anon18020312 Z drugiej strony dwoje pełnoletnich ludzi wybrało się na imprezę, dzieci zostawili u dziadków… Każdy chyba ma prawo czasem się zabawić…

2 polubienia

Tak, ale nie każdy myśli odpowiedzialnie i racjonalnie 24/h Ludzie to nie komputery ani cyborgi.

1 polubienie

Tak mają prawo. Ale nadal udział w bijatyce? Nie jestem aż taki maleńki a jak widzę bijatykę trzymam się z daleka. Jak by nie wsadziła palców między drzwi to by…

1 polubienie

@anon18020312 @Pyzaponczoszanka Niestety wiele niesprzyjających okoliczności się nałożyło: alkohol, bójka, ulica, to że kierowca ruszył niespodziewanie…

1 polubienie

To dlaczego winą obciążać jedynie kierowcę? Tak powinien myśleć racjonalnie ale czy każdy musi?

1 polubienie