Jak by babcia miała wąsy. Nie wiesz, nie widziałeś, nie oceniaj. Możemy gdybać na temat okoliczności wtargnięcia na ulicę. Może chciała chronić chłopaka, może chciała komuś przydzwonić, może morze szerokie i głębokie. Popełniła błąd, zapłaciła za to życiem. Wina nieadekwatna do kary. Przyczyna niespójna ze skutkiem. Był cały ciąg “gdyby” który nie dopuściłby do tego co się stało.
Oj wiele więcej. Leki kierowcy również mogły. Nie powinien jeśli nie mógł mieć uprawnień. Na zawodowego kierowcę są psychotesty i tak na prawdę są tylko formalnością. To był ciag przyczynowo-skutkowy więc ciężko mówić o ofierze czy winnym.
@anon18020312 Tak by podpowiadał instynkt żeby się nie zbliżać…
gdyby kierowca nie wcisnął gazu może zabito by 10 pasażerów?
Instynkt również podpowiada by bronić kogoś kogo się kocha. Instynkt samozachowawczy nie zawsze działa, gdy bliskim może stać się krzywda.
Wiesz w czym jest problem? Zrobili jednego winnego. Może za zanieczyszczenie powietrza też winien? aa no nie autobus był chyba eko z tego co na fotach widać.
Kierowca brał leki od lekarza na psychikę. Nigdzie nie jest powiedziane, ze nie mógł po nich prowadzić. Połowa społeczeństwa bierze leki na depresję. Nie masz danych = nie powołuj się.
Krzywda się osiłkom nie działa skoro się wdali w bójkę. Sorry, ale cwaniactwo jest typowe dla środowisk patologicznych. “Co?! Ja nie dam rady!? To mi naskoczyć mogą!” W takim środowisku niestety się obracała…W bohaterstwo to można się bawić, jak masz pod opieką osobę słabszą a nie łysego karka napitego po imprezie w pobliżu…
Zaraz czekaj ale to on wbiegł za nią podobno.
Ty Pyza widzę, że znasz się na psychiatrii, może i na neurologii. To poszukaj informacji w internecie na dostępnych ulotkach i przy tego typu lekach sąostrzeżenia co do prowadzenia pojazdów. A w ogóle to nie generuj w ten posób ruchu na stronie, bo tu reklam i tak nie ma.
A na Ketonalu Forte są ostrzeżenia np. przed zawałem. Nie osobiste wycieczki, tylko nie cierpię ignoranctwa i lenistwa umysłowego. Spadam…
Dobrze pamiętam jesteś tą samą pyzą która pisała opowieści? Jeśli tak to sama wiesz jak wyglądają psychotesty.
@anon18020312 @Pyzaponczoszanka Bezdomni którzy podobno widzieli zajście mówili że takie bójki w weekendy w tym miejscu to standard…
Masz dane że brał ketonal forte? Podasz źródło?
I co to za osobiste wycieczki? Bawimy sie w personalne ataki?
Przechodzę psychotesty standardowo co kilka lat. Badane jest wiele rzeczy, od refleksu, wzroku słuchu, po kondycję psychiczną.
Witam
@waranzkomodo
Podobno … bezdomni… lubię sprawdzone źródła wiedzy.
@waranzkomodo mnie by to skłoniło by tam nie iść. A bezdomnych opinia warta niewiele.
@Pyzaponczoszanka Pewnie policja ich przepytała: czytałam tak na stronie www Dziennika Zachodniego: nie wiem czy uważasz ich za wiarygodne źródło.? Policja ma najwięcej danych ale skąd wiadomo że ujawnia wszystko rzetelnie?
No ja miałem ostatnio 2 lata temu. Ściema jakich mało. a tak na prawdę najtrudniejsza z moim wzrokiem była ciemnia. Psychiatra podpisał po pytaniu “zdrowy”?
„British Medical Journal” opublikował wyniki badań szwajcarskich lekarzy na temat związku między regularnym przyjmowaniem dużych dawek popularnych [środków przeciwbólowych] a ryzykiem [zawału serca] Wynika z nich, iż leki te mogą stanowić duże zagrożenie dla zdrowia i życia pacjentów. ,może te, które przyjmował był lepiej dobrane.