Kilka dni temu dyskutowaliśmy nt. czy rzekoma pandemia COVID-19,

Nie, nie jest, choć Zięba nt. oszukaństwa szczepień, to też jest łebski gość.

1 polubienie

Serio ? Czyli mam się bać … :confused: Ale On przecież chyba powinien mutować w przenajróżniejszy sposób …

Czy Ja wiem … Z początku brałem Ziębę za całkiem spoko typa, ale się trochę przejechałem …

Ten czyli Koronka ?

A ja myślałem, że jest tak hehe :rofl: :rofl: :rofl:

Ten wirus jesli wierzyc doniesieniom prawie nie mutuje. Co jest pocieszajace w przypadku ewentualnej szczepionki. Natomiast po “rozprawieniu” sie z tlokiem w domach starcow czy opieki wzial sie za inne srodowiska - te, ktore czuły sie pewniej i byc moze stosowano mniej rygorystyczne srodki ochrony. Teraz choruja cale rodziny, od niemowlaka po pradziadka. Nazywaja to wtornymi ogniskami zarazy, bo na ogol da skutkiem spotkan czy uroczystości rodzinnych gdzie trafi sie jeden nosiciel.
Drugim problemem sa pracownicy sezonowi, w Hiszpanii często mieszkający w warunkach urągających jakimkolwiek ludzkim warunkom - jakies opuszczone magazyny, stare auta, pustostany bez wody, gotowanie na ognisku (dotyczy to przede wszystkim przybyszów z Afryki, bo latynosi jednak staraja sie jakies mieszkania wynajac)
I Katalonia jest teraz ugotowana - nie dawali zezwolen na prace latynosom - powody jezykowo polityczne - i skutki oplakane - wrócili do stanu nieco poluzowanej ale kwarantanny. Lleida miasto zamkniete, Barcelona prawie zamknieta. Wiele wiosek otoczonych kordonem. Ogolnie za ciekawie nie jest.
I jeszcze angielska pijana dzicz na Balearach czy w Andaluzji.

1 polubienie

Najpierw sprawdz oficjalny zyciorys tych madrych inaczej, potem sluchaj jesli masz cierpliwosc.:joy:

1 polubienie

Ten materiał jest akurat dobry na poprawę humoru :wink:

JKM i Braun to tacy typowi mieszkańcy Pompejów … :eyes:

1 polubienie

Już nie mówiąc o tym, że Łukaszenko też tak podszedł do tematu jak proponują JKM i Braun, a teraz jego poparcie spadło do tego stopnia, że nie wiadomo czy Putin tej okazji nie wykorzysta …

Na poprawe humoru to ja mam fryzjera i kieliszek wina :rofl:
Wirusa i gre w karty traktuje ze smiertelna powaga.
Psiakrew, nawet te kmajpki co to okreslano de mala muerte czyli po naszemu mordownie , gdzie zarcie bylo świetne i wino zimne doszorowane do bialosci i zamiast srodziemnomorskim żarciem śmierdzą środkami dezynfekcyjnymi. Jak tu zyc?

2 polubienia

Bialorus Putinowi to az tak potrzebna nie jest.
Zreszta aneksja bylaby niemile widziana. Predzej tam wybory sfalszuje.
Ja to sie boje jak covid ruszy na kraje gdzie jest wysoki odsetek chorych na AIDS. Będzie mial pole do popisu.

1 polubienie

Już w RPA jest najgorsza sytuacja w Afryce … Jeśli o COVIDa chodzi … Obecnie prawie 154 tysiące chorych … Z czego zgonów mają 4669 … Podobna śmiertelność jest w Egipcie, ale tam mniej chorych (lub więcej bezobjawowców … bo w sumie to i w RPA podejrzewam więcej bezobjawowców (w sumie to wiadomo - wszędzie tak jest, ale w tych obu państwach ponadprzeciętnie to podejrzewam …))

A to jest kraj, ktory ma chyba najwięcej zachorowan na AIDS.
Zreszta tam dojdziesz.
Niepokojace jest, ze przeciwciała po jakimś czasie zanikają i mozna zachorowac oc nowa. A to stawia pod znakiem zapytania skuteczność ewentualnej szczepionki.

1 polubienie

Okonek

Takich ‘profesorów’ którzy myślą, że wszystko wiedzą - wszędzie od liku. Poza tym Ty też okonek nie jesteś po medycynie ( bynajmniej nic mi nie wiadomo) a wciąż naindyczasz się. ::turkey: :stuck_out_tongue: :turkey:

1 polubienie

Ponoć RPA i Botswana mają największą zachorowalność na HIV/AIDS, ale w RPA jest teraz największa problematyczność jeśli chodzi o koronawirusa …

Wysuwam teorię … Czyżby koronawirus mógł przyczynić się do czegoś dobrego ? A mianowicie do
ograniczenia ludzi zarażonych HIVem tudzież tym bardziej chorych na AIDS ?

Wreszcie czysta rasa! XD

W RPA najwięcej, a w Botwanie niecałe 700 potwierdzonych chorych …

Ja sie strosze nie naindyczam :wink:
Wojsko na studiach chcialo ze mnie siostre milosierdzia zrobic :rofl::rofl::rofl:
Przez rok, 8 godzin tygodniowo.

2 polubienia