Koniec tajemnicy?

2 polubienia

Najlepsze są komentarze pod tekstem.

3 polubienia

Tak, czytałem, masakra!
A jesli chodzi o te przepisy, jestem przeciwny temu by każdy mógł widzie ile dokładnie zarabia kolega czy koleżanka. Ale powinny być jawne widełki: najwyższa i najniższa pensja oraz średnia w dziale,w firmie.

3 polubienia

Jeszcze nie jest tak źle. Z artykułu wynika, że nierówność wynagrodzeń w stosunku kobiet do kobiet i mężczyzn do mężczyzn, nie będą groziły sankcjami. :wink:

Taaa , kilka dni temu czytałam ten artykuł i jak zwykle, największe zainteresowanie wywołały komentarze, niejednokrotnie, można wyłonić z nich perełki :))

Też tak uważam, mnie nawet te widełki nie interesują.
Nie zaglądam nikomu do portfela, i nie chcę by ktoś zaglądał mi.

2 polubienia

…i mi :rofl:

3 polubienia

Jak Wy nic nie wiecie kto, gdzie i co musi ujawniać. :frowning: I to bez żadnej dyrektywy. :frowning:
I jeszcze się podpisać, że to sama prawda. Dobrze, że nie krwią.

1 polubienie

No nie wiemy…a co? :thinking:

To, że takie dyrektywy mnie nie wzruszają a nawet wkurzają.

1 polubienie

I mi też! :stuck_out_tongue_winking_eye:

3 polubienia

Szczerze mówiąc to ja nie tęsknię za tą wiedzą.

3 polubienia

Po pierwsze,pracuje w zdrowszej Anglii.Po drugie,jakoś nie zetknąłem sie tutaj z typami ciekawskimi…
Sam mam to kompletnie “gdzieś” kto ile zarabia.
To na moim payslipie ma sie zgadzać!
I jak dotąd sie zgadza.
Sam pomysł uważam za chory i kreujący chore zachowania.
Z drugiej strony,po pierwszym szoku,zapewne przyjdzie wyciszenie.Za wyjatkiem tych co juz się ślinią na samą myśl o zaglądaniu do cudzego portfela…

2 polubienia

Jestem za. Czasem UE ma przebłyski pomysłowości

2 polubienia

Komus na mozg padło
Tyle w temacie.
Ci prawda jestem zwolenniczka głodnego w potrzebie nakarmic , ale jak mi ktoś urzędowo zaczyna zagladac do talerza?

1 polubienie

Mój znajomy pracuje w firmie, gdzie wynagrodzenie na umowie się negocjuje. Dzięki tajemnicy ludzie na tym samym stanowisku zarabiają różne kwoty. Uważacie, że to jest ok?

1 polubienie

…a nawet mi wszystko jedno.

Wylewanie dziecka z kąpielą.
Ustalmy minimum, ale potem? Od tego jest urzad skarbowy