Poza Chinami to dopiero się zaczęło.
A podawali, ze ten, SARS i MERS to ta sama rodzina wirusów, ten ma ok. 60% struktury wspólnej z SARS, w praktyce chemii organicznej to raczej nie mozna mowic o mutacji
To jakbyś powiedziala, ze człowiek pochodzi od małpy
Rzad otworzyl strone informacyjna z biezacymi danymi i odpowiedziami na najczesciej zadawane pytania.
Naczelna rada lekarska wnioskuje o odwołanie wszystkich imprez masowych… z powodu wirusa, którego u nas nie ma?
Baaardzo dziwne
Wszystkich imprez? Wesel, koncertów, dyskotek, spektakli teatralnych? Bez żadnego przypadku zdiagnozowanego? I to nie politycy… a lekarze.
A w mediach jesteśmy jedyną wyspą zdrowia
I to bardzo ilościowo, bo tak naprawdę:
Coronavirus 2-3 %, grypa 0.1%
Nie mamy. W Szczecinie jest osoba chora, ale z jakiegoś powodu informacji o tym nie ma.
Bo My musimy być silni i zdrowi,
choćby na skrobi, choćby na skrobi,
Bo My musimy być dziś mniej pazerni,
roślinożerni, roślinożerni.
Nam polędwica oraz schab,
nie smakuje tak jak szczaw.
(Zenon Laskowik)
Zresztą nie ma też w Rosji i Turcji…tam gdzie władza trzymana jest mocną ręką.
Reksio jest roślinożerny
to u Ciebie albo zdrowsi albo lepiej lecza.
u nas podali
cyt.
La tasa de mortalidad de la gripe estacional en España fue del 1,2% la última temporada con datos disponibles, el otoño-invierno de 2018-2019. La letalidad del coronavirus es de entre el 2% y el 4% en Wuhan; y del 0,7% fuera de la ciudad China origen del contagio.
w tlumaczeniu umieralnosc na grype w Hiszpanii 1,2% w ostatnim sezonie - dane dotycza lat 2019-2019, (tegorocznych jeszcze nie ma, bo sezon w rozkwicie) a koronawirus 2-4% w Wuhan i jak na razie 0,7% poza (nie wiem jak wplynelo to co dzieje sie we Wloszech, bo to dane szacunkowe z wczoraj.
jakbys nie liczyl, wolalabym sie w tych pojedynczych procentach nie znalezc.
cudow nie ma, chorych poza Chinami dopiero zacznie przybywac.
@Bocca-Lupo
Mam jeszcze inne zdanie na ten temat:
Po prostu informacje nie sa podawane do ogolnej wiadomosci
zaskakujace - Polska i Ukraina narodami wybranymi?
bo Rosja to na pewno, tam nawet Lenin ciagle zyje.
Uwaga! Uwaga!
Niedawno widziałem koronawirusa, jak go dwóch żydów na drągu gdzieś niosło…
koszerny byl?
ten koronawirus, bo jak bez lusek lub parzystoczułkowy to podpadli dobremu Jahwe
A może to byli Cyganie? Ciemnawo było, a ja słaby w oczach.
w Łodzi jest jakaś chora. Wczoraj były informacje ale nie na największych portalach chyba …