Koronawirus już u nas!

Czekają na swoją kolej. Pojawią się gdy cyferki będą spadać, statystykę rujnując.

3 polubienia

Ale co to za różnica jeżeli i tak mnóstwo osób mialo/ma wirusa nie wiedząc o tym… A 90 procent osób z pozytywnym testem i tak nie ma objawów lub przeżywa to jak przeziębienie…

Jeżeli podawali by dzienna ilość zakażeń i do tego ile zrobili w ten dzień testów, to było by to dla mnie jako taka ciekawostka… Jak sondaz wyborczy na grupie 1000osob…
Nie wiem o co wam chodzi z tymi danymi… Niech będą jakie chcą… I tak połowa ludzi nie wie że go ma…

Czy tak znowu mnostwo mialo wirusa nie wiedzac o tym to nie wiadomo.
A jesli ktos mial to na ogol mlody.
I nie znaczy, ze nie zarazal, stwarzajac zagrozenie dla innych.

Jak to nie ma znaczenia? Ministerstwo utrzymuje że to są rzetelne dane na temat wykrytych przypadków. Jeżeli w miejscowości jest 30 przypadków… a kolejnych 30 nagłośnionych… i pewnych… w tym nie ma. To znaczy że się nas okłamuje na bezczela. Dlatego to jest ważne. Zacząłem temat od ukrywania pierwszego przypadku w kraju. Niektórzy nie wierzyli. To znajdzcie mi te 31 osób z klubu… w statystykach. To się dzieje wciąż

1 polubienie

Ministerstwo zdrowia zmienia raportowanie zakażonych. Osobno będą ci którzy umarli nie mając innych chorób. Ma to pokazać społeczeństwu jak groźny bywa ten wirus.

2 polubienia

Jeszcze więcej manipulacji będzie

2 polubienia

Na razie to niech społeczeństwo sie ogarnie i stosuje do 3 prostych zasad - higiena, maska, dystans. Bo służba zdrowia padnie a zakłady pogrzebowe zbiją fortunę.

2 polubienia

Spoleczenstwo to coraz bardziej ogarnac sie nie chce. A politycy jeszcze mniej
Kobite zarzadzajaca Comunidad Madrid niejaka Ayuso to chyba niedlugo na taczkach wywioza.

1 polubienie

5 polubień

Dziś 1967. Piękny wynik XD

1 polubienie

Wstajemy z kolan. Doganiamy Zachód.

3 polubienia

U mnie w Elche i okolicy jakby sie uspokoilo.
W szpitalach (dwa duze regionalne) 39 osob w tym 9 pod tlenem.
A ostatni tydzien 103 zachorowania. Strefe zamieszkuje jakies 600 tys. ludzi. Jak wyglada w Alicante to nie wiem.
Ale maseczki, dystans i proby to juz hurtowo robia.
Te najszybsze, juz sie pogubilan - nie szukaja wirusa a przeciwcial, czy jakos tak?
Jak pokazywali to prawie jak te wykrywajace narkomanow w czasie kontroli drogowych.
Ale w Madrycie tragedia.
Tysiace zarazonych dziennie, ponad milon ludzi w kwarantannie.

1 polubienie

U mnie od soboty żółta strefa… Pogoni nadal nie ujęto w statystyce… a już są kolejne osoby.

1 polubienie

Najpiekniejszy rok w historii muzyki.Tylko coorva przez ten brud nie polece do Polski.
No hoooy mnie zaraz spali :rage: :rage: :rage: :rage: :rage:

2 polubienia

Na jesieni to chyba normalne…

Znowu kwarantanna i klopoty z lotami?

1 polubienie

Zakopane czerwoną strefą.

1 polubienie

Jakos mnie to nie dziwi…
A co w nadmorskich miejscowosciach wypoczynkowych?

1 polubienie

Dziś prawie 2300.
Niech żyje Polska.

1 polubienie