Czekają na swoją kolej. Pojawią się gdy cyferki będą spadać, statystykę rujnując.
Ale co to za różnica jeżeli i tak mnóstwo osób mialo/ma wirusa nie wiedząc o tym… A 90 procent osób z pozytywnym testem i tak nie ma objawów lub przeżywa to jak przeziębienie…
Jeżeli podawali by dzienna ilość zakażeń i do tego ile zrobili w ten dzień testów, to było by to dla mnie jako taka ciekawostka… Jak sondaz wyborczy na grupie 1000osob…
Nie wiem o co wam chodzi z tymi danymi… Niech będą jakie chcą… I tak połowa ludzi nie wie że go ma…
Czy tak znowu mnostwo mialo wirusa nie wiedzac o tym to nie wiadomo.
A jesli ktos mial to na ogol mlody.
I nie znaczy, ze nie zarazal, stwarzajac zagrozenie dla innych.
Jak to nie ma znaczenia? Ministerstwo utrzymuje że to są rzetelne dane na temat wykrytych przypadków. Jeżeli w miejscowości jest 30 przypadków… a kolejnych 30 nagłośnionych… i pewnych… w tym nie ma. To znaczy że się nas okłamuje na bezczela. Dlatego to jest ważne. Zacząłem temat od ukrywania pierwszego przypadku w kraju. Niektórzy nie wierzyli. To znajdzcie mi te 31 osób z klubu… w statystykach. To się dzieje wciąż
Ministerstwo zdrowia zmienia raportowanie zakażonych. Osobno będą ci którzy umarli nie mając innych chorób. Ma to pokazać społeczeństwu jak groźny bywa ten wirus.
Jeszcze więcej manipulacji będzie
Na razie to niech społeczeństwo sie ogarnie i stosuje do 3 prostych zasad - higiena, maska, dystans. Bo służba zdrowia padnie a zakłady pogrzebowe zbiją fortunę.
Spoleczenstwo to coraz bardziej ogarnac sie nie chce. A politycy jeszcze mniej
Kobite zarzadzajaca Comunidad Madrid niejaka Ayuso to chyba niedlugo na taczkach wywioza.
Dziś 1967. Piękny wynik XD
Wstajemy z kolan. Doganiamy Zachód.
U mnie w Elche i okolicy jakby sie uspokoilo.
W szpitalach (dwa duze regionalne) 39 osob w tym 9 pod tlenem.
A ostatni tydzien 103 zachorowania. Strefe zamieszkuje jakies 600 tys. ludzi. Jak wyglada w Alicante to nie wiem.
Ale maseczki, dystans i proby to juz hurtowo robia.
Te najszybsze, juz sie pogubilan - nie szukaja wirusa a przeciwcial, czy jakos tak?
Jak pokazywali to prawie jak te wykrywajace narkomanow w czasie kontroli drogowych.
Ale w Madrycie tragedia.
Tysiace zarazonych dziennie, ponad milon ludzi w kwarantannie.
U mnie od soboty żółta strefa… Pogoni nadal nie ujęto w statystyce… a już są kolejne osoby.
Najpiekniejszy rok w historii muzyki.Tylko coorva przez ten brud nie polece do Polski.
No hoooy mnie zaraz spali
Na jesieni to chyba normalne…
Znowu kwarantanna i klopoty z lotami?
Zakopane czerwoną strefą.
Jakos mnie to nie dziwi…
A co w nadmorskich miejscowosciach wypoczynkowych?
Dziś prawie 2300.
Niech żyje Polska.