Koronawirus już u nas!

Dla dobra ogółu. Łóżek brakuje.

1 polubienie

a co to jest prawo?
nie wiem na co liczyli odpuszczajac wakacje? teraz to nie jedno a tysiace ognisk zakazen - sytuacja bedzie nie do opanowania.
a ci co najwiecej krzycza pierwsi pognaja do apteki czy na bazar po maseczki, nie obawiaj sie…

1 polubienie

dla dobra ogółu to trzeba sięgać po prawne formy, te strefy sami wprowadzili… co dowodzi że w ogóle nic nie rozumieją z tego zjawiska. Tak jak większość ludzi, którym się wydawało że wirus przyjdzie i uderzy tak od razu… a on akurat powoli i skrycie się mnożył. Kpili sobie z trupami na ulicach, a przy tych przyrostach wcale bym się z tego nie śmiał. Co państwa zrobią jak w każdym będzie 30-50% społeczeństwa chore? Co mogą zrobić? Nic! Mogą tylko zostawić nas na pastwę losu.

2 polubienia

FIGA Z MAKIEM!!! Mam już doswiadczenie…

Ponad 4700.
Teraz to otworzyć zakład pogrzebowy. I zarabiać.

2 polubienia

Odbijają się wybory i wakacje.

2 polubienia

raczej wakacje.
efekt powyborczy bylby nieco wczesniej chyba, ze statystyki swiadomie falszowano?

1 polubienie

To się skomasowało. Ta bestia długo się w organiźmie lęgnie…

2 polubienia

nie za bardzo - jakies dwa tygodnie
choc ostatnio czytalam, ze wzorem wirusa opryszczki (potocznie zwanej zimnem lub febra) moze przejsc w organizmie ludzkim w stan uspienia. a to bylby powazny klopot, bo kazdy kto przechorowal moze miec nawrot i zaczac zarazac od nowa.
mam nadzieje, ze tak nie jest.

2 polubienia

Nie znam się na tym. ale w przeszłości choroby miały bardzo podobne objawy do tych dzisiejszych. Rak i HIV były już w starożytności.

1 polubienie

bylo i duzo wiecej chorob, ktrych teraz juz nie ma
chyba, ze ktos rozgrzebie jakis grob gdzie zarazki czy inne drobnoustroje przetrwaly, wez chocby sprawe slynnego plesniaka - grzyba znajdowanego juz w grobowcach egipskich?
swiat do ludzi nie jest tak przyjaznie nastawiony jakby niektorzy tego chcieli.
a jak sadze byloby duzo gorzej gdyby nie slynny azotoks - dzieki któremu koszmar pchel, pluskiew i innych krwiopijcow przenoszacych przy okazji choroby zostal czesciowo rozwiazany.
ale owady tak latwo sie nie poddaja - wszy ciagle maja sie dobrze, a komary dalej gryza :wink:
to jest ciagla walka o przetrwanie.

3 polubienia

Dziś probowali fałszować. Połowę testów zrobili… a tu sru…

1 polubienie

Jest 5300. Kto da więcej?

1 polubienie

Hiszpania wczoraj 5.986

2 polubienia

z ilu testów?

edit: już wiem - 28 tyś. Od wczoraj co 4 test jest dodatni.

3 polubienia

No, to licytujemy:

• nie wiem!
1 polubienie

Od czwartku wracają godziny dla seniora w sklepach. 10-12

2 polubienia

Dodatkowe pieniądze na dps-y

2 polubienia

Bez sensu te wyznaczone godziny, znowu wprowadzaja zamieszanie i sortowanie.
Lepsze efekty na rozladowanie tloku daloby zniesienie ograniczen w handlu i zmiana kodeksu pracy tak, zeby kazdy mial ze dwie niedziele w miesiacu wolne plus ulatwienia dla osob podejmujacych prace dorywcza - wlasnie w okresie, kiedy pracownicy etatowi chca miec wolne.
Ale zdaje sie myslenie kategoriami placa za prace a nie czy sie stoi czy sie lezy 500+ sie nalezy to juz jest poza zdolnosciami umyslowymi rzadzacych.

2 polubienia

??? :open_mouth: