Na Rydzyka jest!
Tajemnicza postać ateisty ![]()
Dziewczynki z zapałkami ![]()
Dokładnie.
albo Harry Pottera!
To nie na Rydzyka… tylko na radyjko co ma twarz. Bardzo ważne żeby pieniążki były, bo to radyjko jest pro państwowe i zawsze rząd wspiera… w wyborach. To komu mają dawać, wrogom ojczyzny? ![]()
Prorządowe jak prorządowe, ale ma zasięg we wciskaniu kocopołów do głów owieczek.
Może być, bo jak książki o nim leżały to mógł nastąpić samozapłon. Te książki są wybitnie łatwopalne… prawie jak tęcza. Stąd zakaz tęczy na obrazach, powodowany troską o przepisy p-poż.
Masz na myśli owieczki czy baranki? ![]()
Nie prowokuj, chce być jeszcze grzeczna ![]()
Temat napisałam nie dlatego, żeby może szydzić, choć czasem się nie da bez żartów, ale żeby przypomnieć te teorie spiskowe dotyczące Notre Dame.
Swoją drogą, opowiadałem coś @birbant owi i się okazało, że “lew-ak” bez myślnika jest tu niedozwolonym słowem. Skoro więc wszedł mi “baran” to znaczy że jest dozwolony, zatem używając jesteś grzeczna ![]()
W Holandii, gminy przy wsparciu budżetu krajowego bardzo dba się o wszelkie kościoły, o ile nie są przerobione na coś innego. Mieszkam w Limburgii i jest to jedyny katolicki region. Kościołów zabytkowych dużo tu jest i wszystkie zadbane. Wymogi bezpieczeństwa są tu wysokie i należycie spełnione. A niby ateistyczne państwo.
Obstawiam, że straż pożarna itp. będzie wiedziała, czy to ktoś się przyczynił, czy jakaś awaria.
Bez sensu gdybać.
Już wiadomo, co było przyczyną, ale nie o to chodzi… Pożar we Francji też miał zbadaną przyczynę, a ludzie snuli teorie… Bo byli zawiedzeni, że nie jest po ich myśli ![]()
Napisałam ten temat w formie ironicznej.
Co było w tym przypadku, też jakieś zwarcie?
Ludzie…tak to już z nimi jest
trochę inna wersja plotek, bo na większą skalę ![]()
Zwarcie.
Ta katedra, o ile pamiętam, płonęła ze trzy razy, nie licząc zniszczeń wojennych w 1945.
Dwa razy w XV wieku, raz wiek później. Musiałbym to dokładnie sprawdzić, bo pamięć nie ta, ale coś mi się tak kojarzy.
A jednak. Poseł Pawłowicz jak zwykle w formie ![]()
Jej opinie są tyle warte, co psia kupa gdzieś w polu.