Chciał(a)byś mieszkać w Kraśniku? Czy czuł(a)byś się tam super bezpiecznie?
Zupełnie bez powodu przypomniała mi się scena z filmu Sami Swoi, z tekstem: “żeby jeszcze tej elektryki nie było…”
Chciał(a)byś mieszkać w Kraśniku? Czy czuł(a)byś się tam super bezpiecznie?
Zupełnie bez powodu przypomniała mi się scena z filmu Sami Swoi, z tekstem: “żeby jeszcze tej elektryki nie było…”
Zdublowanie tematu… Kolega Bingola już zagaił w temacie…
Dobrze, że nie zageił, bo w Kraśniku byłby skreślony.
Zagaił, ta znaczy, poszedł za gaj?
-Kaj walisz?
-W gaj.
I juz jestem kibicem Stali Kraśnik.“Nie chciałem ale muszem”.
Nie ma to jednak jak reklama.Siła nie do powstrzymania.
To już nie jest fajne. Nie stosuj proszę takiej upokarzającej odpowiedzialności zbiorowej względem mieszkańców Kraśnika z powodu dziwnych poglądów tamtejszych radnych, stanowiących jakiś znikomy promil ogółu.
No przepraszam - lokalny suweren ich wybrał! Widziały gały kogo brały.
Tak jest kiedy kapłan stoi ponad naukowcem a tvp ponad Discovery
Jedni wybrali, inni nie.
Vox populi, vox dei.
Zauważ, że w radzie miasta (inaczej niż w Sejmie, który też pochodzi z wyboru) nie ma dyscypliny partyjnej, ani żadnego “wodza”, który narzuca jak przedstawiciele wyborców mają głosować. Właśnie na tym polega autentyczność samorządów, że zasiadają w nich ludzie z sąsiedztwa, tacy jak my i głosują zgodnie z tym, jak są wychowani w swoim środowisku. Dlatego z dużą dozą prawdopodobieństwa można przyjąć, że ich postawy odzwierciedlają postawy większości mieszkańców.
Z dużą dozą prawdopodobieństwa to można przyjąć, że niestety zbyt często okazujesz nieuzasadnioną wzgardę względem ludzi. Niewiadomą tylko jest, czy zawsze taki byłeś, czy, to wynik trawiącej Cię obecnie frustracji?
Dlaczego zaraz wzgardę? Wzgardę mam do Kaczyńskiego za jego mafijne ukady. Tu, w takim samorządzie sytuacja jest czysta, choć też można przyjąć, że radni ulegli prawacko-kościelnej nagonce na osoby homoseksualne.
Zadziwia mnie Twoje bezrefleksyjne poczucie własnej nieomylności. Na tym kończę. Miłego dnia.
I jak to na forum,chodzi o pociaganie za sobą innych.Szczególnie tych co lubią być"w kupie" i podobno"myślą".Tak jak sie mysli w partii.Wg.wytycznych.
Ci inni zaraz wyrażą swe solidarne oburzenie.Bylbym w stanie wskazac przynajmniej 2 osoby ktore jak kazdego dnia,nawet nie wiedzą o czym mowa…
Mamy XXI wiek, a w Polsce ludzie boją się szatana, boją się tęczy, boją się 5G, szczepionek, leczą u szarlatanów. A najśmieszniejsze, że żadna z tych plag nikomu nie zrobiła krzywdy. Ale bać się trzeba! Kraj Płaskiej Ziemi
Jak zatem wytłumaczysz fakt, że moda na niszczenie masztów 5G dotarła do zacofanej Polszy akurat z oświeconego zachodu Europy, gdzie takie akcje to prawdziwa plaga i że nawet w zazwyczaj neutralnej Szwajcarii jest dość silna inicjatywa społeczna mająca na celu przeprowadzenie narodowego referendum w sprawie sieci 5G. Aż tak liczna polonia jest na zachodzie, czy co?
Pochodzenie ruchu antyszczepionkowego czy mody na pseudokuracje alternatywne jest identycznie. Jakbyś zadał sobie trudu na zapoznanie się z genezą tych zjawisk, może być w trochę mniej pluł na rodaków.
To fakt, że takie akcje były, ale nie słyszałem, żeby gdzieś było to przedmiotem uchwały. Jest jakaś różnica pomiędzy oszołomami czerpiącymi wiedzę o świecie z YouTuba (czego mamy przykład i na naszym forum) a oficjalnym stanowiskiem ludzi u władzy…
Diabeł tkwi w kościele, ciemnocie i niewiedzy. Tego trzeba sie bać bo może sie zrobić groźnie. Czystki (LGBT), powroty chorób zakaźnych, palenie książek naukowych, więzienie za aborcję oraz in vitro, rezygnowanie z technologii.
Nie wiem co sie dzieje ze społeczeństwem.