Kto miał taką pralkę?

Mam jeszcze filizanki,chyba do kompletu do tego świecznika :innocent:
Pochodzą z wczesnych lat 70-tych i…byly kiedys prezentem dla rodzicow…Nigdy nie byly w uzyciu ale…co mam zrobic?
Nikt nawet tego nie przyjmie a wspomniec czasem,lubie :slightly_smiling_face:

2 polubienia

Ja od mojej cioci, też dostawałam takie prezenty i nie wiedziałam co mam, z tym robić :wink:
Stało przez jakiś czas w kartonie, a potem rozdawałam, kto chciał :slight_smile:

2 polubienia

Tylko ze dzisiaj nikt nie chce.Moze w przyszlosci zrobie z tego dar dla powodzian?Prawie pół wieku stoi w najdalszym kącie kredensu:))

1 polubienie

Zrób tak jak ja robię, pakuję w karton i wystawiam do wiaty śmietnikowej, kilka chwil i znika pakunek :wink:

1 polubienie

Nie,nie zrobie tego…To tak jakbym czesc starego mieszkania czy w ogole,cos co kiedys bylo cenne,wywalal na śmietnik…Zle sie z tym potem czuje…

1 polubienie

A ja sobie zawsze myślę, że komuś pomogłam i sprawiłam niespodziankę :slightly_smiling_face:

Bardzo obrazowo Nam pokazałeś :heart:

@collins02, to jeszcze musialbys zobaczyc produkty przemyslu produkujacego rzeczy mikomu niepotrzebne czyli “drobne prezenty” dodawane zwyczajowo do torebeczki lakoci czy wręczane dla niezobowiazujacego uczczenia jakiejs okazji. U mnie takie maja status przechodnich.:roll_eyes: Idą dalej.

1 polubienie

Byl kiedys taki sklep,nie daleko mojej starej szkoly…Wszelkie pieski,kotki,pajacyki…Jakies chmurki,pierdzące poduszki czy obdarzone kretynskim śmiechem lalki…Pamietam…

1 polubienie

Tu to chleb powszedni, umocniony chinszczyzna…

Moja byla nowa tylko jeszcze nie mialam mieszkania…:slight_smile:

1 polubienie

U mnie w rodzinie chyba nikt nie miał, babcia nie upolowała może nigdzie.
Często, gdy kupowała to raz komuś, raz sobie i wszyscy mieli takie samo CÓŚ… :smile: A ryby nie było :frowning:
Babciu dlatego nie miałam ryby :sob:

1 polubienie

Haha , te ryby były dość popularne w latach 70 aczkolwiek już wtedy tandetne .
W 1986 roku pewien pan chciał mi podarować prezent z okazji Dnia kobiet i dał właśnie taką rybę… :rofl::rofl: