Kto moze mi wytlumaczyc

jaki jest sens laczenie zespolow filmowyych?

KLIK

PRL bis.

2 polubienia

Ja sie nie chce wyrazac: k…m…!

1 polubienie

Ten trend laczenie,zauwazylem juz duzo wczesniej.
Na poczatku transformavji,wszystkim wmawiano,ze molochy sa malo wydajne,przestarzale,rozdrobniono cala gospodarke i wszystko co dalo sie rozdrobnic.
Teraz zaczyna sie laczyc ponownie w te molochy,ale teraz juz sa dobre,bo ktos przejal je za grosze.
A czy molochy sa zle
Mozna spojzec na wyniki finansowe wielkich korporacji,dobrze zarzadzanych.
Molochy byly dobre i wtedy,tykko zarzadzanie do dupy.

2 polubienia

Dobrze zarządzane molochy, to praktycznie wspólna nazwa wielu rozdrobnionych firm pracujących na własny rachunek. Wiem, co mówię bo bywałem w owych molochach. Szczególnie w motoryzacji, czy elektronice. Ale nie tylko. Podam przykład molocha BASF w Ludwighafen, Ta firma, to fragment całości rozbitej na kilka podobnych po całych tylko Niemczech. I to jest wielkości miasteczka na kilku hektarach. I to miasteczko rozbite jest na wiele firm produkujących dla BASF. Podobnie jest z monachijskin Bayerem. To wielka ilość firm i firemek nie mających ze sobą wiele współnego, ale wytwarzających dla Bayeru. I niekoniecznie tylko dla niego.

3 polubienia

Totez pisze,ze polskie molochy,byly zle zarzadzane,zly system organizacyjny.
Zreszta ten blaf jest standartowo powielany nadal w sektoravh,gdzie funcjonuja spolki skarbu panstwa.

2 polubienia

Centralizacja. Każda dyktatura tak postępuje.

2 polubienia

Komuna wraca. Będzie obowiązywał styl kaczonierealizm.

2 polubienia

Jaki jest sens?
Zobacz na wielkie wytwornie filmowe ,ile maja takich zespolow filmowych.
Ile filmow produkuja

1 polubienie

Ale tam to wytwórnia składa się z wielu zespołów, nie licząc przedsięwzięć autorskich. Gliński zespoły likwiduje na rzecz centralnego zarządzania na poziomie od pomysłu.

1 polubienie

@Devil no nie… zalamac sie mozna!

To centralne zarzadzanie w Polsce pomylono z dyktatura.
I tu jest problem,wlasnie w systemie organizacji i zarzadzania.

1 polubienie

Tak, ale tu sie wlasnie zespoly likwiduje i wszystko idzie do jednego oar. Myslalm, ze to ma cos wspolnego z pieniedzmi i dlatego spytalam…

2 polubienia

Widocznie wodzowie wyznaja polityke,nie takie roboty sie spierrr…dolilo’'))

2 polubienia

Ooo, z cala pewnoscia!

1 polubienie

Nie pni pierwsi,nie ostatni.
Dopusc naszego owocowego kolege do totalitarnej wladzy,to zobaczysz co bedzie.
Zostawi ludziom szczaw i mirableki.

2 polubienia

Szczac na mirabelki: to lubie! :slight_smile:

1 polubienie

Hahaha,szczac,to ja lubie w ubikacji)))

1 polubienie

Ja TEZ!!! :slight_smile: Przy okazji: dobra szczawiowa z jajkami na twardo to PYCHA. Ale na pewno nieharmonijna… :slight_smile:

1 polubienie

Jam wszystkozerny,bez grymaszenia.

1 polubienie