Kto rano wstaje

Taki z Ciebie ranny ptaszek? Trzeba Ci zrobić jakiś opatrunek :grinning:

1 polubienie

???
Nie rozumiem…Ze niby to ma kaleczyć?
No raczej nie…

1 polubienie

@collins02 ludzi wstających o tak wczesnej porze nazywa się “ranny ptaszek” (w sensie bardzo poranny). Ale słowo ranny ma też inne znaczenie (poraniony) i stąd mój żart o konieczności opatrunku :wink:

2 polubienia

No tak…To juz wiesz dlaczego te wszystkie rebusy to nie moja dziedzina :innocent:

1 polubienie

Gdybyśmy wszyscy byli stworzeni “na jedno kopyto”, to świat byłby bardzo nudny :wink:

2 polubienia

Wymyslono sjeste
Chwila odpoczynku
Sen i jego rytm?
Zalezy od czlowieka
Synom wytlumacz, ze mamusi nie budzić :smiling_face_with_three_hearts::pouting_cat:

@okonek Mają 4 i 5 lat. W kuchni nie ma drzwi - wolny dostęp - jest za to kuchenka, piekarnik i lodówka :upside_down_face:

Ojciec szedł na szychta na 6 więc wstawał przed 5.
Ja zaczynałem o 7 więc wstawałem przez 40 lat przed 6.
Córka (przed dzieckiem) szła do korporacji na 8 więc wstawała przed 7.
Podsumowując musiałbym powiedzieć: kto rano wstaje temu Bozia mniej daje. Dokładnie matematycznie, odwrotnie proporcjonalnie.

1 polubienie

Wymuszanie trybu życia :imp:budzikom smierc

Caly czas to podkreslam.Nawet w temacie kolegi dzisiaj lub wczoraj.A w ogole,od lat…Ale to mam nadzieje nie musi znaczyc ze skoro nienawidze lenistwa to nie moge sie pochwalic jego przeciwienstwem?
W koncu mamy sie roznic aby nie byc na jedno kopyto…
Jak ktos napisze memorial na temat byczenia sie w łózku to masz moje slowo ze zostawie go w tym błogim stanie :joy:

Wiesz co?To juz nawet nie jest zlosliwosc ktorą sie kiedys"chwaliłas".To wlasciwie jest obrzydzanie innym tego co ich cieszy.
Jest to wielka dla mnie nauczka.Nie pierwsza zresztą.
Nie…Nie prosze o zamkniecie tematu.
Po prostu czuje sie jakby ktos pierdzial na imprezie ktorą sam skrzyknąłem.
“Wymuszanie” tez chyba teraz nabiera inego znaczenia… :thinking:

Czy tak trudno zrozumiec, ze ja mam swoj rytm zycia? Na tyle skuteczny, ze masz sie z kim kłócić :rose::heart:

Czy tak trudno zrozumiec ze ja sie czasem z czegoś ciesze i [jak widze błednie] lubie sie tym z kims podzielic?

Witaj w klubie :palm_tree::snowman_with_snow::beach_umbrella:
Rozmaitosc mile widziana