Kto z Was lubi poniedziałki?

A ja dziś rano w aptece miałem dwie wiadomości: dobrą i złą. Dobra była taka, że lek jaki kupowałem był za darmo. Zła – powodem tej “promocji” było nabycie statusu seniora, cokolwiek to oznacza :frowning:

3 polubienia

Ja dostałem mieszkanie w bloku seniora, ale pojęcia nie mam dlaczego…???

:smiling_face_with_sunglasses:

3 polubienia

No i prawidłowo, bo jesteście signorami, a nie signoritami czy signorinami.
:thinking:

3 polubienia

¿Qué pasa, señor?

2 polubienia

Jakiego pasa?

1 polubienie

Jestem już posiadaczem tzw. senior railcard.W praktyce to bilety kolejowe,o 1/3 tańsze.
Ale najpierw sie na siebie wkurzyłem bo…mogłem to uzyskać o ponad rok wcześniej.

1 polubienie

To refundowane? Czy jakas podpucha reklamowa?

1 polubienie

Ignorantami :rofl::rofl::rofl:

1 polubienie

No pasaran…

Ja tez to przegapiłem i przez 4 lata przepłacałem

2 polubienia

W Polsce to dopiero pani w Muzeum Narodowym “wyprostowała mnie”.Nawet mi dfo głowy nie przyszły zniżki.Cóż…Trzeba sie z tym oswoić i…pamiętać by korzystać :laughing:
To samo było z wejściem do maltańskiego ZOO

2 polubienia

Jak już mowa o wieku - kolejną dobrą wiadomością jest to, ze po 80tce na 1 mężczyznę przypada 6 kobiet. Złą, że tak późno.

4 polubienia

Ja mam zniżkę na taksówki na tutejszym obszarze, chyba 5 euro za każdy kurs do płacenia. A do Maastricht na onkologię taksówka w obie strony za darmo - 70 km razem. Tylko podpis się składa kierowcy. Autobusy miejskie też za darmochę mi przysługują. I jakaś zniżka na tutejszą kolej.

2 polubienia

Ja pier…Już myślałem żeś się dostał w brudne łapy jakiegoś muftiego :innocent:

1 polubienie

Ja leki mam pelna refundacje. Autobusy tez. Ale juz domu seniora to nie dają. A taksowki tez nie, chyba, że w ramach wlasnie dojaxdow na leczenie i system transportu medycznego nie wyrabia?

Dzięki za podpowiedz!!!
Już raz mnie taryfa brała za darmo na badania.Tyle że to z inicjatywy pogotowia…
Czy coś takiego po prostu przysługuje,nie mam pojecia.Z grubsza,nic mi nie dolega to i nie wiem… :innocent:

1 polubienie

I niech tak będzie jak najdłużej.

2 polubienia

Uuu to tu juz geriatria…a ja myslalam, skad te przechwalki rozne…z doswiadczenia zyciowego pewnie :thinking: