Jaki gatunek? Czy rodzaj? Sztuczna inteligencja?
W czym? W pracy? W życiu?
Wlasnie o definicje zycia mi chodzi
Predzej karaluchy
Zywotne to jak diabli.
Najlepiej, gdyby karaluchy zaatakowały Reptilian. Może wtedy ludzie by skorzystali w myśl zasady: Gdzie dwóch się bije …
Nie ma ludzi niezastąpionych xd
Android.
Lub surogat.
A ostatnio któryś z programów telewizyjnych (H 2) wykazał tyle podobieństw genetycznych między ludźmi i reptilianami (którzy ponoć mieszali w naszej genetyce jak im się tylko chciało), że te karaluchy jeżeli nie będą jakieś super bystre, to zaatakują ludzi z taką samą zaciekłością jak reptilian. A jak będą super bystre?
To też zaatakują wszystkich i same zostaną jedyną inteligencją na ziemi
Ja myślałem że tylko jeden znany mi człowiek wierzy w reptilian (reptilianów?).
Pooglądaj troszkę programów na H2, to sam zobaczysz ilu ludzi jest tym bardziej lub mniej zainteresowanych, i na ile bardziej lub mniej prawdopodobne są ich spostrzeżenia i wnioski.
Swoje własne można mieć dopiero jak się baaardzo dużo na jakiś temat wie. Tak, to można tylko snuć przypuszczenia czasem niewiele różniące się od czystej fantastyki. Ale z drugiej strony, to co nam ma przeszkodzić w tym, byśmy wierzyli w co chcemy? I z jakiej racji?
Nie lubię S-F (poza Lemem). Wolę twarde realia tego świata na którym przyszło mi żyć.
Ja lubię. Do wielu rzeczy można mnie przekonać, do niektórych nawet przekonywać nie trzeba. Wiesz jak fajnie czasem uciec w świat fantazji wtedy, gdy nie wszystko w realu nam się podoba? Dzieci mają swoje bajki, żeby łatwiej im się marzyło, dlaczego więc i dorośli nie mogą mieć swoich?
Ciekawe. Podobne pytanie mieli Sumerowie, jak i kolejni po nich. Naukowcy coś wymyślą, może klon 3x ktoś, coś. Nauka, cybernetyka, genetyka itd nie stoi w miejscu. Pomarzyć trzeba by dziś spotkać aniołka
Karaluchy. Kiedyś oglądałam jakiś film - jakie gatunki przetrwają wybuch jądrowy. Karaluchy przodowały w prognozach badaczy.
Niektórzy z bajek wyrastają i potem mają problemy z rozpoznaniem różnych takich zamieszczanych w rebusach.
Wy tu sobie żartujecie,a SZTUCZNA INTELIGENCJA SIĘ UCZY…
Wszystko co w necie jest już w jej pamięci…
Te powyżej też pewnie lepiej trzymają karabiny, niż tańczą?