Ktoś mnie zainspirował. Cukrzyca

mam parę glukometrów i oddam za free. Paski ma ma ryczałcie to około 4-6 pln. . Jeśli ktoś by chciał glukometry oddaję za free z paskami trudniej mogę dać receptę ale tam mój pesel.

1 polubienie

Pierwszy idzie pierwszej pani daję te paski

1 polubienie

A co, wyleczyłeś się? :wink:

1 polubienie

nie. Każda wizyta w poradni kończyła się nowym glukometrem. Bo one to mają za free a i recepty trzeba no to wystawić.

1 polubienie

Aby skalę ci pokazać to z 2 wizyt jest u mnie. Glukometry mam 3 rodzaje chyba z 8 szt. Pasków i wstrzykiwaczy też mam aż za wiele. Z glukometrów używam 3 sztuki 1 typu, z wstrzykiwaczy 4 sztuki 2 typów. Insuliny też mam obecnie na rok.
Zastrzegam pakerom insuliny nie dam.

2 polubienia

Paski to zależy jaki producent, na ryczałt od 12 - 60 zł, za 50 szt.

Paski z niebieskiego opakowania też używam, tyle że z nimi problem o e Receptę. Babka kołtun wie swoje i tyle, nie wystawi, kombinuję recepty idąc do szpitala bezpośrednio na oddział do lekarzy, nieraz mi ludzie załatwiają okazyjnie itd. W momencie wypisu że szpitala, nie było uwzględnione, ani początku cukrzycy czy np. cholesterolu - to teraz się ujawniło. Mam się badać i tyle, a baba nie może zrozumieć czym :thinking:

ja mam za 3,5 chyba.

1 polubienie

Swego czasu / niedawno / miałem 6 szt glukometrów do pomiaru z przychodni na 14 dni, paski puki co darmowe nie są, od przemądżałej pani hm lekarz - 6 pomiarów jednoczesnych z jednej kropli krwi ! trudno wykonalne, i wyniki zapisywać do kontroli. Dobę wcześniej nie spożywałem nic ! słodkiego i wynik 210 z glukometru ją przestraszył bo jednak nie mam insuliny, obleciała aptekę i przywlekła te 6 szt - każdy innej firmy, różnice odczytu pomiędzy nimi sięgały ok 69%, teraz który jest właściwy, 2 identyczne sztuki od 1 producenta i różnica 43 %, odczyt z glukometru z karetki R = 240 :smiley:, odczyt cukru z badania krwi to 115 :rofl:, z ciśnieniem to już komedia była, odczyt w gabinecie przychodni przy stetoskopie ponoć wzorcowy 120/80/60 ! przy moim wieku / nie mam 15 lat / :smiley:, na ciśnieniomierzu w karetce 160/40/52, na moim aż 140/62/55. z EKG niewielkie różnice do mojego ciśnieniomierza. Wesołe jest życie hm staruszka :rofl:

Mam tylko alkomat. Nie na sprzedaż.

2 polubienia

z niebieskiego mam za 3,2 i z receptą zero problemu. Mów załatwię ci receptę na mnie.
Zmieniłem cenę bo sprawdziłem. A jak co mam na nie receptę na 6 opakowań za 3,2 jak potrzebujesz oddam.
Mam też spory zapas insuliny ale… tego nie dam na krzywy ryj bo na siłowniach tego używają zdrowi ludzie.

1 polubienie

co za alkomat masz diabeł? ja mam promiler 8000 i wyiki zgodne z policyjnym. jeszcze na gwarancji raz wymieniali mi bo zrobiłem to czego się nie robi.
Kielich i dmuchanie. Pokazał 4,0 i nie chciał się już włączyć.

2 polubienia

A nie pamiętam. Wujek policjant mi dał. Atestowany.

2 polubienia

Z insuliną u mnie dziwna sprawa, jakieś próby glukozowy robili i cisza, chwilowo rok mam sam mierzyć cukier, chwilowo co tydzień, bo jednak paski ciągną po kieszeni - diabetyk ma za mało danych na konkret, wg niego cukrzyca niby jest i jej nie ma, za dużo stanów niestabilnych, dla mnie to stan początkowy przed cukrzycowy. Póki co to opakowanie pasków mam od marketingu + glukometr OneTouch + książeczki / zasady żywienia dla pacjętów cukrzycy typu 2, i najmniej przydatna - dieta 1500 kcal do schudnięcia - dla mnie schudnięcie to operacja kręgosłupa i ponownie wózek inwalidzki. Jak dalej będzie to nie wiem, najważniejszy jest przyrost wagi, potem ciśnienie i cukier, inaczej to bezsens, utracić to co w bułach przyszło

Insuliny czasowo nie potrzebuję, czekam na decyzję lekarza co zdecyduje