mam parę glukometrów i oddam za free. Paski ma ma ryczałcie to około 4-6 pln. . Jeśli ktoś by chciał glukometry oddaję za free z paskami trudniej mogę dać receptę ale tam mój pesel.
Pierwszy idzie pierwszej pani daję te paski
A co, wyleczyłeś się?
nie. Każda wizyta w poradni kończyła się nowym glukometrem. Bo one to mają za free a i recepty trzeba no to wystawić.
Aby skalę ci pokazać to z 2 wizyt jest u mnie. Glukometry mam 3 rodzaje chyba z 8 szt. Pasków i wstrzykiwaczy też mam aż za wiele. Z glukometrów używam 3 sztuki 1 typu, z wstrzykiwaczy 4 sztuki 2 typów. Insuliny też mam obecnie na rok.
Zastrzegam pakerom insuliny nie dam.
Paski to zależy jaki producent, na ryczałt od 12 - 60 zł, za 50 szt.
Paski z niebieskiego opakowania też używam, tyle że z nimi problem o e Receptę. Babka kołtun wie swoje i tyle, nie wystawi, kombinuję recepty idąc do szpitala bezpośrednio na oddział do lekarzy, nieraz mi ludzie załatwiają okazyjnie itd. W momencie wypisu że szpitala, nie było uwzględnione, ani początku cukrzycy czy np. cholesterolu - to teraz się ujawniło. Mam się badać i tyle, a baba nie może zrozumieć czym
ja mam za 3,5 chyba.
Swego czasu / niedawno / miałem 6 szt glukometrów do pomiaru z przychodni na 14 dni, paski puki co darmowe nie są, od przemądżałej pani hm lekarz - 6 pomiarów jednoczesnych z jednej kropli krwi ! trudno wykonalne, i wyniki zapisywać do kontroli. Dobę wcześniej nie spożywałem nic ! słodkiego i wynik 210 z glukometru ją przestraszył bo jednak nie mam insuliny, obleciała aptekę i przywlekła te 6 szt - każdy innej firmy, różnice odczytu pomiędzy nimi sięgały ok 69%, teraz który jest właściwy, 2 identyczne sztuki od 1 producenta i różnica 43 %, odczyt z glukometru z karetki R = 240 , odczyt cukru z badania krwi to 115
, z ciśnieniem to już komedia była, odczyt w gabinecie przychodni przy stetoskopie ponoć wzorcowy 120/80/60 ! przy moim wieku / nie mam 15 lat /
, na ciśnieniomierzu w karetce 160/40/52, na moim aż 140/62/55. z EKG niewielkie różnice do mojego ciśnieniomierza. Wesołe jest życie hm staruszka
Mam tylko alkomat. Nie na sprzedaż.
z niebieskiego mam za 3,2 i z receptą zero problemu. Mów załatwię ci receptę na mnie.
Zmieniłem cenę bo sprawdziłem. A jak co mam na nie receptę na 6 opakowań za 3,2 jak potrzebujesz oddam.
Mam też spory zapas insuliny ale… tego nie dam na krzywy ryj bo na siłowniach tego używają zdrowi ludzie.
co za alkomat masz diabeł? ja mam promiler 8000 i wyiki zgodne z policyjnym. jeszcze na gwarancji raz wymieniali mi bo zrobiłem to czego się nie robi.
Kielich i dmuchanie. Pokazał 4,0 i nie chciał się już włączyć.
A nie pamiętam. Wujek policjant mi dał. Atestowany.
Z insuliną u mnie dziwna sprawa, jakieś próby glukozowy robili i cisza, chwilowo rok mam sam mierzyć cukier, chwilowo co tydzień, bo jednak paski ciągną po kieszeni - diabetyk ma za mało danych na konkret, wg niego cukrzyca niby jest i jej nie ma, za dużo stanów niestabilnych, dla mnie to stan początkowy przed cukrzycowy. Póki co to opakowanie pasków mam od marketingu + glukometr OneTouch + książeczki / zasady żywienia dla pacjętów cukrzycy typu 2, i najmniej przydatna - dieta 1500 kcal do schudnięcia - dla mnie schudnięcie to operacja kręgosłupa i ponownie wózek inwalidzki. Jak dalej będzie to nie wiem, najważniejszy jest przyrost wagi, potem ciśnienie i cukier, inaczej to bezsens, utracić to co w bułach przyszło
Insuliny czasowo nie potrzebuję, czekam na decyzję lekarza co zdecyduje