Tak sobie czytam profil mojej ulubionej Pani dietetyk na fejsie i zaciekawił mnie ten taborecik z firmy "Kucaj "
Po co ten taboret ?
Po to aby pomóc swojemu organizmowi się dobrze wypróżnić.
Na uciążliwe zaparcia ponoć rewelacja!
Sprawdza się!
Sorki za taki gówniany temat , sama nie mam problemów, ale może komuś się spodoba taki taborecik i pomoże na tak bardzo częsty, choć krępujacy problem ?
Człowiek się uczy całe życie
“Przed porannym sraniem się nie wymigasz, bo zrobisz to, chociażby wieczorem”
Kto wie, skąd ten cytat?
Czyli na małysza?
Już kiedyś pisałem na pytamy.pl, że pozycja, do której zmusza nas konstrukcja muszli klozetowej, utrudnia wykonanie czynności, do której owa muszla jest przeznaczona.
.widać ktoś przeczytał moje wydzieliny i zareagował.
Mi jak kiedyś pani dietetyk rozpisała dietę to powiedziałem jej że chyba wcześniej zdechnę niż zrzucę kilka kg. Oderwane od życia potrawy a produkty noo tu bym zjechał na wadze biegając za nimi.
@ZiraaeL i robi na tym kasę
Widywałam już gdzieś w necie takie podpórki pod nogi do kibelka. Myślę, że przydatne i faktycznie potrzebne. Czytałam, że tak właśnie powinniśmy się załatwiać dla własnego zdrowia i że te przez nas często wyśmiewane, kucane toalety są zdrowsze i do tego higieniczniejsze. Jak się nad tym zastanowić to jest prawda.
Trudno jednak przyzwyczajenie zmienić, szczególnie gdy nic nam nie dolega.
@Kropla dokładnie!
No taaaak! Czytałam już o tym!
To nasza naturalna pozycja do wypróżniania. Kiedyś przecież toalet nie było. I myślę, że też mniej zaparć.
To nie jest wynalazek dzisiejszy. Moja babcia pochodząca z Wołynia w ten sposób usprawniała, gdy ktoś z rodziny miał kłopoty z defekacją. Pamiętam, jeszcze, jako dziecko, że jak przyjechałem do niej z potężnym zatwardzeniem, to najpierw dała jakieś zioła, a później takie rusztowanko pod nogi. Pozycja, tak jak na obrazku. A na rozwolnienie dawała inne zioła i też pomagało. A teraz ktoś robi kasę na tym. Czemu ja na to nie wpadłem?
W szkole, do której pilnie uczęszczałem, zainstalowane były tzw. toalety tureckie.
.co by nauka w las nie poszła.
Znaczy skuteczne szorowanie komina?
@birbant no właśnie
Czemu!
Dokładnie
@ZiraaeL musiałbyś zaprezentować jak to się robi
Już sama konstrukcja tego urządzenia oraz doskwierające ciśnienie podbrzuszne wymuszają działania intuicyjne.
.prezentacja zbędną jest.
No bo nie wpadłem, żeby wpaść na ten pomysł.
Korzystałem z takiego XD
Z fizjologicznego punktu widzenia na pewno pomoże Jakby nie patrzeć robiliśmy to na „kucka” przez tysiące lat wiec to taka naturalna pozycja
Takie tez mielismy w kopalni,na lazniach,