Ktoś to jeszcze kupował?
Nie!!! kultura w narodzie nie upadnie do reszty!
bo kultura w narodzie juz do reszty upadla z tego co tu czytam
Mozliwe jest wiec osiagniecie poziomu “mniej niz zero”
Wymagają wyłączenia adblocka.
Szkoda tylko pracowników.
Nie jest tak że papierową prasę czytają tylko osoby starsze?
nie wiem, papierowa prase miewam w rece tylko u fryzjerki. taka o modzie glownie.
choc juz tez wifi zalozyla.
a u mnie to taka prasa obrazkowa, moze nie cwiercerotyczna ale obrazkowa celebrycka sie sprzedaje, bo jeszcze w starszym pokoleniu sporo analfabetow, nie mowiac o analfebetyzmie wtornym.
Playboy i tym podobne juz dawno padly (a wbrew obiegowej opinii sporo oprocz Playboya bylo kilka czasopism z nieglupimi artykulami plus panienka na rozkladowce)
nawet zwyczajowo trzymane w barach dzienniki zastapil internet.
trzymaja sie jeszcze lokalne dzienniki i najwieksze krajowe - ale to juz chyba tylko z przyzwyczajenia?
za to ksiazki do dzis sie szanuje i to te drukowane.
W Polsce nie szanuje się książek. Lwia część narodu nic nie czyta poza internetami, prasą, messengerem i smsami.
Ale w każdym domu stoi biblia i książka o papieżu Wojtyle.
Tokarczuk na chwilę zwiększyła sprzedaż ale ci co nie czytali to nie czytają.
nie w kazdym, u mojej mamy choc moher tego nie ma (jest encyklopedia.
ta wypasiona 13 tomow
a u tesciowej byly jakies poradniki zielarskie i senniki wszelkiej masci.
“Płomyczek” i “Filipinka” też upadły…
/A taki komentarz to już bez komentarza:
3h temu
takigrześ Niech zmienią pracę i wezmą kredyt. Obiecująca jest np. hodowla kóz./
nie za bardzo obiecujaca (pomijajac, ze pewnie mial na mysli stereotyp muzulmanski) - koza gazete zje i moze troche mleka da, ale laptopa czy i ekranu juz nie…
Kultura???
Poza pewnym minimum w Playboyu,reszta wyzej wymienionych,nie nadaje sie nawet do podcierania.Zwykle szmatlawce.
pozartowac nie mozna???
Przesadzasz @Devil.
Biblie mam trzy, każda w innym wydaniu. Oprócz tego, że stoją te biblie, to ja jeszcze po kilka razy je czytałem. Dosyć wnikliwie. Za pierwszym razem zrozumieć się tego nie da.
Zapraszam na kafeterię… tam też pisać kulturalnie nie potrafią.
Jak ostatnie numery to trzeba kupić, może za parę dekad będą warte fortune?
To uzywaj jakichs emotikon,skoro sa…
A co Ty mozesz o tym wiedziec,skoro sam nie czytasz?
Gadasz jak o filmie ktorego nie widziales…
Juz dodalam
Choc dla mnie sformulowanie “kultura w narodzie upada” jest rodem z kabaretu…
Bardzo czarnego kabaretu.O kulturze,jak za Stalina,coraz częściej wypowiadają sie ci co nie mają z nią nic wspólnego.I do tego podejmują decyzje!
Kiedy czytam coś takiego,najnormalniej w świecie SZLAG mnie trafia! Co to za głupie spoleczeństwo to czasem wytrzymac nie sposób.
Popatrzmy, kto dziś jest ministrem kultury i komu podlega? I wszystko jasne.
Zenek ma być albo Sławomir, a nie “jakiś” Urbaniak. Masy nawet nie wiedzą, kto zacz ów Urbaniak.