Kulturalnie?

No to się pochwalę. Dość dawno sięgnęłam po Prawiek…, później po Dom dzienny… - trudno przeczytać bez przerw na przemyślenia, trwało to b. długo, ale przebrnęłam. Natomiast Biegunów odłożyłam na półkę - to wymaga czytania nie z doskoku, ale w spokoju, z głową nienabitą problemami, bez pośpiechu, bez przerywania bo telefon dzwoni, albo ktoś z domowników czegoś potrzebuje. Czy tylko ja tak mam?
Czy do niej wrócę? Nie wiem.

4 polubienia

A Ty chyba nie raz i nie dwa krzyczałeś ze czytanie jest dla…[nie będe dalej prowokował].
Ciekawe więc co takiego nagle zrozumiałeś i co to było aż tak specyficznego że aż tej niewiasty było trzeba… :joy:

1 polubienie

Wiesz żeby napisać książkę potrzeba naprawę dużo czasu do tego spotkania z wydawcą promocja książki autografy w między czasie szukanie weny i czekanie czy wydawnictwo zakceptowało książkę

1 polubienie

Cóż…czytam bardzo dużo. Niestety przez idiotyzmy pani Tokarczuk nie przebrnęłam.

3 polubienia

Teraz Ci powie prof. imć ze do tego trzeba dojrzeć…A wtórować mu będzie tłuszcza która wcale nie czyta.
No to pokłóćmy sie doopku który nawet nie slyszales ani o Toni Morrison ani tym bardziej,o Patricku Modiano! :innocent:
@vilemo,nie warto…Juz to przerabiałem.Dyskusje o wyższosci kibla nad wychodkiem.Szkoda czasu.

1 polubienie

Nie napisałem, że mniej zdolny jest złym człowiekiem. Nawet tak nie myślę.

1 polubienie

Dlatego wolę być tą niedojrzałą do czytania Tokarczuk ale za to inteligentną,piekielnie oczytaną i posiadającą ponadprzeciętną wiedzę na niektóre tematy, idiotką :grin:

I niezaprzeczalnie,i niezmiennie nad wyraz skromną,rzecz jasna. :grin:

5 polubień

A gdybyś tak wróciła na chwile i czasem coś napisała,nic by sie nie stało :wink:

1 polubienie

Koleżanka

???
Że co?

Vilemo czy ja? Odkopales temat.

Przeciez napisałem do @Vilemo:thinking:

1 polubienie

Tylko czy ona się na forum nie obrazila? Jeżeli to kontakt nz fb

Nie o to chodzi.Taki kontakt mam.
Tutaj jednak przydałaby sie jakaś osoba której się chce…Kto wie,może przeczyta? :innocent:

1 polubienie