Kuźwa, na to poszło 2 miliardy!

Tylko na to można liczyć. Grodzki o tym mówił.

Nie wprowadzą stanu wojennego i robią wszystko by nie wprowadzić, bowiem wedle Konstytucji w stanie wojennym albo wyjątkowym, wyborów nie przeprowadza się.

2 polubienia

Ale może właśnie o to chodzi?

1 polubienie

Ale to jest dla nich najwygodniejsze wyjscie - Duda zostaje, rzad dostaje dodatkowe uprawnienia, prezes glaszcze kota, a Senat winny. Miliardy na TVPiS sie nie zmarnuja, a prywatne stacje sie zamknie.

2 polubienia

Niekoniecznie. Stan wyjątkowy może zadecydować o wynikach parlamentarnych po jego odwołaniu. Szczególnie w adekwatnych warunkach ekonomicznych. Zwolennicy PiSu nagle zapomną na kogo głosowali i popierali żarliwie gdy w portfelach zabraknie.

2 polubienia

Ja mogę nie potrafić przewidzieć przyszłych nastrojów społecznych czy skutków gospodarczych po obecnym krachu epidemiologicznym. Jednak rządzący wiedzą, potrafią to wykalkulować, czy wywnioskować z sondaży, więc dlatego bardzo świadomie, wprost na siłę dążą do wyborów już teraz. Łamiąc wszystko co da się złamać, bez skrupułów. Bo teraz mają jedyną szansę.

4 polubienia

Dokładnie tak jest.

2 polubienia

@joko
@birbant
@Antykwa
Zawsze uwazalam ten cytat za sluszny. Teraz tez
“Zaden glupiec nie jest tak niebezpieczny jak ten ktory jest sprytny”

4 polubienia

@Bingola
@joko
@birbant
@Antykwa
i inni
Jezeli chodzi o te szkolna telewizje to mysle ze PiS sie z tym wkrotce upora. Wedlug mnie na kolejnym nocnym posiedzeniu sejm ustali wiekszoscia glosow ze wstega o dlugosci 2 metrow przedstawiona jako bocianie gniazdo uznana bedzie za srednice kola!
I po krzyku

5 polubień

Najlepsza odpowiedź! :rofl: :rofl: :rofl:

1 polubienie

@elsie
@Bingola
Dziekuje

1 polubienie

Ale to naprawdę jest znakomite!!! :joy: :joy: :joy:

1 polubienie

Niestety, nie. Obejrzałam na FB (z ciekawości) odcinek o liczbach parzystych. Masakra! Jedyny plus, jaki tam widziałam, to to, że “nauczyciel” nie siedział za biurkiem, co często bywa w realu.
Może się mylę, ale chyab 90% dzieci z i klasy nie zrozumiało co to jest liczba parzysta, a wręcz wyciągnęło wniosek, że trzeba sę tego nauczyć na pamięć.

3 polubienia

Przecież to kompletna bzdura!!!

Co? To co napisałam?

1 polubienie

Nieeee, te “lekcje”!

1 polubienie

Nie o to chodzi że się upora wkrótce. To już poszło w eter, w świat. To już jest kompromitacja której nie da się usunąć, to będzie żyło. To już dotarło do dzieciaków, już im zapadło w pamięć że TV głupoty gada a nie uczy.

5 polubień

A może to nauka o zawężaniu kręgów, gdzie liczba Pi(S) ma coraz mniejsze znaczenie ?

:thinking:

5 polubień

Sądzisz że PIS upisił liczbę 6 ?image

2 polubienia

W sumie,nie wiem czego oczekiwales…
Za komuny,nawet Telewizyjne Technikum Rolnicze,staralo sie korzystac z wiedzy fachowcow.Poranna i popoludniowe programy,mimo iz czasem niemilosiernie nudne,byly przygotowywane w oparciu o wiedze i wieloletnie doswiadczenie.
Wszystko szlag trafil wraz z transformacja bo mniej wiecej od tego momentu uznano ze telewizja nie jest od nauki.I nie jest bron Boze,dla inteligencji.Ta sama sila ktora sprzatnela programy naukowe,zaorala takze np. Wielka Gre.
Dzisiaj nie ma juz miejsca dla Klubu 6 kontynentow lub cyklu,Swiat ktory nie moze zaginac.I to jest kolejny krach bo lezy nie tylko zakup rzeczy wartosciowych np. wlasnie z Anglii ale lezy przede wszystkim,produkcja krajowa.
W tym przejawia sie juz nie tylko dyktatura proletariatu ale cwaniactwa,chamstwa I urody zycia spod znaku gustu “antka socjalisty-maoisty”.
A wystarczy troche pokory i uczyc sie od lepszych.Wystarczy pobiezny oglad BBC-1,2 i 4 by nauczyc sie w doslownie 15 minut,na czym polega panstwowa telewizja,niejako z urzedu zobowiazana do obiektywizmu i pieczolowitej dbalosci o jakosc.
Gdybys w Anglii powiedzial glosno ze panstwowa tv nie pokazuje jakiegos meczu,mistrzostw chocby w siatke albo polowy konkurencji na igrzyskach…Gdybys powiedzial ze nie obejrzysz calego dnia zmagan lekkoatletycznych,ze nie ma koncertow w calosci,ze nie ma psalmow lub koncertow organowych w niedziele,ze nie ma cyklicznych wykladow o sztuce lub programow przyrodniczych,CO TYDZIEN lub czesciej,albo by Ci nie uwierzono albo mogliby pomyslec ze szerzysz jakas niezrozumiala propagande…
To nie jest tak jak sie wydaje ze dzisiaj wszystko wyglada jak kolejne mutacje big brothera czy X factor lub idol…Wszystkimi tymi smieciami zajmuja sie albo telwizje prywatne albo jedna z BBC w tzw. prime time. A nie przez caly czas.W dodatku z powtorkami.
Nie tesknie za rzadami czerwoncow bo jak byl u steru Slawomir Zielinski to to jajo weza,podrzucone przez nasze wyobrazenia o zachodzie,wlasnie sie wykluwalo.I z roku na rok,robilo sie gorzej.
A teraz z pewnoscia nie bedzie lepiej bo ktos kto moze to ocenic,jest dla nich nieistotnym marginesem lub wichrzycielem.
Poza tym,polska specjalnosc to cos w stylu,“kto ma wladze,nie musi sluchac nikogo”.Wiec licz sie z tym ze kolejne miliardy pojda z kolejnymi sciekami.

4 polubienia