Będąc latem w Polsce powiedziałem jednemu znajomemu, który jest fanem Legii, że w tym sezonie jego umiłowana Legia nie obroni tytułu. Ale sam nie przypuszczałem, że dojdzie aż do takiej degrengolady.
Kibice Legii w najczarniejszych snach… i tak dalej…
Nawiązując do tytułu tematu, Legia sprawi sensację, jak w końcu jakiś mecze w naszej lidze wygra.
I wtedy znowu zaczne sie zastanawaiać…Tym razem,co sie stalo ze wygrała?
Nie tak szybko.Legia ma dwa zaległe mecze.Reszta druzyn w stanie na dziś,nie za bardzo zasluguje na tytuł.
Legia pewnie tego juz nie dokona ale na papierze szanse wciąż ma.Jesli dobrze licze,kwestia 3-4 kolejek.Jesli po nich dalej bedzie druga od końca to juz nawet rachunki nie pomogą.
Natomiast szanse dobić do jakiejś grupy poscigowej która ma szanse na Lige Europy,mieć bedzie jeszcze dlużej.Tyle tylko ze to musialoby sie przelozyc na co najmniej serie 7-8 zwyciestw pod rząd…No i ktos musialby w to uwierzyć.
A z tą wiarą i ambicją to w Polsce jest fatalnie.
Polska liga jest taka ze mistrz polski ma srednio troszke ponad 2 pkt na mecz w skali calego sezonu. To jest katastrofa jak ta nasza liga jest wyrownana… ale w dol XD wszystko sie jeszcze moze zdarzyc…
I to racja.
Mistrz przegrywa z beniaminkiem,pretendent gubi 2 punkty z ostatnim w tabeli Górnikiem a reszta zgodnie remisuje bo po co komu gonić sie
Jezeli po 30 kolejkach 3 zespol w tabeli jak ostatnio Pogon, ma tylko 52 punkty i prawie 10 porazek…
hehe, a może lepiej, żeby nie miała tych zaległych, bo to następne 6 punktów do stracenia…
Niby żart z mojej strony, ale patrząc na to, jak grają, to ten mój żart, może okazać się nie żartem lecz proroctwem.
Na dzisiaj nie sa w stanie wygrac chyba z nikim.Ale to nigdy nie jest tak ze sie zapomina grac…Przyczyny sa inne jak brak zaangazowania,treningu,pracy…Mentalna nedza.Jesli sie z tym uporaja,nastapi kolejny zwrot.
Generalnie, to na podwórku naszych grajków zdarzyć może się wszystko.
Zieliński lepszy od Probierza? XD
Probierz to wedlug mnie najlepszy manager w Polsce. Ale moze sie nie znam xd
A moze pójdzie do Legii? To by bylo cos xd
Nie wpłynie to w żaden sposób na denny poziom polskiej ligi.
Zmiana trenera cracovii?
Wszelkie zmiany nic tu nie pomogą. A jak to wpłynie na grę Cracovii, nie wiem?
Czysta kosmetyka.Akurat miedzy nimi roznicy wielkiej nie widze.
Teraz jest chyba przerwa na mecz z Andorą ale “klasyk”,Górnik-Legia,niespodziewanie po latach nabiera specyficznych rumieńców.
Obie ekipy dolują.Jedna to mistrz kraju ,w drugiej gra mistrz świata sprzed lat,niejaki Podolski…
W koncu Podolskiego chyba stac na spelnienie dzieciecych marzen
Na razie na nic go nie stać oprócz faulowania.
Nie wiem, gdzies kiedys zarejestrowalam fakt, ze podpisal kontakt na gre w chwilach wolnych od innych obowiazkow, ale ciagu dalszego nie sledzilam.
Mam teraz tekenowele pt. Barça
Nic mi o tym nie wiadomo.Po prostu przyszedl na jesieni swej kariery do Górnika,co zawsze chcial zrobić.
Ale okazuje sie ze gra w polskiej lidze nie należy do łatwych.