Legia moze sprawic kolejną sensacje!

Nie? myslalem ze ogladasz na zywo z obrazem xd

1 polubienie

A ile piwa pod te mecze poszlo? :wink:
Ja dzis wlaczylam mecz, w koncu czasem trzeba sie nieco doksztalcic. Ostatnio wsztstkie quizy jakie sie pojawialy na wp wychodzily mi na mniej niz zero.

2 polubienia

2 piwa, ale to juz w Barcelonie sie skonczyly :rofl:

1 polubienie

No i mecz tez sie skonczyl…

1 polubienie

A gdzie Ci w Holandii pokażą mecz z polskiej ligi?
Widziałem Real z Barcą i teraz zerkam na Napoli z PSG. Jeszcze 5 minut, jak nie doliczą czasu. 0:0.

2 polubienia

A to ja legie na player.pl w pakiecie canal plus jest cala polska liga miedzy innymi :rofl:

1 polubienie

Nie mam tego.

Koniec, 0:0. W Paryżu, Napoli będzie miało ostro pod górę.

1 polubienie

Piast-Legia 4:1…
Zapowiada sie ciekawy sezon,nie ma co :joy:
Strasznie jestem ciekaw co sie bedzie dzialo w nadchodzacym tygodniu…
Jest to niemal kopia tego co dzialo sie z Lechem w zeszlym sezonie.Lech skonczyl chyba na 10 miejscu.Zaczal fantastycznie puchary by potem dolowac tak w lidze jak i w PE.
I to nie jest kwestia jakosci bo ci zawodnicy naleza do sredniakow w Europie czasem potrafiacych grac jak rowny z rownym z najlepszymi.To kwestia przygotowan i poziomu ligi.Polskie kluby nie potrafia grac na kilku poziomach,nie potrafia sie regenerowac jak w tedy gdy w Polsce myslano ze lepiej odpasc i miec spokoj bo kasy i tak nie zabraknie…
Chore to i swiatla w tunelu nie widac…

3 polubienia

Legia ma dwa mecze zaległe. Zakładając, że nawet zdobędzie w nich komplet, to już wiele nie zyska. W tej chwili wisi nad miejscem spadkowym. A choć jedna porażka, a nawet remis w tych dwóch spotkaniach, to już katastrofa będzie.
Podejrzewam, że dziś na Łazienkowskiej, trzęsienie ziemi.

2 polubienia

Tak,to własnie miałem na myśli.Tym bardziej ze za Michniewiczem tam nie przepadają…Ciekawe kiedy ktoś w Polsce zrozumie ze droga do potegi to nie wydawanie milionów na byle co czy byle kogo ale zmiana mentalności,wykorzenienie starych nawyków,zbudowanie przynajmniej 2 równorzednych "11"plus zaplecze młodych ogrywanych w drugich drużynach…
Bo mamy dalej tzw.“polską myśl szkoleniową” nastrojoną na bycie królem podwórka za wszelką cenę,szkolenie mlodych ograniczone do 2-3 klubów i do tego to skupowanie odpadów z calej Europy,bo tak taniej…
Bylo widać na Lechu a teraz widać na Legii,ze to droga do nikąd.A to przeciez na chwile obecną,najpoteżniejsze kluby,obok Plocka i Lubina o ktorych mimo stabilności finansowej wspominac nawet nie warto.
Trener ktory powalczy z niemocą grania 3 razy w tygodniu,bedzie trenerem roku!Bo dzisiaj to wstyd na cała Europe ze mistrz musi mecze przesuwać bo mu sie nóżki uginają…

4 polubienia

No i Lechia Gdansk jest dobra. Finansowo a sportowo to gdzie tam plock czy zaglebie lubin do Lechii

1 polubienie

Lechia czy Śląsk to jednak typowe średniaki które stać na zrywy po których niemal zawsze przychodzi rozczarowanie…
To juz bardziej wyrózniłbym Raków którego postawa zadaje kłam twierdzeniu ze na drugi sezon po wejsciu do ektraklasy,wszystko sie sypie…[patrz Warta a kiedyś np. GKS Tychy-było tego mnóstwo niemal co roku…]

1 polubienie

Jeżeli dotychczas dotychczasowy model “polskiej myśli szkoleniowej” sprawdza się doskonale, więc po co miałby ktoś przy tym eksperymentować? Przecież obecnie przez polską piłkę przepływa cała rzeka pieniędzy. Byle kopacze nawet z III ligi zarabiają dwukrotność średniej krajowej, a wcale nierzadko trzykrotność. Co lepsi czwartoigowcy potrafią miesięcznie zarobić więcej, niż wykładowca uczelni wyższej. Do wyższych lig sponsorzy sami się pchają i wszyscy skupieni w tym środowisku wiodą naprawdę dostatnie życie, z zarządem i działaczami PZPN na czele. Jeżeli pieniądz jest tam tak łatwo dostępny, wynik staje się sprawą drugorzędną, a nawet trzeciorzędną.

3 polubienia

Brak tak typowych dla Ciebie ikonek,troche mnie zgubił… :thinking:
To oczywiście prawda co piszesz ale z myślą szkoleniową lub jej calkowitym brakiem,nie ma nic wspolnego.
No i gdzie niby ten bajzel sie sprawdza?

2 polubienia

Jakich ikonek?
Bajzel sprowadza się do tego, że nasz piłka jest czarnej d… na jeszcze długie lata. Nasza kadra narodowa tylko dlatego jako tako funkcjonuje, że mamy piłkarzy szkolonych w zachodnich klubach. Na rodzimym podwórku nikt nie ma woli cokolwiek zmieniać, ponieważ nie ma warunków, które taką wolę by motywowały. Jest od czasu do czasu machanie chorągiewką patriotyzmu, bo jakiś klub ociera się o baraże do europejskich pucharów, co już samo w sobie jest kreowane jako sukces zamiast obraz nędzy i rozpaczy polskiej piłki.

2 polubienia

Jedyny ratunek, to zaranie tego wszystkiego i zasianie od nowa. Ale na to nikt nie pójdzie.

Polska myśl trenerska, to archaizm. Wczoraj oglądałem dwa mecze LM i nie były to jakieś fajerwerki, ale gdy porównać to, co gra się w Polsce, to dwa inne światy.

Zgadzam się z collinsem i z Tobą, i obaj prawdę prawicie. Mamy szambo, a nie piłkę,
A ryba gnije zawsze od głowy.

2 polubienia

Nie zauważyłem czy żartujesz czy mówisz poważnie…Ikonki ułatwiają…
A bajzel nie"sprowadza" tylko"sprawdza"…O to pytalem.Sam napisales ze polska myśl "sprawdza sie doskonale"co w duchu uznalem za czarny humor…
A warunki do zmian mamy coraz lepsze.Niektóre kluby mają sporą pomoc od miast,niektóre sponsorów,baza jest od mistrzostw Europy wspaniała…
Brakuje tylko przestawienia myślenia z teraz na przyszłość.Mówi o tym niemal kazdy kto choć otarł sie o prace z młodzieżą od ktorej wymaga sie wyniku :rage:
Z tego co czytalem ostatnio,ani Holendrzy,ani Anglicy ani Hiszpanie nie są w stanie tego pojąć.I ja sie im wcale nie dziwie bo nasza myśl szkoleniowa,stawia nas w ogonie Europy.
Zreszta nie zasluguje na tak wyszukane słownictwo.To zwykła pazerna głupota.

4 polubienia

“Polską myśl szkoleniową” napisałem w cudzysłowie, aby tylko z nazwy było nawiązanie do właściwego terminu. A obecna “myśl” sprawdza się o tyle doskonale, że pomimo dość kiepskiego obrazu naszej piłki skutkującego żenującymi wynikami, stawiającego nas w ogonie Europy, finanse dla większości piłkarskiego środowiska mają się całkiem całkiem, jak nie doskonale.

4 polubienia

A slyszeliscie o tej akcji w lidze angielskiej przeciw newcastle ? Ja czegos nie wiem, czy wyglada to na jakas hipokryzje niektorych klubow ? XD

No no xd

No to liczę na tego Kloppa :rofl:

2 polubienia