Legia moze sprawic kolejną sensacje!

Typowe…
Tutaj sie nigdy nic nie zmieni :face_with_raised_eyebrow:

3 polubienia

Zawsze najlatwiej pozbyc się trenera. Zawodnika to moze uda die gdzies sprzedac?

Do tego dochodzi sytuacja.
Trenera mistrza Polski potraktowano jakby szkodził klubowi…
Poza tym,wczoraj nie bylo o tym mowy,wcześniej takze…A to oznacza ze nastepcy będą dopiero szukać!
Legia ma przeciez sporo do wygrania!I nie tylko prestiz chodzi ale o pieniądze.Spore jak na polski klub.Wystarczy wygrac jeszcze raz lub chocby zremisować i bedzie mozna grać dalej…
Tylko czy oni tego chcą?Bo moze uznali ze Europe należy olać bo wlasne oszczane podwórze liczy sie bardziej? :thinking:

2 polubienia

Wczoraj pisaliscie ze Michniewicz to nauxzyciel WFu, wiec moze trzeba kogos nienadajacego sie tylko do wuefu

To ja pisałem, Mam takie zdanie o nim od dawna, Jak jeszcze było trenerem kadry młodzieżowej. Ale prawda jest taka, że w tej chwili Legii żaden trener nie pomoże.

Tak krawiec kraje, jak mu materiału staje,

2 polubienia

Ale legia na papierze ma najlepszy sklad w polsce… Moze na rowni z Lechem.
Trzeba trenera zeby potrafil to jakos ulozyc

1 polubienie

???
Nic takiego nie pisalem…A Michniewicza pamietam jeszcze z Lecha i wiem ze to niezly jak na Polske,trener.I jesli sie odrzuca Michniewicza,to chyba pora szukac kogos rozsadnego za granica bo w Polsce lepszych raczej nie ma.
Na chwile obecna Skorza robi wrazenie niegorsze niz w zeszlym sezonie Tworek.Ale jak dlugo to potrwa?

1 polubienie

No i zatrudnili…Faceta z trzecioligowym doświadczeniem którego nawet Skra Czestochowa sie pozbyła…
I tak jak lubie na ogół ze swadą pisane artykuły Tuzimka tak skala bełkotu i jakiejś paranoicznej wręcz nienawiści wobec Michniewicza,dodatkowo mnie powaliła…
Pieprzyć to!
Nie moj klub,nie mój problem…

3 polubienia

Osobiście widzę wady Michniewicza, ale są gorsi. Faktycznie, to w Polsce nie ma trenera do ekstraklasy już od dawna. I trwa obłędna karuzela zmian trenerów w klubach. Już chyba każdy trener zaliczył każdy klub Z zagranicy też stać tylko na ochłapy.
To pierwsze primo, a drugie jest takie, że szkolenie leży. Totalnie. Widzę, jak szkoli się młodzież w Holandii i w Niemczech. To dla Polski kosmos. A trzecie primo wynika z drugiego, bo to co się dzieje na boiskach w meczach polskiej ligi, to kpina. Zawsze mam wrażenie, że piłkarze mają podeszwy butów posmarowane klejem, albo murawa jest nim pokryta. O “gastarbajterach” pisał nie będę, bo mi własna klawiatura da w pysk, gdybym chciał tak szczerze.

2 polubienia

Jest jeszcze cos o czym staram sie pisac przy kazdej okazji.Pilkarzy sie nie wychowuje a dodatkowo,zabija sie w mlodych radość z gry.I wtedy pozostaje juz tylko zarobkowanie…
Czytalem nie tak dawno temu wywiad z opiekunami chlopakow chyba wlasnie w Holandii.Mowili o tym ze NIE WOLNO nastwiac dzieciaków na wynik,NIE WOLNO eliminować w nich naturalnych skłonnosci do zabawy piłką,NIE WOLNO krzyczeć i opierdalać za jakieś błedy.Należy natomist podsycać zapał.
W Anglii dodac do tego należy elementarne przywiazanie nawet do piątoligowych barw!.Moj klub,moja flaga,moj stadion to rzeczy święte…
U nas nie ma tego nawet w śladowych ilościach,poza skupiskami dzieci w rękach opiekunow amatorów.I potem masz wypalonych 16-latkow,liczących banknoty których z druzyny moze wykolegować byle miernota kupiona za gorsze lub wzieta za darmo [specjalność wiekszości skautów]

3 polubienia

A propos Twego wspomnienia o Lechii Gdańsk…
Świt Nowy Dwór-Lechia 2:1 w pucharze Polski… :roll_eyes:

2 polubienia

Tak sie zastanawialem,skąd znam to określenie…Tak sie mówiło od paru lat o Nawrockim,trenerze siatkarek.Nie bez racji,niestety…

2 polubienia

To tylko ja mówiłem. Przesadziłem w tym.

1 polubienie

No nie tylko Ty bo pod artykulami o siatkówce,masz to określenie w tzw.“opiniach” chyba setki razy… :relaxed:

2 polubienia

Zbliża sie mecz tzw.“przyjazni”
Legia-Pogoń…
I to jest dopiero ciekawe!
Pogoń gra dobrze i ma szanse na top…Jest o co sie bić…Ale w meczach przyjazni na ogół padały remisy…
To jak bedzie teraz?Portowcy pomogą? :wink:

2 polubienia

W Pogoni jest ten 18letni Kozlowski ktorym juz podobno interesuja sie potęgi i w lecie moze byc rekordowy transfer z ekstraklasy xd

1 polubienie

Tak.Wyjatkowy talent.
Czyli Pogoń tylko straci…Zarobi finansowo a potem sie pogrąży…Stara w koło Macieju powtarzana historia…

2 polubienia

Świt Skolwin-Legia ? :thinking:

Ale by były jaja, jakby Legia znów zmoczyła… :crazy_face:

Prowadzą 1:0.
I wygrali choć był moment ze wybijali pilke z linii bramkowej!
Taki poziom mistrza Polski obecnie…Wyrównany bój z trzecioligowcem… :roll_eyes:

2 polubienia