Typowe…
Tutaj sie nigdy nic nie zmieni
Zawsze najlatwiej pozbyc się trenera. Zawodnika to moze uda die gdzies sprzedac?
Do tego dochodzi sytuacja.
Trenera mistrza Polski potraktowano jakby szkodził klubowi…
Poza tym,wczoraj nie bylo o tym mowy,wcześniej takze…A to oznacza ze nastepcy będą dopiero szukać!
Legia ma przeciez sporo do wygrania!I nie tylko prestiz chodzi ale o pieniądze.Spore jak na polski klub.Wystarczy wygrac jeszcze raz lub chocby zremisować i bedzie mozna grać dalej…
Tylko czy oni tego chcą?Bo moze uznali ze Europe należy olać bo wlasne oszczane podwórze liczy sie bardziej?
Wczoraj pisaliscie ze Michniewicz to nauxzyciel WFu, wiec moze trzeba kogos nienadajacego sie tylko do wuefu
To ja pisałem, Mam takie zdanie o nim od dawna, Jak jeszcze było trenerem kadry młodzieżowej. Ale prawda jest taka, że w tej chwili Legii żaden trener nie pomoże.
Tak krawiec kraje, jak mu materiału staje,
Ale legia na papierze ma najlepszy sklad w polsce… Moze na rowni z Lechem.
Trzeba trenera zeby potrafil to jakos ulozyc
???
Nic takiego nie pisalem…A Michniewicza pamietam jeszcze z Lecha i wiem ze to niezly jak na Polske,trener.I jesli sie odrzuca Michniewicza,to chyba pora szukac kogos rozsadnego za granica bo w Polsce lepszych raczej nie ma.
Na chwile obecna Skorza robi wrazenie niegorsze niz w zeszlym sezonie Tworek.Ale jak dlugo to potrwa?
No i zatrudnili…Faceta z trzecioligowym doświadczeniem którego nawet Skra Czestochowa sie pozbyła…
I tak jak lubie na ogół ze swadą pisane artykuły Tuzimka tak skala bełkotu i jakiejś paranoicznej wręcz nienawiści wobec Michniewicza,dodatkowo mnie powaliła…
Pieprzyć to!
Nie moj klub,nie mój problem…
Osobiście widzę wady Michniewicza, ale są gorsi. Faktycznie, to w Polsce nie ma trenera do ekstraklasy już od dawna. I trwa obłędna karuzela zmian trenerów w klubach. Już chyba każdy trener zaliczył każdy klub Z zagranicy też stać tylko na ochłapy.
To pierwsze primo, a drugie jest takie, że szkolenie leży. Totalnie. Widzę, jak szkoli się młodzież w Holandii i w Niemczech. To dla Polski kosmos. A trzecie primo wynika z drugiego, bo to co się dzieje na boiskach w meczach polskiej ligi, to kpina. Zawsze mam wrażenie, że piłkarze mają podeszwy butów posmarowane klejem, albo murawa jest nim pokryta. O “gastarbajterach” pisał nie będę, bo mi własna klawiatura da w pysk, gdybym chciał tak szczerze.
Jest jeszcze cos o czym staram sie pisac przy kazdej okazji.Pilkarzy sie nie wychowuje a dodatkowo,zabija sie w mlodych radość z gry.I wtedy pozostaje juz tylko zarobkowanie…
Czytalem nie tak dawno temu wywiad z opiekunami chlopakow chyba wlasnie w Holandii.Mowili o tym ze NIE WOLNO nastwiac dzieciaków na wynik,NIE WOLNO eliminować w nich naturalnych skłonnosci do zabawy piłką,NIE WOLNO krzyczeć i opierdalać za jakieś błedy.Należy natomist podsycać zapał.
W Anglii dodac do tego należy elementarne przywiazanie nawet do piątoligowych barw!.Moj klub,moja flaga,moj stadion to rzeczy święte…
U nas nie ma tego nawet w śladowych ilościach,poza skupiskami dzieci w rękach opiekunow amatorów.I potem masz wypalonych 16-latkow,liczących banknoty których z druzyny moze wykolegować byle miernota kupiona za gorsze lub wzieta za darmo [specjalność wiekszości skautów]
A propos Twego wspomnienia o Lechii Gdańsk…
Świt Nowy Dwór-Lechia 2:1 w pucharze Polski…
Tak sie zastanawialem,skąd znam to określenie…Tak sie mówiło od paru lat o Nawrockim,trenerze siatkarek.Nie bez racji,niestety…
To tylko ja mówiłem. Przesadziłem w tym.
No nie tylko Ty bo pod artykulami o siatkówce,masz to określenie w tzw.“opiniach” chyba setki razy…
Zbliża sie mecz tzw.“przyjazni”
Legia-Pogoń…
I to jest dopiero ciekawe!
Pogoń gra dobrze i ma szanse na top…Jest o co sie bić…Ale w meczach przyjazni na ogół padały remisy…
To jak bedzie teraz?Portowcy pomogą?
W Pogoni jest ten 18letni Kozlowski ktorym juz podobno interesuja sie potęgi i w lecie moze byc rekordowy transfer z ekstraklasy xd
Tak.Wyjatkowy talent.
Czyli Pogoń tylko straci…Zarobi finansowo a potem sie pogrąży…Stara w koło Macieju powtarzana historia…
Świt Skolwin-Legia ?
Ale by były jaja, jakby Legia znów zmoczyła…
Prowadzą 1:0.
I wygrali choć był moment ze wybijali pilke z linii bramkowej!
Taki poziom mistrza Polski obecnie…Wyrównany bój z trzecioligowcem…