Lekkoatletyczne Mistrzostwa Świata ruszyły!

Na początek Lizakowska i Kazimierska z awansem do półfinałów na 1500m. Dwa bardzo dobre biegi Polek!!! Bukowiecki w finale kuli,Swoboda w półfinale na 100…
Są cudowne emocje choć medali raczej nie będzie.Zmiana pokoleniowa jaka m miejsce w szeregach naszej kadry,potrwa jeszcze ze 2-3 lata.W wielu konkurencjach dzieje sie obiecująco,w kilku katastrofa trwa [tróskok,tyczka kobiet a powoli i mężczyzn]
By the way…Lisek zatrzymał sie na 5.70 i choć jego nazwisko wciąż się pojawia,bez wątpienia jest to koniec kariery..

Finał 10000m. kobiet.Afryka kontra…niesamowita Batoccletti z Włoch! Ona sama przeciwko 5 Afrykankom.Z Etiopii i Kenii.Stosunkowo lekko biegnąca Włoszka…Aż się wierzyć nie chce ale ona ma szanse!!!
Chyba 5 okrążeń do mety…

A potem kolejna noc zarwana…Cholerne Tokio :wink:

2 polubienia

Battocletti wciąż walczy! Jest na razie druga…Tak od 3 kilometrów…Etiopki atakują!

Złoto dla Kenijki ale srebro dla Włoszki!!! Co za finisz!!!
Kiedy weszły na ostatnią prostą,liczyły sie już tylko dwie…Chebet z Kenii ze złotem,Battoccletti,srebro!

1 polubienie

Kula…
Crouser z USA poza zasięgiem.Właśnie machnął 22.34!!! Złoto,bez dwóch zdań..Ale…Jak walczy Włoch Fabri! 21.94 i z tym samym wynikiem co weteran Walsh z Nowej Zelandii,miejsce drugie!
Bukowiecki poza ścisłym finałem…

I nagle…Mekskanin Munoz.Nigdy nie slyszałem…Z 6 na miejsce drugie z fantastycznym pchnieciem na 21.97.3cm. przed Fabrim…Co na to Fabri?
Nie,nie tym razem…Fabri z brązem a sensacyjny Meksykanin,ze srebrem…
Kapitalny konkurs,we wspaniałej atmosferze!
Bukowiecki na miejscu 9.
Przed mistrzostwami,brałbym to w ciemno…Gorzki realizm ale przynajmniej mamy Polaka w szerokiej czołówce.

1 polubienie

4 x 400 sztafet mieszanych…Jaki cudowny bieg naszych!!! Juz chciałem skakać z powodu brązowego medalu…Już,już i…
Przegrywamy brąz z Belgią o 0,02 sek. To sie w głowie nie mieści…
1.USA 2.Holandia.Belgia…4.Polska

Po 5 miejscu naszej chodziarki Zdziebło,mamy 4 sztafety.Niedosyt ale po wielkiej,wspaniałej walce.
So far,so good…Trzymamy się.

1 polubienie

Na marginesie…
Być może powinno być odwrotnie ale zostawmy to!
Agata Kaczmarska mistrzynią świata w boksie,w kat.80+…
Akurat nie trafiłem na relację…Niech to SZLAG JASNY trafi :roll_eyes:
Ale boks to parę minut więc cieszmy się bo to sukces jakiego nie znamy od 30 lat!!!
Agata QUEEN!!!

1 polubienie

Po pierwszym dniu…Cudowna Battocletti…
Jestem pod wrażeniem,nawet po kilkunastu godzinach!

Obejrzałem jeszcze raz sztafetę 4 x 400 mieszaną…Trudno się z tym pogodzić.Sport bywa okrutny :roll_eyes:

No i ten Crouser w kuli…40 cm przewagi!!! Niesamowity jest ten gość…

Startuje maraton dziewczyn…

1 polubienie

Rak na 1500,przepadł niemal bez walki…Dziwnie to wyglądało…Facet zgasł i przestał biec… :thinking:Kontuzja?
Pradoksalnie powiem,oby…Bo inaczej to byłoby jak syndrom Gołoty…

Trwa maraton kobiet.Czyli po odpadnieciu Amerykanek,mecz Kenia-Etiopia.No chyba że ta rewelacyjna Urugwajka…Trzymam kciuki!!!

Julia Paternain z Urugwaju wychodzi na trzecie miejsce!!! I znowu ktoś całkowicie znikąd!!!
Julia,walcz!!! Zostanę z Toba aż do mety!!!
I Julia z Urugwaju,zdobyła brąz!!! Pierwszy w historii malutkiego kraju!!!

1 polubienie

Tak na serio,czekałem na Anitę Włodarczyk.
73.69 w pierwszej grupie eliminacyjnej…
Trzecia…Ale powinno wystarczyć.
Katarzyna Furmanek,7 metrów bliżej…I niestety…Co to będzie gdy zabraknie Anity? :thinking:
Oby nie to co stało sie w tyczce,gdy zabrakło Rogowskiej i Pyrek…

Mamy jeszcze Różańską w drugiej grupie…

No i zaczęło się…Kandyjka Rogers i Chinka,od razu w finale!Rzuty ponad 75 metrów..Kanadyjka ponad 77.5…
Oj chyba …Ale to tylko kwalifikacje.

A zaraz płotki…

Pia Skrzyszowska druga w swej serii!!!Najlepszy bieg w sezonie…
I faktycznie,szło idealnie.O ułamek sekundy,przegrała z Amerykanką Stark,co w eliminacjach znaczenia nie ma…
Brawo Pia! Świetne wrażenie!!!

1 polubienie

Jednak po obejrzeniu wszystkich biegów…Pia będzie miała piekielnie trudne zadanie w półfinale!

1 polubienie

Anita jest z 6 wynikiem w finale młota…
Medal,ale chyba tylko brązowy,spokojnie w zasięgu.
Miło było czekać do trzeciej w nocy,by usłyszeć ten autentyczny HOŁD na BBC, w strone Anity.Przygotowali się Angole do transmisji :wink:

1 polubienie

Ok.Natalia w finale.O to tylko mi chodziło!

Srebro w dysku dla Holenderki ale ta, Amerykanka…Szok!Blisko 70m.O wdziecznym nazwisku Allman… :star_struck:

Nigdy dotąd,nie widziałem Swobody tak słabej…Wiem,zapowiadało się ale to była porażka…

Polak,Kaczor,ostatni [chyba ]w maratonie. W każdym razie na 50 miejscu…
Najgorszy w grupie kwalifiakcyjnej,młociarzy,Polak.Wrotyński.69 m i cuś…W GRUPIE,ledwie 14…
Monday,monday

Kibicuj czlwieku a nie bąsdz mendą!!!
Cały czas to sobie powtarzam…Od ponad ćwierć wieku.
Teraz jednak jest ciężko z tymi pokoleniami…Jakby sie umówiły…
A przecież to wcale nie znaczy że za 3 lata będziemy medalową potęgą…
Jak smutno dzisiaj wygląda kobieca tyczka bez Polek.Finki,Słowenki,Amerykanki,Szwajcarki,Włoszki…New Zeland czy Brasil…Wszędzie to JEST coś co dziewczyny kochają.U nas,od niemal 2 dekad,zero…A teraz jeszcze Begijka na 4.60…
Mamy jedno pokolenie w tył…
Chinka o wdziecznym nazwisku Niu[New] nowiutka,za pierwszxym razem!
Amerykanka za pierwszym razem,Szwajcarka za drugim…4.60
A teraz Slowenka!
A teraz Czeszka,Svabikova…Czy Monika Pyrek czy Ania Rogowska mogą to w spokoju oglądać?

1 polubienie

Ale teraz Kinga Królik na 3000 m. z przeszkodami
Oczy na Kingę…Potwierdzi swój talent?
No nie…
Fatalny bieg.Polka chyba 8 .
W miedzyczasie mamy murzynkę z…Kazachstanu na miejscu 3
Ależ na BBC unikają tematu!!!

Urocza Bonin,zalicza 4.60 w tyczce…

1 polubienie

Kolejny bieg na 3000 z przeszkodami…Jakaś Tunezyjka pomyliła stadion z pływalnią i biegnie w czepku!!!
A może tak miało być?
Wszak mamy rów z wodą…

1 polubienie

Jeszcze się nie położyłeś czy już wstałeś? :thinking:

2 polubienia

Kolejna seria…I mamy murzynke w barwach Rumunii
3000 z przeszkodami z Polką,Lizakowską…
Jest szansa ale…Bieg njie może być zbyt szybki…

Nie.Caly czas czekam na kolejne starty

1 polubienie