Lekkoatletyczne Mistrzostwa Świata ruszyły!

Coorna..Japońce wszystkim gratuluja i wszystkich kochają i nie wiem która była Ala Konieczek…Ale jaja.Ale to był dobry bieg!

Fajdek 78.78!!!
Musi wystarczyć…
O niego najbardziej się bałem :grinning_face_with_smiling_eyes:
Paweł,skup się!!!

Patrzę na Femke Boll i oczom nie wierzę 400 przez płotki…
Femke wygrywa dokładnie tak jak kiedyś Irena Szewińska.20m. przewagi nad enerdówami…Niesamowite…

1 polubienie

Inaczej.Szykowałem się na tę noc.Troche pospałem miedzy 2 a 4 chyba…Ale to takie oszukiwanie samego siebie.Człowiek o tej porze raczej normalnie nie śpi.
Przeżyję.Lekka skonczy sie za tydzień..
Szkoda że ja muszę jutro do pracy…
Nic to.
Fajdek wchodzi do finału z drugim wynikiem!..

Szkoda że nie mamy…No nic na razie nie mamy.Tylko liczyć na cud.

1 polubienie

Będę to dziś oglądał, retransmisję jak zawsze. Lepiej z opóznieniem niż w ogóle. Fakt, powodów do radości nie mamy.

1 polubienie

Chyba za 3 kwadranse,Pia Skrzyszowska w finale płotków!!!
Ależ ona biega!!
Medal chyba nie wchodzi w rachubę ale przynajmniej ONA, trafiła z forma na najważniejszą imprezę!

1 polubienie

Ogladałem. A teraz zasuwam na siatkę.

Pia na 6 miejscu…A ta niesamowita Kamboudji…No złoto!!!Kto by uwierzył…
A Pia jednak na 5 miejscu!!!12.49

6.30…Duplantis strącił…Kosmos :star_struck:
I po raz drugi…Było tak blisko… :star_struck:

1 polubienie

A.Włodarczyk na 6 miejscu

Warto przeczytać!

1 polubienie

Duplantis skoczył!!!
Nie wierzę…
6.30!!!

Nowy record świata…To się w żadnej pale nie mieści… :star_struck:
Muszę się zdrzemnąć…

2 polubienia

A to ja się piwa napiję.

Duplantis geniusz

1 polubienie

Dzisiaj basta!
Już jestem w pracy.Jak będzie spokój to tylko skorzystam bo tu telewizor podczepiony pod sufit, ma chyba ponad 1.5 metra. :innocent:

1 polubienie

Obejrzałem dwa maratony.Jestem zafascynowany jak po takim wysiłku mają jeszcze siły na finisz .Pomimo nocnej pory ogląda się jak najlepszy film z dobrym scenariuszem i nawet kawy nie trzeba :>

2 polubienia

Prawda?
Pelna zgoda…
Obym tylko miał spokój w pracy…Odpukać ale być może sporo obejrzę.

1 polubienie

Gra w swojej tylko lidze na tyle, że trudno dostrzec w mediach o nowym rekordzie MS :> Ludzie przecież to 6,30 ! Jak na 100 metrów zejść poniżej 9 sekund ! Dziubie i dziubie po 1 cm i ma rację bo pieniądze jeszcze płacą ,choć i tutaj na przyszłość nic pewnego :> Za kilka lat /Duplantis skoczył 6,50 ,wszyscy ziewają :>

2 polubienia

Dzisiaj było trochę bialoczerwono.
Przede wszystkim wspaniały biega Natalii Kaczmarek na 400m. Wygrała swą serie półfinałową,z nowym rekordem życiowym! Czy można oczekiwać więcej?
Gdyby tak każdy z naszych…
Natalia raczej nie zdobędzie medalu bo w finale będzie dysponować 6 czasem…Ale już teraz możemy być z niej dumni!
Fajdek na miarę swych możliwości…Gdyby rzucał tak jak w eliminacjach,bylby chyba 5.Dzisiaj 77-metrowe rzuty starczyły do 7 miejsca…Paweł ma jednak 37 lat i przyznam szczerze że powinnismy się już teraz martwić,co będzie dalej…Nasz trzecie w kraju Wrotynski,rzucil ledwie 69 m. i był ostatni…
I jeszcze świetny bieg na 1500 Kazimierskiej.6 miejsce choć przed startem, nic nie zapowiadało pierwszej"10".Jak jednak trafnie powiedział komentator TNT sports,ta dziewczyna to “real fighter”.

Kurczą nam się zasoby ale kto choć trochę ma pojęcie o lekkiej atletyce, wie że jesteśmy w jakimś okresie przejściowym.W konkurencjach technicznych wyglada to bardzo zle ale za to mamy mnóstwo utalentowanych biegaczy i biegaczek..Nie mamy wyjścia jak tylko być cierpliwym…
Posypało się Brytyjczykom,Niemcy w dołku od lat, Francja dalej niewidoczna..Włosi zaczęli z wysokiego"C"ale jak będzie dalej? :thinking:
Wyglada to tak jakby przepaść miedzy masa pojedynczych gwiazd z egzotycznych krajów oraz Kanada i USA a Europa,rosła w oczach.

1 polubienie

A Holandia się trzyma.

1 polubienie

Trzyma się ale Viser dzisiaj przepadła…
Obecnie Holandia ma “tylko” 2 srebra ale w"rękawie"jeszcze Femke Bol.Brytyjczycy,bezwzglednie najlepsi w Europie w ostatnich latach, z 1 brązem,co dla nich jest na pograniczu katastrofy…
Może Kelly Hodgkinson,o ile nie jest kontuzjowana

1 polubienie

Smutny ten dzień dla nas…
Można przegrywać,odczuwać jakies gorycze,rozczarowania…Ale nie ma nic gorszego od pustki.Od NIEOBECNOŚCI.
Finał 1500m. i złoto dla…Portugalii! A jeszcze nie tak dawno temu,krew leciała z obgryzanych paluchów podczas biegów Lewandowskiego..
Złoto dla Włochów w skoku w dal!! To już przynajmniej 3 medal dla odrodzonej Italii…
Dzisiaj gdzie nie spojrzę,widzę Słoweńców,Holendrów…To co pokazała dzisiaj Femke Bol,pachnie rekordem świata!
Medale dla Kenii,USA sypią sie zewsząd.Norwegia ewidentnie potęgą zespołową,podobnie jak Nowa Zelandia.Widać Szwedów i Szwajcarów.Widać Belgów…Była biegaczka z Tunezji,tam gdzie nie było Polek..Roi sie od Jamaiki,nie brak Australii,Chin czy Japonii…Ba! o mały włos byłby medal dla Bułgarii w skoku w dal panów…
Nam pozostaje się cieszyć z awansu do finału oszczepnika.Jednego z trzech…Wenezuelka w trojskoku,biegacze z Botswany na każdym kroku…
A nas najczęściej NIE MA.
Ok. Gdyby,jak za dawnych czasów,liczono także punkty,nie byłoby aż tak zle.Mamy troche 5,6 czy 7 miejsc..I mimo iż to właśnie punkty mówia,gdzie tak na serio jest CAŁA reprezentacja,dzisiaj niestety liczą się medale.A my obecnie,mamy tylko Natalię Bukowiecką,Klaudie Kazimierską i zawsze zdolne do walki sztafety.
Liczymy się w Europie ale w świecie już zupelnie nie.A swój medal ma nawet Santa Lucia…

1 polubienie