Lewandowski to już łabędzi śpiew?

Widac, ze Barça idzie ostro.
Ale też wewnetrzna konkurencja rośnie.
Szczęsny odmówił współpracy?

Zmierzch bogów?
(Oczywiscie prosze o brak skojarzeń ze świetnym filmem)

Trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść :slight_smile:

Zgadza się.
Choć są sportowcy, którzy sprawiają wrażenie, że juz robia to dla samej frajdy grania - Nadal, Ronaldo, Messi, czy scigania się - Alonso chociażby?
Ale oni nie gwiazdorzą, swoje udowodnili, a ludzie i tak będą chcieli ich oglądać.
No i wielu łyżwiarzy, ktorzy zakonczyli kariere sportowa i przeszli “na zawodowstwo” w rewiach?
Ale u nas w Polsce to zawsze wszystko wszystkim przeszkadza. Gra to źle, nie gra? Jeszcze gorzej …
Problem to jak nasi forumowi etatowi komentantatorzy podkreślają - nie ma następców.

1 polubienie

Jak odejdzie lewy to nie mamy drużyny

Nie obrażając - a w ogóle ja mamy?
Odchodzacych nie ma kto zastapic, a ci, ktorzy gdzies trenują za granicą, bo z rodzicami wyjechali, albo się już tam urodzili, ale maja po rodzicach obywatelstwo wcale się nie kwapią do gry w Polsce…

Oczywiście że nie!
Natura napastnika jest taka że gra"mniej" niż ci w polu.To raz.
Dwa to każdy,zdobyty gol który utrzymuje zawodnika na topie
Napastnik nie ma być widoczny,nie ma grać,nie ma tworzyć baletu…
Ma strzelać!
A to można robić nawet po 40…
No i coorna,kiedy wreszcie skonczy sie to prymitywne o “schodzeniu ze sceny”???
Tol literackie disco polo i jednocześnie próba dyktatury proletariatu w sztuce…
Aż mi sie podnosi… :face_vomiting:

No I ciekawe co teraz powiecie,madrusie…
Przyznam ze malutko jest takich na serio,wnerwiajacych tekstów jak"trzeba wiedzieć kiedy ze sceny zejść". :exploding_head:
Na fejsie ,co drugich trzeci,tfu,“ekspert”,podpiera się z pasja ta pseudointelektualna proteza aby sobie chyba splendoru przysporzyć :roll_eyes:
A prawda jest taka ze Lewandowski jest gotowy do gry na najwyższym poziomie.
Niestety,pilka to sport zespołowy a to odbija się tak pozytywnie w klubie jak negatywnie w kadrze.Polska raczej Barcelona nie będzie,Probierz to póki co,takze nie Hansi Flick a kogoś na miarę Blaszczykowskiego nie widać nawet w dalekiej perspektywie.

Powiedzmy, ze dzisiejszy przeciwnik do najsilniejszych nie należał.
Ale Barça z nowym tranerem nabiera wiatru w żagle.
A Lewandowski to chyba zawsze mial “szczęście” do hejterów?
Życie bywa przewrotne :wink:
Niedługo i Szczęsny zagra…

Alaves to nie outsider.Trzy bramki w jednej połowie to mało?To dlaczego nikt inny tego nie zrobi?
Polak zagrał świetny mecz i z pewnością nie po raz ostatni.

Aaa…Jeszcze jedno.Lewandowski prowadzi w klasyfikacji strzelców.

Alaves to mial swietne okresy w swojej historii, obecnie trzyma niezly poziom.
Moje odczucie jest takie, ze dali sie zaskoczyć?
Co do Barçy? Na pewno zmiana trenera dobrze im zrobila. A tak sie sklada, że zeby wygrywac to trzeba strzelac bramki, a nie swoją murować. I tu Lewandowski się sprawdza. Zobaczymy jak z tym murowaniem przez Szczęsnego bedzie? :stuck_out_tongue_winking_eye:

O nic innego w przypadku napastnika, nie chodzi.

1 polubienie

Ale wytlunacz to polskiej reprezentacji i selekcjonerowi?
Zreszta przy Xavim Lewandowski tez nie zawsze mial jak skrzydla rozwinąć.

Ale oni to wiedza tylko grać nie potrafią.To zreszta nie jest tylko polska nieporadność.Gareth Bale grał w Realu ale w kadrze Walii nic nie pokazał prócz paru karnych.To samo teraz ma Norweg,Erling Haaland grający w Man. City.W kadrze Norwegii gra jak dotąd,zwyczajny piach…
To wszystko piłkarze,paradoksalnie za dobrzy na reprezentacje.To brzmi jak świętokradztwo ale coś w tym jest.
By nie wspomnieć Messiego który pół mundialu potrafił przespać…

1 polubienie

Messi to w ogole ciekawy egzemplarz.
Wez jeszcze pod uwagę, ze w Argentynie to jescze zmaga się z legendą pt. Maradona…
W Barcelonie tego nie miał.

Ale tu chodzi o kadrę i o tych najlepszych co w kadrach grają o klasę gorzej.
Tak na marginesie…
Właśnie zaczął się mecz na szczycie ekstraklasy, Jagiellonia-Legia…Wiesz ilu Polaków biega po boisku?
Naliczylem 3.TRZECH!!! :rage:
Dwaj pozostali nie biegają bo to bramkarze.Cenmy więc Lewandowskiego bo jak tak dalej pójdzie to do kadry będzie brany byle kto bo Polaków w rzekomo polskiej liczenie uświadczysz…

1 polubienie

Akurat do polskiej piłki to mi teraz daleko, zreszta mam ciekawsze zajecia. A mecz Barçy to dzis tak trochę przez przypadek, poszlam na spacer, weszłam na kawę a tam? Mecz. No to zostałam. Nie powiem, troszkę jako Polka w blasku Lewandowskiego się ugrzalam :stuck_out_tongue_winking_eye:
A w ogole to knajpka gdzie kibicują zawsze Barcelonie, więc radość ludków byla podwojna …

Portugalczycy już się boja :joy:Niepotrzebnie…Kiedy ludzie to wreszcie zrozumieją…No chyba ze sami będą chcieli przejść obok meczu…

Gorzej kolego…
Zaczna grac w pilke plażową :wink::stuck_out_tongue_winking_eye:

Kolejne 2 gole Lewandowskiego.Tym razem w Madrycie!!!
Real-Barca 0:4

Ciekaw jestem kto teraz będzie bronil idiotycznej tezy zawartej w temacie…

2 polubienia

Teza była podpuchą.
Bo to Barça miała kryzys tożsamości.
Na razie zażegnany zmianą trenera (nareszcie) i pewnie również zwiazane z odmłodzeniem skladu, ale nie kosztem “weteranów”.
Teraz polska publika ma nowego “chlopca do bicia” . Nazywa się Szczesny…:wink:
Juz zapomnieli o emeryturze Dudka w Realu? Dwa mecze? No ale tam? Trafil na Casillasa w zyciowej formie :grin: