![]()
![]()
![]()
![]()
Super. To jedna z największych dam naszej estrady.
Piękny przebój moich rodziców. A teraz i mnie podoba się bardzo.
Uwielbiam Demarczyk, ale i German i Niemena. Santorka to ulubiona piosenkarka mojego ojca, ale ja też ją lubię.
Piosenka męża,o ile pamietam.
Marian Zacharewicz…
O! to wspaniałe
Kto dziś zaśpiewa taką piosenkę?
Jak ta Genesis?
Oczywiście nikt.Moze są tacy co inaczej…Ale nie tak samo i nie w ten sposób.Z muzyką niedoścignioną od prawie pół wieku…
Zmarszczki na wodzie…Pamietam gdy patrzyłem na coś takiego w parku w Warszawie,w polowie lat 80-tych…Konkurs chopinowski,zimny wiatr…A mnie bylo dobrze z tym brakiem pośpiechu!
I chyba do dzisiaj nie widze w takim nastroju,konkurencji dla Genesis
Czyli jak krolik z kapelusza zostal sztuczką z ogonem? ![]()
![]()
Z tym to juz do kolegi @Bingola…
Ja tego tak pewien nie jestem ja w czasach Gabriela gdy przeskoki z historii do Tesco,jawily mi sie w miare czytelnie,az do “barana”
Collinsa biore bardziej doslownie.I choć wokalnie wole Piotrusia Pana to mysli wole odczytywać u Collinsa.
Ten mial kiedys dar zaklinania rzeczywistości w taki sposób ze ścieralo sie wszystko w jedno.Poezja,rzeczywistość,sen…All In The Mouses Night
Ja to w kwestii tytulu plyty. Zle przetlumaczony idiom, ale tak zostalo…
Sama plyta swietna.
Przeskok stylu po odejsciu Gabriela byl duży, i do dzis nie wiem co bylo lepsze?
Aaaa…Na ten temat to byly spory w Trojce nawet w latach 80-tych ![]()
Ja twardo obstaje przy poczatkach,az do Duke.
Z naciskiem na czasy Gabriela.
Ale jesli o jesień chodzić by miało…
Wind And Wuthering…Calkowity brak konkurencji.Definicja.
A w szufladzie już czeka bilecik na koncert Genesis w Berlinie w marcu 22. I Ripples jest na setliście!
Zas co do listopadowych klimatów to raczej ta płyta:

Wlasnie!Pisalem o tym chyba w innym temacie…
To moje liceum ale i ta idealna dla mnie liryka [Blood Of The Rooftops] i te poworty ze szkoły gdy zawsze bylo szaro…
Ani Banks,ani reszta pojecia nie mają jak to bylo wtedy to odbierać…
A to bylo jedyne w swoim rodzaju…Do dzisiaj.Inne niz wszystko.Afterglow…
I “One for a Vine” ![]()