Nie, nie jest…jak zawsze u nas
Logo musi być proste. Ta propozycja taka nie jest. Nie rozumiem trzymania się akcentów morskich.
Nie powiem, że się nie spodziewałem
Para w gwizdek to nasza główna cecha. Powstaną loga, projekty, animacje…a potem trzeba będzie forum inaczej nazwać.
Kiedyś na pytamy ktoś chciał stworzyć piosenkę, czy jak to mówił “hymn”. Było sporo gadania o tym co ma być w tym wiekopomnym dziele…
Ktoś zasugerował że ja mogę tekst napisać. Powiedziałem że mogę, ale pod warunkiem że zgłosi się ktoś kto napisze muzykę, ktoś kto zagra i zaśpiewa…
i temat nie miał już więcej żadnego postu
tez tradycja, przez kilka lat bylismy internrtowymi rozbitkami.
A pan z tych co zadymę szuka
Latarnię można uprościć, @Ajko, ale trzymanie się akcentów morskich tylko ze względu na żaglowiec, też jest dla mnie niezrozumiałe. Cieszy mnie, że uznano go za wart zapamiętania, ale to tylko coś, co łączy nas z przeszłością, taka fajna pamiątka. Samo forum zaś, nie jest forum o tematyce marynistycznej.
No tak, dyżurny troll…
Ja nie szukam zadymę tylko zwracam uwagę na pominięcie ciągu następstw. Nazywamy firmę - robimy logo. Logo jest obrazem firmy a nie firma obrazem logo
Latarnia nie jest potrzebna. Wystarczy znak zapytania w jakiejś prostej postaci. Już lepiej byłoby nawiązać do naszego starego pytamy.
6 cech dobrego logo , czyli jak to robią eksperci
- Prostota. Logo nie może być skomplikowane, bowiem siła dobrze zaprojektowanego znaku graficznego tkwi w jego prostocie. …
- Dopasowanie. Znak graficzny identyfikujący Twoją markę nie może być tylko ładny. …
- Uniwersalność …
- Ponadczasowość …
- Jasność przekazu. …
- Zapamiętywalność
Jaką markę? Póki co nie ma nazwy forum…
a ta zapamietywalnoscia to roznie u ludzi bywa.
jednak najwieksza maja proste piktogtamy
y zmienić na i… będzie “Witamy online”
Pytamy kojarzy się z pytaniem, więc znak zapytania jest jak najbardziej nawiązaniem do forum.
Do którego forum?Tego czy poprzedniego?
No właśnie, w prostocie siła.
każdego pytamowego
Ale to forum się jeszcze tak nie nazywa… a loga się już robią. Trochę jak niektóre przetargi rządowe
Nie wiedziałam, że rozważane jest tu zerwanie z tradycją i odejście od nazwy pytamy, a przez to utrudnienie znalezienia nas w internecie tym, którzy będą nas szukać.
Ale wiesz, że WP ma pewnie zastrzeżone znaki i nazwę… Gdyby więc to forum rozrosło się i używało podobnych… to mogłoby się nieciekawie skończyć.
Zresztą, dla mnie Pytamy było tylko jedno. Tu się odnajdujemy, lecz to nie jest i nie będzie to samo. Nawet nie powinno być. Zamykając się na kopiowaniu przeszłości, nie idzie się do przodu lecz drepcze z tyłu. Ktoś kiedyś stworzył pytamy i to było coś. Później powstały podróbki typu zapytaj, i to już było byle co, namiastka… bo podróbki są na to skazane. Dlatego warto budować coś nowego i lepszego… a nie kopiować stare. Nowa nazwa nie przekreśli ducha tego miejsca, bo to użytkownicy go tworzą… ale pozwoli odciąć korzenie do tego co umarło…