Działając w granicach prawa powinno się pamiętać o korzeniach. Pytanie tylko, gdzie jest ta granica? W końcu z tamtego pytamy się wywodzimy i to pytamy nas połączyło i tutaj przywiało. Np. można by było skrócić nazwę i zostawić PYTAM
Zamykając się w tradycji można się fajnie poczuć… jak ojcowie założyciele… tylko pamiętaj że nas tam była garstka dla której WP nie opłacało się robić nic poza zakładką na śmietniku…
Teraz ważne pytanie: Czy to forum ma być takim schroniskiem dla tej garstki… czy czymś więcej nastawionym na nowych?
Nie rozumiem w czym przeszkadza nawiązywanie do korzeni, aby rozszerzać forum. Nie rozumiem też tego rozgoryczenia związanego z wp, które miałoby przeszkadzać w nawiązywaniu do korzeni serwisu i naszym działaniu tutaj. I co do tego ma nasza garstka?
Tylko, że ich macierzysta firma istnieje, a nasza nie.
Sięgają do korzeni, ale nie swoich, @anon86894402.
Nie istnieje? Skąd wniosek, bo portal zlikwidowali?
@roqq… a my do swoich? Jeśli kiedyś byłem piłkarzem Zawiszy Bydgoszcz, to mogę sobie założyć Zawiszę Bydgoszcz?
wiem o co ci chodzi, ale nie zakładasz przecież pytamy.pl
Co nie znaczy, ze znak moze byc zastrzezony. @anon86894402 z tego to polowa chyba chinszczyzna i to bez licencji?
Proponuje temat skonsultowac z poduszka lub poranna kawa (to jak komu sie lepiej mysli) i pokombinowac na ekranie.
A popatrz na loga To wszystko są wariacje pytamy, choć nie ma nazwy. Ja nie piszę o tym by coś torpedować albo kogoś urazić. Ja daję wam głos z innej perspektywy, temat do analizy. Bo już forum jest… ale nie ma nazwy… za chwilę skończy się dopływ pytamków i co wtedy? Właśnie teraz powinny zapadać decyzje co do kierunków i rozwoju. Ja nie wiem , pewnie tak jest, ale informacji nie mamy podobnie jak nazwy. Nazywanie tego forum jakimkolwiek pytamy, niesie ryzyko ponieważ… przy tej ilości użytkowników dawnego pytamy, ciężko byłoby się bronić iż nazwa nie jest podróbką a autorskim pomysłem. Ja myślę że właśnie dlatego w ogóle był konkurs, bo przecież od razu mogło być pytamy online… A jednak admin się zdecydował ten konkurs tu mieć. Nazwa pytamy już swoje zrobiła. Zgarnęła rozbitków i teraz nie można wciąż krążyć wokół wraku. Trzeba kurs wyznaczyć.
Też jestem zdania, że nie powinniśmy się kurczowo trzymać starej nazwy.
Myślimy. Piszemy. Dyskusje.
Z tym, że ja to tylko tak luźno podsuwam pomysły. Jak każdy coś tam wymyśli, to wtedy można się zastanowić.
i jak coś wybiorą… to wtedy logo
Cieszę się że nie jestem sam w tym poglądzie…
Następne pomysły: Dlaczego. Czy wiemy.
Piszmy jak tylko coś wymyślimy, bo potem pomysł ucieknie.
Zostawiłam kilka propozycji z nową nazwą , aprobaty nie ma, więc zaakceptuję nawet Niezdecydowani
To forum dyskusyjne, nazwa może być z kosmosu
Tak? No to: kosmos.pl
Jeśli chodzi o logo bardziej symboliczne, można pójść w tym kierunku (wykonane w Paintcie, na razie podrzucam tylko pomysły).