F6. Serwuję kolejną porcyjkę ptasich portretów. Ptaki równie sympatyczne jak poprzednie i po tylu odgadniętych, nie będą trudniejsze do rozwiązania. Jak rozwiązać – wiadomo.
Jestem w stanie Cię zrozumieć @okonek . Sam też muszę od roboty do obowiązku, po prostu zagoniony jestem. Czasu na nic nie starcza. Te ptaszki wprost w locie połapałem.
Ja na szczęście rzadko zaglądam do netu przy zagadkach z ptakami, ale też mi się to zdarza. Niektóre jest trudno odróżnić po wyglądzie. W tym wypadku takiej potrzeby nie było, ale z jednym się zagalopowałem nieco …
Ja też ornitologiem nie jestem @gra, @okonek i myślę że niewielu ich wśród nas jest. Jednak świat ptaków jest ciekawy, są to stworzonka ładne i interesujące.
Te zadania są efektem mojej pasji zainteresowania zagadkami, ale też ptakami jako takimi. Jest też dla odgadujących okazją do zbliżenia się do tematu, poznania tych dziwnych, latajacych stworzeń.
Więc pozostaje mi tylko ponownie zachęcić. A szukanie rozwiązań w internecie jest jedną z dróg poznania. W przypadku wątpliwości chętnie udzielę wskazówek.
Mnie ptaki interesują od dzieciaka, więc tym bardziej się cieszę, że ktoś tu taki temat regularnie porusza, tym bardziej w zagadkach. Zdjęć ptaków mam setki, problem bywa czasem z ich znalezieniem wśród dziesiątek tysięcy innych fotografii.