Oczywiscie!
W poprzednich latach pojawil sie przy moim bloku kos. Tylko jeden. Raz byl w krzakach, raz spacerowal po trawniku. Poczatkowo jak mu chcialam zrobic zdjecie to odfruwal. Ale chyba sie przyzwyczail. Tak ze z czasem podchodzic moglam nawet blisko a i on podchodzil prawie pod drzwi. Ja spacerowal to czasem szlam za nim a on sie co chwile ogladal.
Zrobilam mu nawet kilka zdjec, ktore zamiescilam na starym pytamy
To byl moj przyjaciel kos. Bardzo mi bylo zal jak sie juz nie pojawial
Nie wiem ile zyja kosy - musze to sprawdzic
Lubię ptaki i większość tych, które bywają w Polsce znam. Ten logogryf rozwiązałem bez zerkania tu i tam, chociaż nie powiem, bym to zrobił natychmiast. Miałem minimalny problem z tym najbardziej po lewo i ostatnim na dole. Obu niestety nigdy nie widziałem, choć są w miarę znane i dość popularne. Za to ten środkowy na dole ma formę jesienną i właśnie od sierpnia poprzez wrzesień i październik tak właśnie a nawet jeszcze bardziej pstrokato będzie wyglądał. Pierwszy od góry w kraju nie występuje, ale widziałem go w … Ugandzie! Pozostałe są w Polsce do zobaczenia w naturze, jednak ten u góry po prawej jest skrajnie rzadki, jest ich tylko około 10 par … No to tyle na ten temat. Gołąb z rozwiązaniami podobno dotarł …
Zgoda. Spróbuję coś tam od siebie dodać o ile będę miał pojęcie. Na temat niektórych ptaszków nie wiem kompletnie nic a wiedzą z netu nie mam zamiaru się przechwalać.
Próbowałem znaleźć jakieś swoje fotki chociaż jakiegoś ptaszka, ale nie znalazłem … chociaż wiem, że gdzieś mam.
więc tego do podpowiedzi nie mogę zaliczyć. Jedna ptaszyna może byc jakąkolwiek ptaszyną.
Podpowiedzi w postaci takich własnych fotozdobyczy są mile widziane.