Zabijesz takiego “ekologa” a za czlowieka bedziesz odpowiadał.
Choc info, ze ten wegiel z Mozambiku to cos nie po mysli rzadacych, ze sie wydalo.
Ale dlaczego ty to znowu laczysz z polityką czy PIS? Lol chodzi mi o policję… Nie ma to nic wspólnego z z państwem przecież chociaż tak napisałem w pytaniu ale to chodzi o policję… Policja mogłaby mieć możliwość szybkiego rozprawienia sie(niekoniecznie ostra amunicja) z takimi terrorystami… Dajac im wybór wcześniej.
Od kiedy policja nie ma niczego wspolnego z panstwem? I polityka?
A jaka jest różnica pomiędzy policja pisowska a peowska?.. Chodzi mi o zdarzenie które nie ma nic wspólnego z Polską przeciez. To że policjant strzelił by do takiej małpki, nie oznacza że otrzymał wcześniej rozkaz od partii… No nie? Policja działa tak jak uważa mając w dupie politykę przeciez. Ale wy problemy robić na siłę…
Policja zwykle dziala wg wytycznych roznych kodeksow prawnych, a te uchwalaja politycy. Pomijajac fakt, ze w Pl dochodzenia sa nadzorowane przez prokurature, ktora od czasów PRL nie zostala odpolityczniona. Prokuratorem generalnym jest polityk - minister.
Normalnie komunista z naszego krokodyla Nic oczywiście policja nie ma wspólnego z polityką. Dlatego ze szczęśliwą miną odgradzała miesięcznice i nachodzi podrzędną malarkę za domalowanie tęczy na kopii Matki Boskiej Jasnogórskiej
PRL to był system “demokracji ludowej” jak widzisz samo określenie mówiło że to coś innego niż “demokracja” I Ty Panie Krokodyl dużo jesteś bliższy tym którzy to budowali… niż ci się wydaje. Oni też mówili o przestojach w pracy, chuliganach, przestępcach… i wołali żeby milicja coś z nimi zrobiła…
Wielu patrzy na nich jak na dziwaków - też mi taka myśl przeszła przez głowę - ale może jest w tych protestach sens - coby nie mówić z naszą planetą dzieje się tragedia (o której przeczytać można chociażby w apokalipsie św. Jana) i nie wygląda to najlepiej …
Ludzie nie potrafią akceptować bardzo brutalnych faktów i wolą udawać, że nie ma wcale takiej tragedii wg mnie …
Otóż to. Już kiedyś tu pisałem, że ludzie wypierają to ze świadomości i stąd zaprzeczenia że w ogóle się coś dzieje.
Ci ekolodzy wcale nie są tacy ekologiczni…
Pontony z ropy naftowej, napędzane smierdzącymi silnikami przyczepnymi (normy znaczie łagodniejsze niż w samochodach).
Ten ich statek też taki eko nie jest…
A jak chcą zwrócić uwagę na problem to od razutrzeba robić spektakularne akcje?
Naprawdę?
Może najpierw kampania informacyjna.
Kosztuje mniej niż tygodniowe utrzymanie tej ich łajby…
Zapomniałem dodać…
Medialnie Rainbow Warrior III jest żaglowcem(jachtem żaglowym).
Każdy kto się trochę zna wie iż jego napęd żaglowy jest…wątpliwy.
Nosi tego żagla tyle co Pogoria (polski mały żaglowiec).
Z tym, że ona jest 3x mniejsza…
Można go porównać raczej do Oceanii (statek badawczy PAN, prawie 30 lat starszy od RWIII). W którym napęd żaglowy jest pomocniczy i wcale jakichś ogromnych oszczędności z powodu jego zainstalowania nie zanotowano (obsługa, konserwacja i eksploatacja też kosztują…żagle, liny robi się też z ropy naftowej ).
A ja pominę chwilowo ekologię, bo mnie zanurtowało coś innego. Znakiem tego, to węgiel z Mozambiku do nas? A nie od nas tam? No tak, na co Mozambikowi węgiel? Przecież tam ciepło jest.
znowu nie rozumiesz… Przykłady które podales to coś normalnego gdy władza chce wykorzystać policję ale chodzi mi o sprawy nie związane z państwem… Jak protest kilku oszolomow czy jakiś wandalizm… PO drugie najprawdopodobniej celowo nie wiesz ze pisze na jaja pewne sprawy… A po trzecie to jest przestoj w pracy i można uznać że to są chuligani i przestępcy i trzeba wołać żeby policja coś z nimi zrobiła… A po 4 jestem bardziej tolerancyjny od każdego z was a komunistami nazwał bym innych tutaj…
Wegiel to tez surowiec dla przemyslu chemicznego. Z tym, ze nie kazdy.
Nie znam jakosci zloz w Mozambiku, moze sa lepsze/inne niz polskie czy rosyjskie. Byloby to logiczne wytlumaczenie, ale przy obecnie jasnie panujacych logiki szukac?
Coś mnie się zdaje, że razem z transportem jest taniej. A prąd potrzeby jest. A może, faktycznie tylko mnie się wydaje?
Czyli rację koleżanką @okonek mamy, Taniej i lepsza jakość.
Tak, oczywiście. ja ogólnie ostatnio nic nie rozumiem. W cenie są tacy co wszystko rozumieją i o nic nie pytają. Nawet tacy co by za cyngiel pociągnęli z radością i ekologa bezbronnego zestrzelili. Ja nic nie rozumiem… takie czasy.
Ten protest, akurat do nielegalnych zaliczyć trzeba, ale strzelać do tych ludzi nie wolno, bo to nie wojna. Uzbrojonymi przestępcami też nie są i nie zagrażają czyjemuś życiu. Najwyżej swojemu, jak zleci taki z dźwigu i kark skręci. Ci ludzie popełniają tylko wykroczenie w świetle prawa i tyle. Za to się nie zabija.
W 1956 robotnicy w Poznaniu wyszli na ulicę i nie chcieli pracować. Ruskie przebrane w polskie mundury walili do nich seriami. W 1970 w Gdyni to samo, tylko ,że Polacy strzelali do Polaków. W 1980 polska milicja strzelała go górników. Jak poprzednicy też zakłócali porządek i robić się im nie chciało. I oni wszyscy byli ostrzegani, ze jak nie pójdą do roboty i nie przerwą protestu, to się będzie do nich strzelać.
Ale mimo wszystko piszesz nie rozumiem po co xd
Chodzi o zasadę. Nie strzela się do bezbronnych ludzi, nawet, jak na dźwigach siedzą.