Macie już zimę?

Dopiero od dzisiaj mam zimę. Śniegu napadało bardzo wiele i grubo. Wszędzie poduchy śniegowe. Już dawno takiego widoku nie było. Z tego, co widzę, można urządzać kuligi i chodzić na sanki. A straszyli, że prawdziwej zimy nie będzie :joy:

5 polubień

Juzwczoraj bylo biało. A dzis jeszcze bardziej i dalej pruszy. Ale niestety i tak balwana nie ulepię

2 polubienia

U mnie dałoby się spokojnie bałwana ulepić, ale nie ulepię, bo większy obiadek gotuję. Gości będę dziś miała.

2 polubienia

Mnie nie wypuszczą

3 polubienia

Mam od kilku dni. Jak na moje strony, to zima jest ostra, bo temperatura na minusie i sporo śniegu. Ma tak być do najbliższej środy według prognoz.

3 polubienia

Ty już po operacji czy jeszcze przed?

2 polubienia

To wyciągnij saneczki i idź na górkę pozjeżdżać.

1 polubienie

Tak i to już od co najmniej trzech dni, ale nie tak wielka, jak jest to pokazywane w telewizji.

1 polubienie

Bo w telewizji może moje strony pokazują a nie Twoje?
Nie wiem, bo dziś jeszcze nie włączałam telewizora.

2 polubienia

Pada od wczoraj i nie przestaje. Bialo jest !

2 polubienia

Cieszy Cię ta biel chociaż trochę? Bo mnie tak. Już mi się chciało mieć zimę. Wolę ją sto razy bardziej od upalnego lata.

1 polubienie

Antycyklon Beata wkracza do Polski. W najbliższych godzinach ściśnie mróz. Termometry na terenach górskich mogą pokazać przy gruncie nawet minus 20 stopni Celsjusza. Potem czeka nas gwałtowna zmiana pogody. Na znacznie cieplejszą.

1 polubienie

Nie mam czasu na pierdółki, tenis oglądam. :stuck_out_tongue:

No ale chociaż kilka dni prawdziwej zimy niech będzie. Od dawna za nią tęsknię. :grin:

1 polubienie

U mnie zima nie chce się zdecydować, czy chce być ,czy nie.
Wczoraj było biało i musiałam odśnieżać przed pracą, by parę godzin później i tak już ni z tego śniegu nie było :woman_shrugging:

2 polubienia

Nie martw się. Może dzisiaj śnieg nadrobi swój brak i napada w nocy albo już wieczorem?

2 polubienia

Najbardziej nie lubię pluchy…jak ma być zima, to porządna…ze śniegiem…mimo, że odśnieżanie, to nic przyjemnego :grin:

3 polubienia

Plucha jest okropna. Nieprzyjemna.
ŚNieg, to śnieg. Jest czysty i fajny!

1 polubienie

…synoptycy ostrzegają, że po zachodzie Słońca należy się spodziewać narastającego zaciemnienia, które ustąpi dopiero o świcie.

1 polubienie

Dobrze, że ostrzegli, bo ludzie nie wiedzieliby pewnie, co się dzieje :grin:

3 polubienia