Macie maturę?

Znajomosc dojazdu to zasluga wnuczki?

1 polubienie

Dziś angielski. Powinni dać radę.

Wnuczka na razie pasjonuje się Psim patrolem.
Harry Potter to czas mojej córki. Aby mieć z nią wspólny temat do gawędzenia przeczytałem równolegle cztery tomy. Potem córka przerzuciła się na wydania po angielsku i ja już nie mogłem jej towarzyszyć. Zresztą i tak mnie to już znudziło.

3 polubienia

bohatersko nie czytalam. a film obejrzalam jeden i to chyba byla trzecia czesc? nie dalo sie wykrecic.

1 polubienie

To czytanie wcale nie było takie przykre. Rowling ma dobry styl (i tłumacz też się spisał), przyjemnie się czyta. Dowodzi to swoimi kolejnymi książkami pisząc pod pseudonimem.
Kilka tomów w wersji filmowej też obejrzałem, głównie podziwiając efekty specjalne.

3 polubienia

Dobrze wiedziec

1 polubienie

@okonek Mój mąż lubił filmy z Potterem: oglądaliśmy razem. Sama bym się nie zainteresowała…

1 polubienie

Jakos Potter nie zmiescil sie w moim grafiku.
Ale jak twierdzicie, ze fajne to mam cel w zyciu :wink::smiley_cat::smiley_cat::smiley_cat:

A propos matury:

3 polubienia

@okonek To nie jest tak że musisz… Jeśli chcesz… Film całkiem przyjemnie się ogląda. Jeśli chodzi o filmy fantasy to najbardziej lubię film “Gwiezdny pył” i serial “Wiedźmin” te dwa polecam.

To teraz się przyznajcie, kto jej nie kupił na bazarze.[żart]. A ja jeszcze taka głupia byłam, że myślałam, że posiadanie matury to norma :thinking:

Na Gorniaku (taki bazar z tradycjami w Lodzi) to sie kupowalo kalasznikowa z wiaderkiem nabojow :wink::rofl:
Ile wtedy w swiat poszlo falszywych dolarów? To sie FED nie doliczy.

Dziś geografia była.

Wiem, Młody zdawał :slight_smile:

Ogarnął?

Mam nadzieję. W końcu ma ojca geografa.

1 polubienie

Uczą się a potem jadą :pensive:

Mial pewnie stresa
GPS dales mu na maskotke?

Mamy i przydała się, A te dzisiejsze , gdy matematykę zdajesz przy 30% to ku…a jakiś żart.

2 polubienia

Nie przesadzaj. Matura obecnie nie wymaga zapamietywania nieistotnej wiedzy. Od tego sa smartfony f😇